Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Te hogyan reagálnál, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Te hogyan reagálnál, ha a párod ezt csinálná?

Figyelt kérdés
31 évesek vagyunk mindketten, én nő. Megbeszéltük, hogy ma találkozunk (mellesleg az ő ötlete volt). Találkozás előtt két órával felhív, hogy mi lenne, ha áttennénk holnapra, mert átmenne a barátjához. Mondtam neki, hogy mivel már megbeszéltük a mai napot, nem értem mi lehet olyan fontos a barátjánál, amit nem tud holnapra áttenni. Erre megsértődött és azt mondta, nem gondolta, hogy ilyen nagy problémát fogok belőle csinálni, ezért inkább átjön hozzám. Mondtam neki, hogy így már nem kell, ha a baráthoz akart menni, akkor menjen. Én olyan vagyok, hogy nem szeretem magam rátukmálni senkire, ezért mondtam neki, hogy akkor ne találkozzunk, de azt mondta, hallja a hangomon, hogy nem tetszik az egész nekem, ezért inkább átjön hozzám. Ennek viszont én már így semmi értelmét nem látom. Az zavar leginkább, hogy ha egyszer megbeszélünk valamit, miért nem lehet tartani magunkat hozzá? Mindig meg tudtuk eddig beszélni, hogy melyik nap találkozunk és melyik nap intézi mindenki a saját dolgát a családjával/barátaival. Arra lennék kíváncsi, más kapcsolatokban ez hogyan zajlik? (És még mielőtt rosszindulatú kommentek jönnének arról, hogy biztosan megcsal, tudom hogy nem!)

2012. szept. 11. 14:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem, ha egyszer fordul elő, azon tényleg ne akadj fenn...
2012. szept. 11. 19:45
 12/16 anonim ***** válasza:

Még nincs gyűrű a kezeden, de már sárkányosodsz.

Ha néha ilyen van, kérdezd inkább meg, hogy este azért átjön-e, és ne csinálj belőle nagy ügyet.

Azzal nem segítesz a kapcsolatotoknak, ha bevágod a durcát, mert nem elég szoros a póráz.

2012. szept. 11. 20:30
 13/16 A kérdező kommentje:
Szó nincs sárkánykodásról, nem igazán értettétek meg a lényegét a mondandómnak. Csupán annyit várok el másoktól, amit én is nyújtok és ha én mindig korrekten tartom magam ahhoz, amit ígérek, akkor azt úgy is intézem. Természetesen, ha valami olyan dolog jön közbe, ami azonnali intézkedést igényel, akkor nem fogok megbántódni azon, hogy lemondja, mert természetes dolognak tartom, hogy van fontossági sorrend. De itt a hangsúly azon volt, hogy saját maga tűzött ki egy időpontot, hogy látni szeretne és aztán nem sokkal a találkozó előtt lemondta. Sosem balhézom, nem féltékenykedem, főleg nem vagyok házisárkány, sőt. Nagy különbség van aközött, hogy nem esik jól valami meg aközött, hogy foggal-körömmel ráerőltetem a páromra az akaratom. Én soha nem erőltetek senkire semmit, csupán annyit várok el, hogy amit ígér, azt tartsa be. Máskülönben pedig ha tesz egy kijelentést, hogy én vagyok számára a legfontosabb, akkor elég hülyén veszi ki magát, hogy arra hivatkozva lemond, hogy ő most inkább átmenne a barátjához. És csak egy kérdés volt, hogy más hogyan látja, nem kell rögtön minősíteni úgy, hogy nem ismertek. De köszönöm mindenkinek a véleményt.
2012. szept. 12. 07:30
 14/16 anonim ***** válasza:

A kérdést meg a válaszokat olvasva egyből az jutott eszembe: temperamentum típusok :) Nem ismerlek benneteket, így nem szeretnék kategorizálni, de valószínűleg az van, hogy te melankolikus (ne akadj fent a szón magán, ez csak terminus) természet vagy, ő meg szangvinikus. Minden típusnak vannak jó és kevésbé előnyös jellemvonásai, így a melankolikusok általában jól be tudják osztani az idejüket, rendszerezettek, felelősségteljesek. A szangvinikusoknál viszont ezek a tulajdonságok pontosan a "gyengeségek"-listán találhatóak. Saját tapasztalatból tudom, milyen nehéz egy szangvinikusnak rendszerezni önmagát. A melankolikusoknak viszont nehezükre esik ezt elviselni.

Nem tudom, segítettem-e vmit, az is lehet, hogy teljesen mellékvágány ez a válasz is. Az sem kizárt, hogy ezt már mind tudtad eddig is (ami eléggé valószínű:). Szóval... remélem, sikerül majd megbeszélni a dolgokat, és elbeszélgetni esetleg arról is, kinek mi esik nehezére, illetve mi az, ami zavarja (bár gondolom, a beszélgetéssel sem feltétlenül van gondotok).

:)

2012. szept. 12. 11:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Még csak annyit, hogy természetesen nem lehet eszerint skatulyázni az embereket, mindenkinek megvan az egyénisége (meg a típusok sem annyira egymástól szétválóak azért), sok minden függ ugye a neveléstől, a szülőktől, környezettől, eddigi életstílustól... :)
2012. szept. 12. 11:32
 16/16 anonim ***** válasza:
Kedves válaszolók! A piros gomb azt jelenti, hogy a válasz nem hasznos, vagyis nem a kérdésre válaszol, mellébeszél, ilyenek! De nem használható a piros gomb a nemtetszés kifejezésére! Szerintem elég gáz, hogy akinek egy válasz nem tetszik, az rögtön ráugrik a piros kezecskére! Szólottam.
2012. szept. 12. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!