Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Te hogyan reagálnál, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Te hogyan reagálnál, ha a párod ezt csinálná?

Figyelt kérdés
31 évesek vagyunk mindketten, én nő. Megbeszéltük, hogy ma találkozunk (mellesleg az ő ötlete volt). Találkozás előtt két órával felhív, hogy mi lenne, ha áttennénk holnapra, mert átmenne a barátjához. Mondtam neki, hogy mivel már megbeszéltük a mai napot, nem értem mi lehet olyan fontos a barátjánál, amit nem tud holnapra áttenni. Erre megsértődött és azt mondta, nem gondolta, hogy ilyen nagy problémát fogok belőle csinálni, ezért inkább átjön hozzám. Mondtam neki, hogy így már nem kell, ha a baráthoz akart menni, akkor menjen. Én olyan vagyok, hogy nem szeretem magam rátukmálni senkire, ezért mondtam neki, hogy akkor ne találkozzunk, de azt mondta, hallja a hangomon, hogy nem tetszik az egész nekem, ezért inkább átjön hozzám. Ennek viszont én már így semmi értelmét nem látom. Az zavar leginkább, hogy ha egyszer megbeszélünk valamit, miért nem lehet tartani magunkat hozzá? Mindig meg tudtuk eddig beszélni, hogy melyik nap találkozunk és melyik nap intézi mindenki a saját dolgát a családjával/barátaival. Arra lennék kíváncsi, más kapcsolatokban ez hogyan zajlik? (És még mielőtt rosszindulatú kommentek jönnének arról, hogy biztosan megcsal, tudom hogy nem!)

2012. szept. 11. 14:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nagyon ismerős történet, a barátommal eléggé visszatérő probléma, hogy egyszerűen nem tudja tartani magát a megbeszéltekhez, és ez azért okoz gondot néha, mert én meg eléggé szeretek mindent megtervezni, időpontokhoz tartani magam, és kiakadok, ha nem sikerül, ő meg kiakad, hogy kiakadok. :D Szerintem beszéljétek meg, mi is mindig szóvá tesszük egymásnak. Aztán arra jutunk, hogy ő is igyekezzen kicsit javítani ezen, én meg próbáljak lazább lenni. :)
2012. szept. 11. 15:03
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, aranyos vagy. Az a probléma, hogy én az előző kapcsolataimban ahhoz voltam szokva, hogy amennyi időt csak együtt tölthetett velem a párom, mindig jött, nem volt kérdéses, hogy találkozunk-e vagy sem. A jelenlegi páromnak én vagyok az első komolyabb kapcsolata, előttem csak futó kalandjai és pár hetes kapcsolatai voltak. A saját barátai szerint nagyon komolyan viselkedik, mióta engem ismer. Bele sem merek gondolni, hogy előtte milyen volt :-)
2012. szept. 11. 15:08
 3/16 anonim ***** válasza:
84%

Ha azt írtad volna, hogy 17 évesek vagytok, akkor megértem. De így? Tiszta gyerekes viselkedés a részedről is, és az ő részéről is, már ne haragudj. Felnőtt emberek vagytok, bármikor közbejöhet valami mindkettőtöknek. Nem értem, hogy miért kell óramű pontossággal élni egy életet?

Én sem szeretek késni sehonnan, meg utálom, ha folyton lemondják a talikat. De ha ez csak 1x fordul elő, akkor igazán nem csinálnék belőle patáliát. Gyerekes hiszinek hat, de nagyon.

Ha annyira zavar, akkor máskor csináld te is meg vele ezt, bár úgy gondolom, hogy 31 éves ember ebből nem fog nagy problémát csinálni.

2012. szept. 11. 15:10
 4/16 anonim ***** válasza:
81%
Húha, én asszem egyet értek a másodikkal. Neked az a bajod, hogy az előző kapcsolataidhoz viszonyítasz, pedig nem kéne. Ő egy másik ember, külön gondolkodással, külön szokásokkal. Nem azt fogja csinálni, amit az előzők, és ne is álmodja arról, hogy te majd megváltoztatod. Nem értem, miért kell ezen annyit agyalni, látszik, hogy a kapcsolat elején vagytok, és máris megmutatod neki a fogad fehérjét? Ha folyton ezt csinálod, ne számíts sok jóra.
2012. szept. 11. 15:14
 5/16 A kérdező kommentje:
Nos, kedves előzők, akkor tisztázzunk pár dolgot. Először is, nem a kapcsolat elején vagyunk, hanem már több mint két éve együtt. Másodszor pedig pontosan azért ragaszkodom a megbeszélt dolgokhoz, mert már nem vagyunk 17 évesek. Az is más, ha közbejön valami, pl. valami gondja van a barátjának és azért kell mennie hozzá, ilyesmiből sosem csinálok ügyet. De hogy azért mondjon le egy találkozót velem, mert a barátjával akar Napiszart nézegetni meg hülyülni, azért az már szerintem nem igazán korrekt.
2012. szept. 11. 15:19
 6/16 anonim ***** válasza:

