Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Számít hogy a párotoknak milyen munkája van?
Azt tudod-e, hogy az iskolai eredmények nem tükrözik az ember valódi inteligenciáját?!
Jártam olyan férfival, aki 2 egyetemet is végzett, de annyi esze volt, mint egy marok szárított lepkének, és olyannal is akinek nem volt érettségije de 100x normálisabb, kedvesebb és inteligensebb volt.
Nincs egy szabály arra, hogy ha valaki ügyvéd vagy orvos akkor az inteligens is. :)
A jó értelemben vett törtetés (törekvés) és józan paraszti ész számít, számított.
Az egyik exem (nagy szerelem volt, bár nem az agyam vitt...) szakács és még valamilyen szakmunkás végzettséggel rendelkezett, én akkor jártam főiskolára.
Iszonyú munkabírása volt, én a felétől beadtam volna a kulcsot (napi 16 óra, heti hét nap), ezt nagyon becsültem benne.
De: a szorgos munkával megkeresett pénzét rendre betolta valami olyan "nagy bizniccbe", amiről az elején látszott, hogy bukta lesz. Amikor megismerkedtünk; kb a tizedik ilyennél járt. Mivel gazdasági szakon tanultam, kiverte a szememet, hogy hány dolgon fog megbukni egy-egy üzlet. (Többnyire a dörzsölt, megbízhatatlan üzlettársakon...).
Menetrendszerűen összespórolt 1-2 milliót, lenullázta magát az év bizniszével, megint spórolt, megint nulla...
Majd szakított, mondván túl nagy a tanulmányi szakadék közöttünk. Engem nem zavart, őt igen.
Utána jött a férjem szinte azonos alap paraméterekkel. Egyidősek, ugyanaz a végzettség. Őt nem zavarta, illetve nem ugrott bele hülyeségekbe. Egy-két kísérlet lett volna, de észérvekkel le lehetett beszélni.
Azóta elkezdett ő is egyetemre járni, tök jól megy neki (40 évesen kezdte el!), négyesnél rosszabb jegye nem volt még. Olyan tárgyakból is, amiből én örültem, ha kettessel átkúsztam nagy nehezen.
Neki még súlyosbító körülmény volt, hogy 20 évesen összehozott egy nem tervezett gyereket. Nulláról, kisgyerekkel építette fel az életét. Ez volt az egyik dolog, ami megfogott benne, hogy nem rinyált, hanem a lehetőségeket kereste. Ha éhbérért, akkor azért, de elment dolgozni. Aztán rendre felfigyeltek rá a szorgalma, megbízhatósága miatt és egyre magasabbra jutott, mára vezető pozícióban dolgozik. Pedig tényleg a gödör aljáról kezdte, nélkülözve, néha éhezve, fázva.
A munkájával annyi gondom van csak - amiért bátorítom is, hogy váltson - hogy iszonyú primitív emberek között dolgozik és sajnos kezd látszani, hogy akarva-akaratlanul hatással vannak rá. Annak örülnék, ha kikerülne ebből a közösségből.
Ha Jami nem fut be ilyen kariert akkor számitana a milyen munkája van?
Akkor is csupaszív, munkamániás, jóképű srác lenne nem mellesleg jól keresne és világot látott ember lenne mert a szakácsok gyakran dolgoznak külföldi éttermekben és ő már a szekér beindulása elött is Francia orszában dolgozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!