Mennyit lehet inni a zöld teából? Ha naponta 1.5litert iszok. Vagyis lehet állandóan inni, vagy kell szüneteltetni is?
Hosszú évek óta iszom, és csak hasznos voltát tapasztaltam. Egyébként se a liter, hanem a benne feloldott teamennyiség/filter számít. Napi max. 4-5 filter biztosan nem árt.
Egyébként sokat olvasok iyen témában is, de még komoly szakkönyvek sose említették, hogy bármilyen káros mellékhatása volna.
Jójó de abba a 1,5 literbe hány filtert raksz?
Ha 9 filert mint én akkor kicsit sok. Egyébként felesleges szünetet tartani, bár ehez is hozzászokhat a szervezeted.
Kicsit visszakapcsolódok, én vagyok a sokfilteres :)
Szóval:
Én csak szálas teát iszok, azért filterként említettem, hogy legyen képed a mennyiségről.
Szóval teafőzés:
A legegyszerűbb ha forralsz vizet, és 10 percig hűlni hagyod ekkor eléri a közel optimális hőfokot ez olyan 70-80fok körül van. Ekkor ráöntöd a teára és 3,5 percig állni hagyod majd a teát kiveszed, HA hosszan áztatod vagy túl forró a víz akkor kesernyés és ihatatlanul rossz íze lesz. Én 3g teafüvet használok 2,5 decinként vagy kicsit többet én erősen iszom ált. fél-egy litert szoktam inni teából. Meghajtani nem fog, vagyis én még ilyennel nem találkoztam.
Egyébként Győrben van a teapagoda, nagyon jó ortodox(mesterséges dolgoktól mentes) teáik vannak jó nagy választékban, és neten keresztül is lehet rendelni tőlük. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!