Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Meddig lehet bírni egy szexmen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig lehet bírni egy szexmentes kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Másfél éve vagyok együtt a barátommal, akinek nem túlzok, de egyáltalán semmi szexuális motivációja nincsen. Nem érdekli a szex, teljesen aszexuális, ha együtt vagyunk, az csak az én kedvemért történik, és nagyon ritkán ( havonta 1x kb). Lehet hogy furcsán hangzik, de ennek ellenére a kapcsolatunk sokáig jó volt, érzelmileg teljesen funkcionális a kapcsolat, csak szexuálisan nem. Nem tudom mi okoz ilyet, lehet hogy gyerekkorában zaklatták? Minden eddigi kapcsolatában ez volt, nem meleg, és én sem vagyok visszataszító vagy ilyesmi. Az utóbbi hónapokban megromlott a kapcsolatunk, sokat veszekedunk, én meg ráadásul platói módon beleszerettem valaki másba. nem tudom eldönteni hogy ezek a dolgok bekovetkeztek volna egy szexuálisan funkcionáló kapcsolatban is, vagy okozhatja-e a gondokat a szex hiánya? mennyire érdemes erőltetni egy olyan kapcsolatot, ahol ennyire eltérő szexigények vannak?

2012. szept. 4. 13:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Semennyire. Főleg, ha már nem csak a szex hiánya a baj.
2012. szept. 4. 13:59
 2/20 anonim ***** válasza:

Két lehetőséged van:

1. Ha fontos neked ez a kapcsolat, akkor AZONNAL elrángatod párterápiára, szexológushoz, pszichológushoz, akárhova. Ha nem hajlandó, akkor lapát.

2. Lapát.

Én évekig éltem ilyen kapcsolatban, a szex hiánya az egyrészt tünet, másrészt rengeteg további párkapcsolati problémát generál. Én nem másfél, hanem 11 év után is kilépek egy ilyen kapcsolatból, pedig gyerek is van!

Van új kapcsolatom, ahol a szex és minden más is tökéletesen működik, én is sokkal kiegyensúlyozottabb lettem.

2012. szept. 4. 14:02
 3/20 anonim ***** válasza:

a jó kapcsolat a jó szex és a jó kommunikáció.

a jó szex közelébe sem jártok,

a jó kommunikáció már megszünt. tehát az is gyakorlatilag 0.

akkor mi tart titeket együtt?

aragaszkodás

az emlékek

a remény...

mind1 mi, nem lehetnek alapjai egy kapcsolatnak!

Szerintem ne erőltesd, jön valaki akivel jobb lesz.

Mindent bele :)

20f

2012. szept. 4. 14:04
 4/20 anonim ***** válasza:

Csak azért válaszolok, mert teljesen hasonló helyzetben voltam, mint te. És hidd el semmi értelme nincsen így a kapcsolatnak...főleg ha már más problémák is előkerültek.

Én másfél évig voltam együtt a barátommal, és mondhatom, hogy csak az érzelmekre épült a kapcsolat, teljesen szexmentes volt. Szerettem őt, vártam rá, de idővel előjöttek a gondok. Egy egészséges párkapcsolatban ilyen nincsen...erre nagy nehezen rájöttem...éreztem, hogy baj van vele. Aztán ezer gond előjött még ezen kívül és bebizonyosodott, hogy ő soha nem lesz képes normális párkapcsolatot létesíteni senkivel. Nálunk mély és tartós gondok voltak, nem tudom nálatok mi lehet a probléma eredete. De nagyon érdemes utánajárni, mert sosem lehet tudni. Látod én sem hittem volna, hogy a múlt sérelmei, esetleg mentális-érzelmi-belső gondok ennyire kivetítődhetnek egy felnőtt ember életére, párkapcsolatára.

2012. szept. 4. 14:06
 5/20 A kérdező kommentje:
A kapcsolatunk legeleje ota probalom elrangatni szexologushoz, mindig haritott, mindig halogatta, mindig minden mas fontosabb volt ennel a kerdesnel. mostanra mar parterapiara is szukseg lenne valoszinuleg. Nyitott kapcsolatra gondoltam, de a o megcsalas gondolatatol is rosszul van, mert o teljesen monogam. (Kulonben eddig en is azt hittem hogy monogam vagyok, mas ferfira ra sem neztem soha semelyik kapcsolatomban eddig. ez az elso ilyen es teljesen meg vagyok dobbenve magamon). A tema meglehetosen tabu, igy baratnoimmel sem tudok errol beszelni mert nem akarom megszegyeniteni emiatt szegenyt. Sokaknak elkepzelhetetlen az, hogy egy ferfit ne erdekelje a szex. En azt hiszem veget fogok vetni ennek a kapcsolatnak de rengeteg bennem az onmarcangolas, es az onvad hogy en rontottam el az egeszet, de ha masnal is ilyen mely kapcsolati problemakat generalt a dolog, talan akkor ez azt jelenti hogy nem en vagyok az oka a megromlott kapcsolatnak kizarolagosan (ahogy azt o allitja). Gyerek mellett nagyon nehez lehetett ilyen dontest meghozni, meg nekem is nehez igy masfel ev utan, semmi kotottseggel a kapcsolatunkban.
2012. szept. 4. 14:12
 6/20 anonim ***** válasza:
Tökéletesen működik a kapcsolat akkor, ha egyik félnek se olyan nagy a szexuális étvágya. Ha nem igénylik a szexet, de jól megvannak együtt, szeretik egymást, meg tudják oldani a problémáikat stb, akkor senkinek semmi köze hozzá, hogy milyen gyakran szexelnek. Viszont nálatok az van, hogy te jobban igényelnéd, ő pedig nem, és emiatt lehet, hogy úgy érzi, ráerőlteted a szexet, pedig valójában csak simán nem illetek össze. Így nem működik a kapcsolat.
2012. szept. 4. 14:13
 7/20 A kérdező kommentje:
a harmadik valaszolonak igazat kell adjak mindenben sajnos. a remeny es a ragaszkodas tart ebben a kapcsolatban, de ennek igy tenyleg semmi ertelme nincsen
2012. szept. 4. 14:17
 8/20 anonim ***** válasza:

Ismerős, amit írsz, halogatás, mindig minden fontosabb....

Nos, akkor nézzük: mennyire lehetsz te fontos ennek a férfinak, ha a te jogos igényeidet ENNYIRE lesz@rja?! Nekem ez volt a végső érvem magam felé - igenis mindig minden fontosabb volt, mint én, vagy a kapcsolatunk. Ez pedig ÍGY nem párkapcsolat, hanem egy önző, számára roppant kényelmes lakótársi közösség.

2012. szept. 4. 14:17
 9/20 Skydive ***** válasza:

A szex a kapcsolatok egyik tartópillére. Ha az nincs akkor a kapcsolat nem működhet (csak akkor ha egyik fél sem kívánja, de te kívánod uh ez most nem számít).

Ez a tapasztalat és a pszichológusok is ezt tanulják. Legalábbis itt Debrecenben.

Ugye tudod mit kell tenned?

2012. szept. 4. 14:18
 10/20 A kérdező kommentje:
amugy minek a tunete lehet ez? Vagy egyszeruen csak vannak emberek akik igy szulettek, es nincs mit tennni?
2012. szept. 4. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!