Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Krónikus önbizalomhiányból hogy lehet kilábalni?
Én kezdem azt érezni, hogy az önbizalomhiányos emberek egyszerűen mazochisták, és direkt élvezik a helyzetet.
Könyörgöm MINDENKINEK van önbizalomhiánya. Nekem is. Olyan dolgokat csinálok, amiben sikeres vagyok. Ha valami nem megy, akkor picit erőltetem, és láss csodát, sikerélményekhez jutok.
De sokkal könnyebb mondogatni, hogy önbizalomhiányom van, ugye? Ha ez neked rossz, akkor tessék változtatni - ha egyedül nem megy, akkor segítséggel!
2013. máj. 3. 20:06
22/36 A kérdező kommentje:
Jó, de mi van akkor ha megvan a siker, de az -élmény már hiányzik a siker elérése ellenére is?
Akkor nem kiegyensúlyozott az életed, mert csak bizonyos területeken vagy sikeres. Azokat a területeket erőltesd, ahol hiányérzeted van.
A sikeres emberek is lehetnek boldogtalanok, ha csak EGY területen is sikertelenek (tehát lehetsz pl. sikeres a munkában, anyagiakban, de sikertelen a párkapcsolatod, vagy fordítva). A lényeg az egyensúly.
2013. máj. 3. 20:09
Egyébként az önbizalomhiány forrása, ha másoknak akarsz megfelelni, jellemzően mindenkinek (nem csak azoknak, akik egyébként is szeretnek és elfogadnak). Elsősorban magadnak kellene megfelelni, utána azoknak, akiknek eleve nem kell megfelelned (mert úgyis elfogadnak), és ha ez a kettő megvan, akkor lehet bővíteni a kört - de soha ne mindenkinek, univerzálisan akarj megfelelni!
2013. máj. 3. 20:11
25/36 A kérdező kommentje:
Mindenhol hiányérzetem van, mert semmihez nincs tehetségem, érzékem, és ...áhh..egyszerűen hiába csináltam akármit, hiába vannak jó jegyeim, hiába van jó kapcsolatom, hiába próbáltam megszeretni magam és mondjuk szépen öltözködni, hátha szebbnek látom magam, vagy akármi, nem, még mindig semmire se tartom magam..
Akkor ezzel fordulj szakemberhez. Komolyan.
2013. máj. 3. 20:14
27/36 A kérdező kommentje:
Tényleg mindenkinek meg akarok felelni, habár tök felesleges, mert az emberek jórészét pont nem érdeklem, azt a maréknyit, akit meg igen, azoknak meg úgyis jó vagyok így..Ennek örülnöm kellene, de ilyenkor meg az jut eszembe, hogy nekik is csak azért vagyok így jó, mert ők elfogultak, elvégre családtagok stb.
28/36 A kérdező kommentje:
Már voltak több szakembernél is, meg gyógyszert is szedtem, ugyanis nem csak ennyi a problémám, hanem ebből szoc fióbia lett, meg depressziós zavar...
Azért ez, ha ilyen súlyos, akkor szerintem 1-2 éves tartós, folyamatos pszichoterápia kellene. Nem pár alkalom.
2013. máj. 3. 20:19
30/36 A kérdező kommentje:
Hetente járok, de az a baj, hogy ebben a tanévben jövő héten lesz az utolsó alkalom, a legközelebbi már csak szeptemberben.
Mondjuk amúgy sincs javulás, de azért na...
Kapcsolódó kérdések: