Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Századunkat a szingliségben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Századunkat a szingliségben és a teljes érzelemnélküliségben éljük meg. Ez miért válhatott divatossá?

Figyelt kérdés

#sigli
2013. jan. 31. 08:28
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Utolsó, nekem is teszik ez a 3 dolog amit az előadáson kiemeltek! :)
2013. jan. 31. 10:29
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen valóvilágok, nagytestvérek, xxx faktorok stb azt sugallják, hogy szexelj, igyál, beszélj csúnyán és menő leszel. Ez pedig a feltörekvő korosztály számára példaértékű sajnos.
2013. jan. 31. 10:33
 23/34 anonim ***** válasza:
A kérdésedre írásban nem tudok válaszolni, minimum egy 4 órás beszélgetés lenne a téma boncolgatása, de örömmel tölt el, hogy rajtam kívül ez másnak is feltűnt.
2013. jan. 31. 10:36
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem divat kérdése, csak már megengedett. Régen (100-200 éve) szinte még kötelező volt a házasság, vagy kötelezően ajánlott. Kigúnyolták, csúfolták aki nem ment férjhez. Most olvasom a Tiszántúli Emanuelle c. könyvet, abban szépen levezetik.

Azelőtt meg még inkább. Ritka volt a szerelmi házasság. Nőként szinte az volt az egyetlen lehetőség, hogy "jó partihoz", eltartóhoz menjen hozzá, aki nem ritkán 10-15 évvel idősebb volt nála.

2013. jan. 31. 11:33
 25/34 anonim ***** válasza:
73%

Én nem olvastam végig mindent, sajnos nincs rá időm. Beleolvasgattam. A karrierista férfi sem jobb a karrierista nőnél. Milyen apa az olyan? Akkor minek apa? A túl karrierista emberek NE vállaljanak gyereket EGYIK nemből sem. Karriert pedig segítő-társsal egy hölgy is építhet, úgy, hogy gyermeke is lesz, és a párja is. Közös erővel, összefogással.

A régi korról ne nyilatkozzon, aki nem élt ott. Nagyanyám sokat mesélt róla, neki szerencséje volt, megszerették egymást a majd 10 évvel idősebb nagypapámmal, aki rendes ember volt. De a többség csak azt leste 18 évesen, hogy eltartót találjon, ne a szülők nyakán éljen (holott rengeteget dolgoztak a lányok, mezőn is, de a földet, házat javarészt a fiúra akarták a szülők hagyni).

Nagymama egyik húga nagyon rosszul járt, egy földbirtokoshoz adták, aki ivott, dirigált neki, mindent vele csináltatott, később még féltékenykedett is, bezárta a házba, nem engedte a saját testvéreivel szóbaállni. Szerelem? Ritka volt, mint a fehér holló.

Persze, hogy ketyeg a biológiai óra. Mindkét nemnek van. De ez nem jelent vagy/vagy-ot, akkor ha a másik tényleg szeret, támogat, (az én szüleim ilyenek voltak, édesapám rengeteg időt töltött vele, máig köszönöm, én legalább ismerem őt és ő is engem... nem úgy, mint sok családban, ahol apa soha nincs otthon. Mindkét szülőmmel közel egyenlő időt töltöttem).

2013. jan. 31. 11:40
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként olyan szempontból még mindig nagyon nehéz nőnek lenni, hogy ha a biztos egzisztencia, szakmai sikeresség kiépítésére törekszik és "semmit" nem vár e téren a férfitől, hanem saját alapjaira akar gyereket vállalni- akkor feminista, karrierista.

Ha mielőbb családalapításra törekszik, biztos egzisztenciával rendelkező "férjet" keres, akkor anyagias, élősködő.

Erre nem kérek választ. Elégszer láttam már.

2013. jan. 31. 11:44
 27/34 anonim ***** válasza:

A kulcsszavaknál mintha a szingliből kimaradt volna néhány betű.:D

Amúgy fingom sincs miért lett divatos.Isten a tanúm rá,hogy nem az én hibám.

2013. jan. 31. 11:56
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésen látszik, hogy agymosott. Egyszerűen az állítás hülyeség, de mindenhol ezt fújják, a sok hülye meg elhiszi és terjeszti.

Az emberek régen se voltak se szebbek, se jobbak, csak másként voltak hülyék. Ha az ember beleveti magát némi komolyabb irodalmi és/vagy társadalomtudományi mű elolvasásába, akkor erre magától is rájön.

Nem vagyok se szingli, se érzelemmentes, mégse szeretnék egy korábbi korban élni.

2013. jan. 31. 12:03
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

talán manapság az emberek rosszul választanak párt, nem tesznek eleget a kapcsolatba...vagy sok szex és New York ( én is szeretem ezt a sorozatot.

vagy ha véget ér egy kapcsolat, macerás ismerkedni, újat kialakítani, ezért sokan lesznek szinglik hosszabb ideig.

illetve karrierista személyiségek.

én szeretem a munkám, de nem hanyagolnám el miatta a férjem. azért dolgozom mert az itthon töltött időért a férjemmel nem adnak fizetést:) a férjem is azért dolgozik mert muszáj...

szívesebben vagyunk együtt kettesben, illetve a barátainkkal, családdal...

26/N

2013. jan. 31. 20:25
 30/34 anonim ***** válasza:
10:11 igazad van, csak úgy tűnik nálad az értékrend beszűkült a két végletre (aki az igazit keresi, meg aki minden nap mással). Most is folyton megcsalásról beszélsz pedig én egy szóval sem említettem, miért vagy így rákattanva? Pedig hidd el, a világ százszorta színesebb ennél. Nekem pl teljesen ellentétesek a vágyaim a tiéddel. Nem akarok gyereket, nem akarok házasodni, a párkapcsolatot sem tartom feltétlenül szükségesnek az élethez, bár nem vagyok ellene, és azt meg főleg nem akarom, hogy bárki is eltartson, bárkit ki kelljen szolgálnom vagy egy gyerekkel otthon lennem és néznem az ablakból mikor ér haza a férj, és ebben merülne ki a napi életem. És mégsem vagyok senki szeretője meg mászok rá minden nap másra. Sőt, eddig csak két komoly kapcsolatom volt, kapcsolaton kívül pedig semmilyen intim dologra nem vagyok hajlandó (még egy kézfogásra sem), nem bulizok, nem iszok (soha), csak a felelősségeimnek élek, mert én így érzem jól magam.
2013. jan. 31. 20:56
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!