De ha ahhoz van kedve, akkor inkább napiszart nézegessen a barátjával és utána legyen kedves/rendes/normális veled, mint veled van és mindketten duzzogtok. Annak szvsz semmi értelme.

Nyilván nem szép dolog ilyen miatt lemondani, egy megbeszélt talit vagy akármit.

2012. szept. 11. 15:34
 7/16 anonim ***** válasza:
Egy véleményen vagyok a 3. és 4. válaszolóval. Szerintem egy kicsit túlreagálod. És ha két éve együtt vagytok? Nem mondhat le attól egy találkozót? Lehet pont nem volt hozzád kedve, mellesleg, ha eddig mindig megtudtátok beszélni, hogy melyik nap találkoztok most az egyszer pedig lemondja nem fog összeomlani a világ. A kommentedre pedig csak annyit válaszolnék, hogy te kérdezted a véleményünket, akkor fogadd is el, ha nem tetszik, amit írunk, vagy akkor ne kérdezz és ne keress kifogásokat.
2012. szept. 11. 15:36
 8/16 anonim ***** válasza:

No hát ha 2 éve együtt vagytok, és ez eddig a legnagyobb problémád vele, akkor meg aztán tényleg nincs okod panaszra.

Én még mindig azt vallom, hogy nem kell óramű pontossággal élni. Nekem is volt már olyan esetem, hogy nem volt kedvem a páromhoz. Megbeszéltünk valamit, de inkább lemondtam, mert mondjuk a barátnőm akkor ért rá, és nem találkoztam vele fél éve. De nem is kell erre olyan nagy magyarázat. Ha inkább oda menne, hát menjen. Én nem fogok kiakadni, amíg nem csinál ebből rendszert.

És de. Pont a 17 évesek szoktak az ilyeneken kiakadni. :)

2012. szept. 11. 17:04
 9/16 anonim ***** válasza:
Ha az a dolog tenyleg fontos lett volna, akkor nem dobja el azonnal hogy teged kiengeszteljen. Ha tenyleg szeretett volna veled lenni nem mondja le egy ilyen mondvacsinalt indokkal. Vagy le akart koptatni, vagy valami ritkan latott baratrol van szo csak nem mondta el, esetleg jeggyurut venni ment..
2012. szept. 11. 17:53
 10/16 anonim ***** válasza:
46%

Én pont olyan ember vagyok, mint te, és szerintem állj ki magadért, ne hagyd magad. Halaszthatatlan dolog ritkán jön közbe. Általában igaz, hogy az jön közbe, amit hagysz hogy közbejöjjön. A kevés kivétel pl. temetés, behívat a főnököd, stb. De az esetek többségében a "közbejövő" dolgok egyáltalán nem halaszthatatlanok. Nekem tetszik a gondolkodásod és szó nincs arról, hogy óramű pontossággal élnéd az életed. Egyszerűen te szereted, ha számíthatsz másokra és más számíthat rád (mellesleg ezt megbízhatóságnak is nevezhetjük).

Az emberek többsége nem ilyen, de ezzel nem érdemes törődni, tovább kell lépni egy megfelelő emberhez. Volt olyan barátnőm, aki nem volt hajlandó este megmondani, ráér-e másnap és ha azt mondta, hogy rá, akkor tök lazán lemondta pár órával a találkozás előtt, merthogy neki közben máshoz támadt kedve.

Ha akarsz, írj privátot, de természetesen nem azért, hogy ismerkedjünk. Mindenesetre én is kiakadnék a helyedben; ami meg volt beszélve, az az első, a barátja várja meg, az nem egy halaszthatatlan ügy. A többi válaszoló nem így gondolja, de gondolom zsák a foltját megleli.

2012. szept. 11. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!