Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Élnétek egy olyan közösségi...

Élnétek egy olyan közösségi társadalomban, ahol nem a pénz és az anyagiasság az úr, hanem a szeretet?

Figyelt kérdés
Ahol megszűnik a tulajdonlás, minden közös lesz. Minden ember ugyanannyit fog érni a másik, mert kiderül, hogy legbelül mindenki ugyanolyan értékes. Nem propagálják a hamis amerikai álmot és azt, hogy lehetsz te is millimos milliárdos. Egy olyan társadalom, ami a szereteten, együttérzésen, szerénységen alapszik. Szerintem ez lenne a valódi cél.
2020. máj. 9. 15:01
 1/10 anonim ***** válasza:
igen. nagyon sokszor gondolkoztam mar enis ezen
2020. máj. 9. 15:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

"Minden ember ugyanannyit fog érni a másik, mert kiderül, hogy legbelül mindenki ugyanolyan értékes"

Ez nem biztos, hogy így van. Ha pedig nem így van és erőlteted, hazugságra épül ez a szerinted ideális társadalom.

2020. máj. 9. 15:07
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem lehet mindent szeretni. Őrültség, mint a kommunizmus.
2020. máj. 9. 15:19
 4/10 BlackSword ***** válasza:
100%

Nem, mert ugyanolyan utópisztikus diktatúra lenne, mint a kommunizmus vagy a szocializmus.

Ráadásul az emberek sem egyforma adottságokkal, képességekkel születnek...

2020. máj. 9. 16:35
 5/10 SzittyaWarrior lvl99 ***** válasza:
100%
A dolgok nem így működnek.
2020. máj. 9. 16:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Én inkább olyan társadalomban élnék, ahol mindenki olyan arányban részesül a javakból, amilyen arányban hozzájárul a megtermelésükhöz; illetve ahol büntetik azt, aki árt másoknak, és jutalmazzák azt, aki segít.
2020. máj. 9. 18:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi történik, ha ebben a szeretetre épülő társadalomban egyszer valaki magántulajdonra akar szert tenni? Mondjuk egy saját autóra, hogy könnyebben tudjon közlekedni. Ki fogja legyártani az autót? És mit fognak szólni ehhez a többiek? Megkövezik a másikat, mert nem elég szerény? Vagy mindenki összefog és létrehoz egy közösségi autógyárat? De mit fognak enni az ott dolgozók? Lesz, aki megtermeli nekik az élelmiszert ingyen? És mi lesz, ha a közösséget aszály sújtja, ezért nem jut elég élelmiszer mindenkinek? Az emberek egymást fogják ölni az ételért? Vagy pedig nagyon gyorsan átállítják a korábbi gazdaságot és aki eddig autót termelt, az valamilyen módon most bekapcsolódik az élelmiszer ellátásba? És ki fogja koordinálni ezeket a hirtelen változásokat? Lesz egy vezető? De ha mindenki egyenlő, akkor ki fogja elfogadni a vezetőt? Vagy ha egyszer elfogadják, mi fogja majd visszatartani a vezetőt attól, hogy visszaéljen a hatalmával? Lesz rendőrség is, meg bíróság? És lesz törvény is, meg halálbüntetés? Ők is szeretetből fognak ölni, mint a keresztes lovagok?
2020. máj. 10. 20:16
 8/10 A kérdező kommentje:

Soha többé nem fog megismétlődni a kommunizmusnak hazudott bolsevizmus, mivel gazdaságilag már nem ott állunk ahol 100 éve, tehát egy erős közös Európával meglehet valósítani. Fontos lenne az, hogy az unió nem csak kirakatként működjön, hanem valóban azt éreznénk, hogy valódi európai közösségben éljünk, és fellegyen zárkóztatva a közép-kelet Európa.

Azért vagyok a magántulajdon ellen, mert tapasztalható a munkának az idegensége, társadalmi rangok természetellenessége.

Nem rég olvastam egy Jim Morrison interjút, és elmondta azt, hogy szívesebben élne nőiesebb társadalomban, de viszont úgy látta, hogy a társadalom kezd nőiesedni, mivel már nem kell a túlélésért küzdeni, nincsenek kardfogú tigrisek, nem kell mamutokra vadászni, és ez tök természetes. Az ilyen patriarchális dolgok, mint pénzhalmozás, törtetés, jobb autóért, medencés nagy házért való küzdelem kivesz a természetességből. Ezt úgy lehetne felszámolni, hogy értékrendet váltunk, természetesség felé megyünk, a gyerekeinknek nem azokat adjuk át, amit szüleink neveltek belénk, mivel a nagyszülők, dédszülők, ükszülők is ugyanezt adták át egymásnak. Valójában azért szenvedünk, mert ezt a mintát kapjuk állandóan.

2020. máj. 29. 10:52
 9/10 anonim ***** válasza:
Én szeretem a pénzt.
2020. máj. 29. 11:16
 10/10 anonim ***** válasza:
Jelen magyar társadalomban pont ilyen ellentétes szempontokat képvisel a két kormányzó párt és úgy tűnik, hogy a kérdés az egyik párt által képviselt nézet irányába dől.
2020. máj. 30. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!