Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy bízzak meg így egy fiúban is?

Figyelt kérdés

Én egy 18 éves lány vagyok,akinek sosem volt még barátja(lehet ezek miatt).

Szóval a történet ott kezdődik,hogy van egy Anyám és egy Apám. Anya és Apa 20 évig éltek együtt házasságban. Mielőtt ez a házasság létrejött volna Apámnak volt egy nagy szerelme úgy 16-18 éves koráig. Apu 20 évesen megismerte Anyámat és rá pár hónapra el vette feleségül,mert Anyu teherbe esett. 20 évig éltek "elvileg boldogságban" ,majd Apu találkozgatni kezdett a tini kori szerelmével. Szerintem megcsalta Anyut,ha gyakorlatilag nem lélekben biztos,mert hónapokon át találkozgattak,beszélgettek mobilon. Most Apu nem lakik velünk,miután kiderült ez az egész.

A másik "story" meg nekem van egy nővérem aki 2 éve járt egy fiúval 1 évig. Elvileg szerelmes volt a nővérembe a fiú,a nővérem egyértelműen odáig volt ,mivel ő volt aki elvette a szüzességét,tehát első komoly kapcsolat. A fiúnak volt egy "elvileg legjobb lánybarátja" aki mellesleg az osztálytársa volt 4 éven keresztül ,majd mikor a nővéremmel járni kezdett hirtelen az "legjobb lány barátnak" is kellett a fiú. Majd 1 év után megcsalta a nővéremet,ezzel a lánnyal és máig is együtt vannak(2 éve).

Kérdezem én ,ezek után,hogy legyen egy barátom is?

Hogy merjek szerelmes lenni,mivel elvileg nekem is kijár az első "komoly kapcsolat,esetleg szerelem nem?"

Ezek a dolog elég mély benyomást tettek rám,mivel még 16 éves voltam akkoriban mikor ezek megtörténtek. De a mai napig emlékszem minden szóra,amikor Apám közölte Anyámmal ezt a hírt és emlékszem Anyám fájó,szívig fájó sírására is .

Apu egyszer értem jött a suliba és beszélgettünk és elmondta az én 16!!! éves fejemnek,hogy ő 20 évig a tini kori szerelmébe még mindig szerelmes.

-De hát magamban azt kérdeztem,hogy élhetett 20 évig házasságban ,két gyerekkel MIND EZT SAJÁT MAGÁT ÉS MINDENKIT MEGHAZUDTOLVA?

Majd miután ezt végig gondoltam ott a kocsiban ,azt mondta,hogy 20 év után neki is kijár a boldogság.

Úr Isten gondoltam magamban ,20 évig Anyu feleslegesen mosott rá,főzött neki minden nap,a házat minden nap takarította,miközben Apu egy másik csajjal lenne,ha tehetné.

Bocsánatot kérek,hosszú lett tudom és remélem lesznek válaszok is:)

2013. jún. 5. 08:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ezért nem kell párkapcsolat.

24F

2013. jún. 5. 10:34
 12/18 anonim ***** válasza:

Hát bocsássatok meg nekem, de én ezt soha nem fogom megérteni. Az ilyen történetek nem törvényszerűek, ezekből tanulni kell. Aki fél hibákat elkövetni, sohasem fog elérni semmit sem!

Ennyi erővel állást se keressünk, mert lehet, hogy megfúr egy kolléga, vagy a főnök megaláz és kirúg. Ne sportoljunk, mert lehet, hogy csak a cserepadra kerülünk csak, vagy esetleg megsérülünk, és fájni fog.

Egyébként meg a szüleidnek történetének megvan a maga tanulsága: házasodni átgondoltan szabad csak, hirtelen felindulásból nem. A szüleid története két felnőtt ember döntése, tőled ez független.

Az, hogy ezek a dolgok megtörténtek, nem feltétlenül történnek meg veled, és ha meg is történnek, akkor attól is csak erősebb leszel. Épp azt kellene látnod, hogy a családodban is megtörtént két emberrel, az élet mégis megy tovább. A párkapcsolat velejárója, hogy amennyi örömet tud okozni, legalább annyi fájdalommal is tud járni, ez egyszerűen benne van, el kell fogadni.

2013. jún. 5. 11:19
 13/18 anonim ***** válasza:

Tisztelt utolsó. Semmit sem kell elfogadni, önkéntes alapon megy a dolog. Ezért nem értem a siránkozókat, hisz senki sem kényszerítette őket.

