Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak? A feleségem állandóan zöld kaját csinál.
Most ne támadjatok, nem azt várom, hogy mindig friss kaja legyen mire haza érek de már unom ezt a sok zöldséget, mégis azt kell enni mert "az egészséges". Felőlem ő ehet füvet ha akar de nekem húsra van szükségem, amúgy is fizikai munkát végzek kell az erő. Csinálnék magamnak ha lenne rá időm, viszont ő a nap nagy részében itthon van. Régebben nem így volt. Megkértem már, hogy csináljon valami kaját is de csak ritkán szokott.
26/F
Talán a kompromisszum lenne a megoldás...
Egyezetek meg hogy legyen húsnap és lehet zöldnap is a héten
Így mindenki boldog.
Én is inkább vega kaját szeretek de a párommal természetesen eszünk húst is
Én leülnék vele beszélgetni, és ha nem látja be, hogy neked szükséged van a húsra, akkor hagynám a fenébe a csajt. Ez olyan dolog, hogy én mondjuk nem szeretem a kolbászt, de a párom igen, szóval soha a büdös életbe nem mondanám neki,hogy ne egyen, mert az sz@r. Ha szereti,hát egye, szívesen rakok minden olyan kajába, amibe lehet, legfeljebb kiválogatom és nem eszem meg.
22/L
Beszéljétek meg előre a heti menüt, és menjetek el hétvégén nagybevásárlásra, ahol a megbeszélt menühöz vásároltok. Így el tudod mondani, mit szeretnél, meg tudjátok beszélni, mi legyen, nem ér meglepetésként a zöldség. És ő is meg fogja csinálni, mert ha már ott a hűtőben a hús, nem fogja hagyni megromlani. :)
Ha pedig az a problémája, hogy mi egészséges, akkor nézz kicsit utána a különféle húsok jótékony élettani hatásainak, és azzal érvelj, hogy miért csináljon húst is.
Én megértelek. Nálunk a család férfi tagjai mind fizikai munkát végeznek, de azt hiszem, ha nem ennének kalóriás ételt, már rég nem tudtak volna elmenni dolgozni, mert nem volna erejük hozzá.
És igen, egészséges a sok zöldség, viszont energiát nem ad a fizikai munkához, úgyhogy akkor az meg nem egészséges. Kell a hús is. Húsokból is vannak olyan húsok, amik egészségesek, legalább annyira mint a sok zöldség. Bár az egy nagy hülyeség, hogy a hús egészségtelen. Nem az. Csak ha sok zsíros húst eszik valaki, az árthat az egészségnek. De a kevésbé zsíros húsok, vagy nem zsíros húsok, normális mennyiségben fogyasztva nem hogy nem egészségtelenek, hanem szükségesek is, ugyanúgy, mint a zöldségek.
Azért ha te dolgozol, ő meg nem, nehogy már még neked kelljen este munka után fáradtan magadnak kaját főznöd, az iskoláját neki, hát milyen világban élünk?!
Egyébként meg ne könyörögj neki, állj a sarkadra. Elmentek vásárolni (vagy elmész), vegyél húst és ő pedig készítse el neked. Főzzön egy adag pörköltet, sült húst, fasírtot, ezek elállnak napokig, igazán nem kell minden nap főznie, egyszerre is elkészíthet több napra való vacsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!