Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Macskajuci kérdése:
A barátommal szeretnék össze költözni eljegyzésünk után. Mit szól ehhez a református vallás? Tiltja, vagy engedi?
Figyelt kérdés
2010. szept. 23. 12:23
1/11 anonim válasza:
Ebben az esetben nem a vallásod tiltja, hanem a lelkiismereted. De a lelkészed biztosan tud válaszolni erre a kérdésre.
2/11 anonim válasza:
a református papoknak lehet feleségük is úgy tudom szóval engedi
3/11 anonim válasza:
Azt, hogy gyökér vagy.
Süllyedj csak a középkorba nyugodtan.
Amúgy SEMMIT.
4/11 anonim válasza:
Utolsó, ez annyira irreleváns, hogy el sem tudod képzelni, minek írtad be egyáltalán?
Szerintem explicit nincs leírva, hogy szabad nem szabad, de paráználkodni biztos, hogy nem szabad. Az együttélés viszont nagyon jó a megismeréshez, mondjuk én eljegyzés előtt tenném, de mindegy. Kérdezd a lelkészed.
6/11 anonim válasza:
Igen, de ez is olyan dolog, hogy mit értünk paráználkodás alatt? Én úgy gondolom, hogy ezt az idők során kicsit félremagyarázták. Szerintem eredetileg azt jelethette, hogy csak a pároddal szeretkezz, vagy hogy ne csináld pénzért. Azonban az egyház félremagyarázta, és az lett belőle ,hogy sokan a saját házastársukkal is szégyenkezve bújnak ágyba.
7/11 anonim válasza:
mivel a ref. egyháznak nincs olyan egységes erkölcstana, mint pl. a katolikusnak, ezért azt hiszem, valóban az adott lelkésztől függ, mit szól hozzá
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a reagálásokat!
Azért lenne fontos tudnom, mert olyan munkát kaptam, ahol egy lelkész a főnököm... Tőle meg nem merem, mert kell a meló :)
2010. szept. 24. 10:53
9/11 Tyler913 válasza:
Jól írták az előttem szólók, tudtommal tényleg nincs erre hivatalos szabály.A református kléruson belül is megoszlanak a vélemények ilyen kérdésekben,vannak, akik nagyon konzervatívak, és vannak, akik lazán veszik.De szerintem a főnöködnek (még ha lelkész is) ne legyen beleszólása a magánéletedbe.
10/11 anonim válasza:
De a reformátusok is tiltják a házasság előtti összeköltözést. mi az h területenként megoszlik a vélemény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!