Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom pogány én pedig református, a későbbiekben
felmerülhetnek gondok? Pl összeházasodás téren?
Nézeteltérések a későbbiekben lehetnek?
Figyelt kérdés
Szerinte gyáva ember aki istent feltalálta és keresi mindig a logikus magyarázatot mindenre.Nem vagyok hatalmas nagy hívő,nem ragaszkodom istenhez annyira,de hiszek.Nagyon érzékeny ez a téma köztünk és az a legnagyobb különbség köztünk,hogy én meglátom a jót a pozitív dolgokat,nyitott vagyok mindenre teszem azt különböző szokások vallások nyelvek ..részt veszek sok mindenben és azt veszem észre,hogy sokkal több mindent látok,észlelek és tapasztalok.Ellenben a párommal,aki kicsit negatívabb,óvatosabb az emberekkel,talán szárnyalok egy kicsit a szivárvány körül,ő meg realista,de ki se tágítja a látásmódját,nem nyitott és kicsit fél is.Hasonló rossz tapasztalataink vannak a gyerekkorunkból.Engem akkor ért sérelem amikor a nevelőapám molesztált,de képes voltam a megbocsájtásra és békében elhagytam a gondolatot és ezáltal azt érzem,megtisztultam mert emberek vagyunk és mindenki követ el hibákat.A párommal pedig nem történik semmi,nem enged be az ég egy adta világon semmit,nagyon óvatos és belelát az emberekbe,nem hisz mindenféle mesékben csak reálisan leszűr mindent és nagyon gyorsan vág az agya.Szerinte én kis naív nem látom hogy mi is történik körülöttünk és a világgal,de én látom csak nem akarom a gondolataimat ott hagyni.Mi a véleményetek?
Amit leírtál szerintem már az is egy nézeteltérés.:) Nem vagyok a kapcsolatban, így nem is tudom megmondani, hogy ez a különbség Nektek mennyire fontos, zavaró. Tudok olyat, aki így házasodott, de utána elváltak, és tudok olyat is aki viszont később a párjáért "megtért" vagyis felvette a keresztséget. Én magamról tudom, hogy olyannal akivel nem egyezik a világnézetem nem is tudok együtt lenni. Nem megy.:) Van az a mondás, hogy az ellentétek vonzzák egymást... hát ez nálam semennyire sem jött be eddig...:D De ahogy érzitek, ezt csak Ti tudjátok eldönteni, mi mondhatunk bármit, az semmit sem fog számítani, mit csinálnál Te a jelen helyzetedben? Hogy érzed, hova tart ez az egész?
2013. márc. 18. 12:34
12/23 anonim válasza:
Két különböző hit már hogy fér meg?XD Egy aki nem hisz Isten és a másik aki meg hisz? Ez olyan mintha én szeretem a gyerekeket a párom meg nem. Egy párkapcsolatról beszélünk ami ráadásul házasságig is mehet és nem társadalmi szokásról. Az hogy a szomszédom miben hisz attól még a jó szomszédom lesz, de ha a házasságban vagyok akkor az más! Együtt kell élni azzal a személyel. Ez a különbség.
2013. márc. 18. 12:38
13/23 A kérdező kommentje:
huu ez aztán sok komi ..dee azt meg kell jegyeznem hogy ezeket az állitásokat amiket rola mondtam maga állitja saját magáról,pl azt is h pogány,tehát ezeket nem is változtatom meg róla.
2013. márc. 18. 12:42
14/23 anonim válasza:
vagyis nem sérteted meg
2013. márc. 18. 12:49
15/23 A kérdező kommentje:
pontosan.Hiába kötekszik itt mindenki,amikor ketten kétfélék vagyok meg egyikünk büdös kis pogány a másikunk meg egy tréfának is rossz,büdös kis hívő.Kinek hogy,de mi nagyon szeretjük egymást,csak a házasság nála a jegyzőnél kezdődik nem a templomban és ők nem buliznak mi meg halálra isszuk és ronggyá táncoljuk magunkat...sajnos.Tehát itt nem hiszem h áttérnénk a másik nézeteire csak ugy,de kompromisszumokat még köthetünk,azthiszem
2013. márc. 18. 12:56
16/23 anonim válasza:
Én pontosan ilyen helyzetben voltam pár éve. Egy darabig csak a hitbeli dolgok jelentettek problémát,aztán már minden más is. Hiszen ebből adódóan a világnézetünk is teljesen más volt. Én voltam a "naív",jókislány, aki mindig a jót látja meg másokban...és az egész világban, ő pedig a reális, aki szerint csak az van,amit látunk...Ja és különben is:nyissam már ki a szemem,és vegyem észre, hogy' működik a világ. Ezerszer végighallgattam ezt tőle. A végén már kezdtem úgy szemlélni a dolgokat, mint ő. Rengeteget "tanultam" tőle,de ez nekem nem volt jó. Csak felemésztett. Addig fajult a helyzet,hogy minden széthullott körülöttem: amiben addig hittem, amilyennek én láttam a világot. Egyszerűen eltűnt az én világom. Depressziós lettem, ő pedig ezt nem nézte jó szemmel, és elhagyott. Nem azt mondom, hogy veletek is ez fog történni...ez csak egy példa a sokból. Az én példám,az én életem. Csak kérlek,ne add fel a "naívságodat" senki kedvéért! Kellenek a magunkfajta emberek is a világba,hidd el!
2013. márc. 18. 13:09
17/23 A kérdező kommentje:
értem :) köszönöm
2013. márc. 18. 13:12
18/23 anonim válasza:
Csendesen megjegyzem, hogy a pogány kifejezés nem középkori maradvány, mert vannak ma is akik önmagukat nevezik így, leginkább a wicca hívők és a hasonlók, tehát ezért marhára nem kell leba.szni a kérdezőt. Ebben az esetben tényleg ateistáról van szó, de na, egyesek olvashatnának kicsit többet mielőtt idejönnek fröcsögni.
Kérdező, neked pedig annyit hogy ebből később még lesznek gondok, egy idő után akarva-akaratlanul is le fog kicsit nézni emiatt téged, és nevelő célzattal elkezd majd kioktatni alkalomadtán, azt pedig gondolom nem akarod. A vallás tud lenni az egyik legnagyobb megosztó tényező egy kapcsolatban. És ha nincs megkeresztelve sem, akkor templomi esküvőtök sem lehet.
2013. márc. 18. 18:04
19/23 anonim válasza:
A házasság eleve nem egyszerű dolog. Ha még egy ilyen eltéréssel is megterheljük, nem könnyíti meg a tartós kapcsolat működtetését. Nem igaz, hogy a szerelem mindent legyőz.
Jó néhány kérdést előre tisztázni: el tudja-e fogadni, hogy te keresztény vagy? És mindazt, ami neked ebben fontos? Gyülekezetbe jársz bizonyára, templomi esküvőt, keresztelőt akarsz. Ha ezek zavarják, akkor nehéz választás elé kerültél...
2013. márc. 18. 22:20
20/23 A kérdező kommentje:
hát zavarni nem zavarja,hogy milyen a nézetem és még a kérésemre néha eljön velem a templomba de nem mindig tud megférni a gondolat mellet,a templomi esküvő?na az még messze van,tehát még nem téma,de ha mégis az lenne amugy ki lenne tiltva a templomunkból? :O
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!