Dolgozni kell, mert pénzért lehet ennivalót venni, de a kapcsolat és a házasság az egyén döntése, és nem "kell" alapon megy.

35 F

2013. jún. 5. 12:04
 14/18 anonim ***** válasza:
Jogos, ezt valóban nem tettem hozzá. Úgy értettem, hogy ha párkapcsolatba kezdesz, el kell fogadni, hogy ez mind benne van.
2013. jún. 5. 12:47
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

(Az én elméletem a témáról.)

Lányok (a barátaim) azt gondolják, hogy az élet a "jófiú-rosszfiú" felosztásban létezik, és van ugye a rosszfiú, meg a "jófiú", aki hűséges.

Csak néz körül a GyK-n: "Nem vagyok olyan jóképű, h a jó csajokat érdekeljem, nekem meg kell elégednem a rondákkal?"

Ezek azok, akik jófiúnak tartják magukat, kompromisszumot fognak kötni, de olyanok lesznek, mint édesapád, ha van lehetőség, váltanak, mert nekik "kijár".

(Csak az ismeretségi körömben most volt négy olyan szakítás, ahol a fiú elvégezte az egyetemet, jó melót talált, és váltott.)

Természetesen nem minden fiú (és lány!) ilyen, de én 90-10-re tippelek.

Nemtom mi lesz itt...

26/F

2013. jún. 5. 12:49
 16/18 anonim ***** válasza:

"Ezek azok, akik jófiúnak tartják magukat, kompromisszumot fognak kötni, de olyanok lesznek, mint édesapád, ha van lehetőség, váltanak, mert nekik "kijár"."

A kérdező édesapja az élete igaz szerelmére váltott. És még mindig azt mondod, hogy tiszteletre méltó, hogy 20 éven keresztül ott volt a családban, mint apa. Válthatott volna másra, de csak az élete szerelmére "váltott". Először döntött, amikor elvette a kérdező édes anyát, majd most amikor visszament élete szereméhez.Amit tett az nem kompromisszum volt, kitartott a gyerek mellett.

És érzésem szerint azért az a 20 év biztos, hogy nem volt teljesen kompromisszum. Rengeteg emléke van, a gyerekei születése, felnevelésük. És hidd el ennél nagyobb kincs nincs az életben. Kedves kérdező, apukád anyukádat egy teljesen más módon szerette, mint ahogy élete szerelmét. Ahogy két ember sem lehet egyforma, úgy az érzelmek feléjük sem. Ilyenek vannak és lesznek és bárkivel megtörténhet ez. Ahogy sokan mondták tanulni kell mindenből, még a rosszból is, mert lehet belőlük.

2013. jún. 5. 17:15
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az összes kedves,értelmes kommenteket:)
2013. jún. 5. 20:48
 18/18 anonim ***** válasza:

"A kérdező édesapja az élete igaz szerelmére váltott."

Nana! Befűzött a tűjébe egy régi, elvarratlan szálat. Majd kiderül, mennyire volt ez igaz szerelem... Én nagyon becsülöm, hogy igenis felnevelte a gyerekeit és nem hagyta cserben az anyjukat sem, de az ilyen terjengős "nagy ő" hülyeségeket hagyjuk ki.

"Ezek azok, akik jófiúnak tartják magukat, kompromisszumot fognak kötni, de olyanok lesznek, mint édesapád, ha van lehetőség, váltanak, mert nekik 'kijár'."

Ebben van igazság rendesen, ismerek én is olyan srácot, akiről méterekről lesír, hogy csak azért van a nőjével, mert nem volt jobb. Viszont hangsúlyozom: rajta messziről látszik, kis emberismerettel felismerhető - szinte - bárkin. Azt viszont azért nem jelenteném ki, hogy a kérdező szülei esetén is erről lett volna szó.

És kérdező, azt se felejtsük ki, hogy ugye arról van szó, hogy te mennyire fogsz sérülni, ha átver a pasi, de arról pl nem esett szó, mennyire jellemző ez a szebbik nemre is! Ismerek olyan asszonyt, aki 30 év házasság és öt gyerek után kijelentette, ő élni akar, majd elvált. Egyik cimborámat nyolc év párkapcsolat után csalta meg, verte át és dobta ki a barátnője, akit ő eltartott, 60km-t utazott naponta munkába, hogy együtt éljenek. Ezzel csak arra akarok utalni, hogy ha éppen te készülsz valaki szívét így összetörni, azért ez jusson eszedbe! ;)

2013. jún. 6. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!