Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Anyagiak miatt megtört bizalom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Anyagiak miatt megtört bizalom, a szeretet többet ér?

Figyelt kérdés

A társam nagyon nem tud bánni a pénzzel, ez az utóbbi hónapokban maximálisan nyilvánvalóvá vált. Előtte is láttam hogy fura a helyzet, esetleg én segítsem ki ilyenek, de azt hittem hogy mindenkinél lehetnek ilyen szakaszok, nem figyeltem rá.

Nemrég egy komolyabb összeghez jutott, mert eladta a lakást amivel a testvérével közösen birtokoltak. A fele ára így őt illette, nem volt sok de kevés sem (kb 8 millió Ft).

Voltak tervek meg nagy ígéretek, aztán ezek hamar elcsendesültek. Teltek a hetek, mire kb összeomolva közölte, hogy ezt a pénzt elszórta! Haverok, buli, sportfogadás, rokonság aki hirtelen megjelent a semmiből, ilyenek.

Nem élünk egy városban, nem vagyunk közös kasszán. Szeretne összeköltözni, mert most egy nagyon jól fizető állást kapott, szerinte hamar rendbe kapja magát és tervezhetünk együtt.

Na már most... Nekem nagyon elszállt minden ihletem a közösködéstől. Rossz megérzések vagy paranoia, de nem tudok neki bizalmat szavazni ezek után, hiszen eddig is kifolyt a pénz a keze közül. A kezemet fogva könnyes szemmel ígérte hogy megváltozik mert szeret, csak hát ez... A szeretet erősebb mint a pénz?

tegnap 17:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
51%
Ha nem vagytok közös kasszán akkor miért ne lehetne összeköltözni? Ha meg nem felel meg az illető akkor hagyd ott.
tegnap 17:15
 2/18 anonim ***** válasza:
95%

A józan ész erősebb, mint a pénz.

Nem tudnék szeretni egy ilyen felelőtlen, buta embert és megbízni sem tudnék benne annyira, hogy közös jövőt tervezzek vele.

Nekem ez abszurd, hogy valaki majdnem 10 milliot elver sportfogadásra meg rég nem latott rokonokra.

tegnap 17:16
 3/18 anonim ***** válasza:
23%
A szeretet az, hogy amikor egyre jobban megismered a másikat, még akkor is szereted... Nem az a szeretet, amikor még csak beleképzelsz valakit, aztán ahhoz ragaszkodsz, mert nem mered bevallani magadnak, hogy az nem létezik. Tökéletes ember/társ persze nincs, mérlegelni lehet, hány százalékban jó vagy rossz neked az illető, mivel tudsz együtt élni és mivel már nem.
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Én sem bíznék meg olyanban, aki eltapsol 8 millió forintot hónapok alatt. Őszintén, szerintem a pénzügyi boldogulás annyira fontos egy ember életében, hogy nincs az a szerelem, amit ne tudna megölni. Én szerintem ezek után szakítanék, eltérő értékrend miatt.
 5/18 anonim ***** válasza:
50%
Vagy kezeld te e pénzügyeket, ha belemegy. De először tényleg érdemes lenne kipróbálni milyen együtt és tud-e fejlődni. Ha azt látod, hogy továbbra sem megy neki, akkor vagy marad az első megoldás vagy pedig szakítás:/
tegnap 17:18
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is hagyjad. Nem illik hozzád és ugyanúgy elköltené a közös pénzt mint nemrég. Csak ígérget,, hogy ne hagyd el.
tegnap 17:19
 7/18 A kérdező kommentje:

Az lehet hogy nem vagyunk közös kasszán, de ha tegyük fel összeköltözünk és ismét lenullázódik, én nem akarnék megint gürcölni a cuccolással hogy elmegyek. Akkor inkább maradjon a mostani komfortzónájában amitől én független vagyok.

Nekem is teljesen abszurd ez a dolog, elképzelni sem tudok ennyi pénzt a számlámon, de semmi látszata hogy ez volt neki.

Könnyes szemmel kért bocsánatot oké, de ez nekem már olyan véglet amiből nem tudok vissza fordulni.

Próbálom összeszedni a gondolataimat és ezt elmondani neki is.

tegnap 17:23
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

"Előtte is láttam hogy fura a helyzet, esetleg én segítsem ki ilyenek"

Tehát előtte is tékozló volt, és rád számított.

Akárhogy is döntesz, egy fityinget ne adj neki többet.

tegnap 17:47
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon hasonló helyzetben maradtam és megbántam. Nálunk az összeg 11 millió volt még 7 éve, mikor többet ért mint most, szintén örökség.

Voltak nagy tervek, amik elhalkultak. Másfél év alatt verte el. Nem dolgozott, mert elege lett, felmondott és elvileg munkát keresett. Gyakorlatilag 3 CV-ről tudok, amit elküldött az egy év alatt.

Hirtelen mindenből kellett új, sokkal újabb PC meg ilyen hobbival kapcsolatos dolgok, állandó kaja rendelés, új kocsi.

Ugyanígy nagy megbánás a végén. Mikor kiraktam, 1 hét alatt lett melója, nagy ígéretek, hogy jó tanulópénz volt, tudja, mit rontott el...azóta is együtt, lett gyerekünk is, de soha nem jutunk egyről a kettőre, kifolyik a kezéből a pénz. Én 2x annyit keresek, egyedül állom a háztartást, gyerekkel kapcsolatos dolgokat. Az ő keresete meg a zsebpénze, gyakorlatilag lett egy kamaszfiam. Menekülj, légy okosabb mint én.

tegnap 18:02
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi erovel a majdani lakásra is tehet jelzáloghitelt. (Hazastárs a házastárs tudta nelkul is vehet fel a házra hitelt.)

Abszolut nem lehet rá alapozni

tegnap 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!