Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szóljak egy orvosnak, vagy hagyjam?
volt barátomról van szó. amikor együtt voltunk bevallotta hogy néha nagyon fáj a hasa és véres a széklete. mondtam neki hogy lehet hogy csak egy ciszta miatt, amitt könnyen el tudnak távolítani, de azért menjen vele orvoshoz. ez volt nyáron. a napokban találkoztunk és közölte hogy ő aztán nem fog orvoshoz menni, mert nem ér rá, és nem akarja hogy akárki benne matasson... szerintem ez 28 évesen kicsit gyerekes. mindig mondja hogy úgy is meghal, tegnap is írt egy olyan smst hogy nagyon szarul van és érzi hogy lassan meghal meg ilyenek. szánalmat érzek, mert biztosan nem a halált érzi, és kicsit eltúlozza a helyzetet. szeret nyilvánosan szenvedni. Arra gondoltam hogy a gyerekorvosom akihez járok ismeri, és ő is odajárt, és említeném neki ezt hogy ez mitől lehet majd elmondom hogy neki van ez a tünet és nem akar orvoshoz menni, hátha lép valamit. :) vagy ha nem, akkor legalább csináltam valamit, és talán nem lesz lelkiismeretfurdalásom. csak azt szégyenlem hogy mikor együtt voltunk és elmondta ezt sírva könyörögtem hogy menjen orvoshoz, mert nem akarom hogy meghaljon. azóta is mondja hogy meghal... szánalmas.
na emberek, ti mit tennétek?:)
Nagyapámnak is ilyen tünetei voltak, két év után elvitte a rák. Az elején még kezelhető, később nem, és ha most nem a doki turkál benne, akkor majd a boncmester.
Kib@szott gyorsan menjen dokihoz, ez rohadtul nem vicc!
A barátod mindenképpen orvosi segítségre szorul, ha a véres széklet csak időszakonként jelentkezik, és hasmenés is társul hozzá, akkor én elsősorban gyulladásos bélbetegségre, Crohn-ra, vagy colitis ulcerosára gondolok. De még számos dolog okozhat hasonló tüneteket (tumor is). A barátod esetében sajnos mindenképpen szükség lesz egy vastagbél tükrözésre, ezt jó ha tudod.
Valahogyan rá kellene venned, hogy menjen el orvoshoz, mert ha nem megy, akkor tényleg az életével játszik.
Nem egy rossz tipp, de nekem, az én gyulladásos bélbetegség verzióm szimpatikusabb, mert akkor a srác túlélési esélyei kicsit jobbak. :-P
Egyébként lehet végbél rák, de bármilyen vastagbél daganat is. Vastagbéltükrözés tudna pontos diagnózist adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!