Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Féltékenység az exre, mit lehet ellene tenni?
Elnézést kérek, ha hosszú lesz, igyekszem rövidre fogni, bár nem hiszem, hogy sikerülni fog. Előre is bocsánat.
Szóval. Volt egy pár hónapos kapcsolatom (8-9 hónap), sok huza-vona után jöttem össze a csajjal, előtte "barátok" voltunk (azért írom idézőjelbe, mert igazság szerint annyiszor vesztünk össze, hogy összeszámolni se tudom), végül összejöttünk, vele volt az első szex is, elsők voltunk egymásnak. A párkapcsolat se működött jobban, mint a "barátság": sok veszekedés, sértődés, lelki terror, sokszor megbántott, érzelmileg az esetek többségében csak bántottuk egymást. Nem volt egy leányálom...
Közben megismertem a jelenlegi páromat. Ő kedves, megértő és jólelkű lány volt, és nagyon jó (a legjobb!) barátok lettünk. Közel kerültem hozzá, eleinte sokszor panaszkodtam neki a rosszul működő kapcsolatom miatt, és ő mindig meghallgatott, tanácsokat adott, segített, stb. Szerintem ő volt az, aki kihúzott a mélyvízből és valahogy egyensúlyozta nálam azt a lelki nyomort, amiben az exem tartott (érzelmi zsarolás, öngyilkossággal való fenyegetőzés, stb).
Szakítottam az exemmel (nem volt zökkenőmentes, itt is ment a lelki zsarolás, stb), ami egy viszonylag hosszabb folyamat volt. 2 hónap kellett hozzá, hogy le tudjam zárni a dolgot (mindig volt egy "tartozol nekem egy utolsó nagy beszélgetéssel, gyere át, különben leugrom a hídról" c. mutatványa, vagy valami, amivel húzta-vonta a kapcsolatunk végleges lezárását... nem járt be a suliba, egész nap a szobájában ült és bőgött, még enni sem jött ki, a húga hívott fel, hogy menjek át és beszéljek vele, stb).
Szóval lassan sikerült lezárni a dolgot, de a jelenlegi Kedvesem végig kitartott mellettem, és várt. Ex végül lekopott, mi pedig már 2 éve vagyunk együtt a jelenlegi barátnőmmel.
A kapcsolat tökéletes, részemről kifogástalan, minden szuper. Na már most, itt jön a bökkenő. A barátnőm ugye eléggé benne volt az exemmel való dolgainkban, mivel anno mindig mindenről neki meséltem/panaszkodtam először, és ezért gyakorlatilag mindent tud erről a korábbi kapcsolatomról. Néha még sms-eket is mutattam neki, hogy a csaj miket írt.
A barátnőm viszont ilyen fura, mazochista módon egyre többet és többet szeretett volna tudni a korábbi dolgainkról is, kérdezgetett, én meg persze válaszoltam neki. Ő meg néha ezektől a dolgoktól totálisan bedepizik. Pl szörnyen zavarja, hogy neki én voltam az első, de nekem már előtte itt volt ez a lány, akivel szexuális viszonyom volt. Látott korábban olyan sms-eket is, amik kicsit erotikusabbak (mikor még az exemmel voltam, és vele csak barátok voltunk), ezek így néha spontán eszébe jutnak és elsírja magát, vagy egész este szomorú, rossz a kedve, nem tudok vele semmit se csinálni, buta kérdésekkel bombáz, hogy ebben vagy abban melyikük a jobb, és a többi... :S
Ilyenkor mi a frász van?
2 éve vagyunk együtt, és az elején mindez nem zavarta. Tudott szinte mindent, de nem zavarta. Most meg... és hiába mondogatja, hogy nem haragszik semmiért, hiszen akkor még nem is ismertük egymást annyira, meg hogy mi csak barátok voltunk akkoriban, meg hogy ez a múlt és ezen úgy se lehet változtatni, de közben meg azt látom, hogy képtelen magát túltenni rajta, őrlődik, gyakorlatilag "rivalizál" az exemmel, persze tök feleslegesen, és ezzel szintén tök feleslegesen gyárt problémát az amúgy tökéletes jól működő kapcsolatunkba. Na, ez az, amit nem értek. Volt más csajom is az exem előtt, arra pl egyáltalán nem féltékeny, még jóban is vannak (mondjuk azzal a lánnyal nem is feküdtem le). De ezt a másikat egyszerűen ki nem állhatja, gyakorlatilag a nevét nem lehet előtte kiejteni, mert akkor kész, vége, jön a durca vagy a sírás vagy az egész estét mélabú, vagy mittomén, pedig már vagy ezerszer elmondtam neki, hogy sose szerettem még senkit ennyire (nem, még az exet sem), mint őt, és ezt ő is tudja, mégis irracionálisan viselkedik.
Miért versenyzik valakivel, akivel tök értelmetlen versenyezni, mert már rééééééégen legyőzte?
Hölgyeim. Ilyenkor mit lehet veletek kezdeni? Uraim, akik voltak már hasonló helyzetben: mi a megoldás?
Nagyon szeretem ezt a lányt, és nagyon utálom, ha szomorú, főleg, hogy mindezt a lelkiszegény exem váltja ki belőle, és nagyon szeretném, ha meg lehetne oldani valahogy ezt a lehetetlen helyzetet...
Előre is köszönöm annak, aki végigolvasta. Hálám üldözni fog titeket a sírig, ha még választ is írtok. :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
# 10!
Tipikus női gondolkodás!
Ha valaki megcsalt, akkor onnantól csak egy ribanc volt nekem. Megdugtam még párszor, mert miért ne, élveztem. Tudtam, hogy bármikor vége lehet, hiszen nem jelent nekem már semmit.
Több exemmel is találkoztam a szakításom után. Általában nekem volt kellemetlen, mert csúnyának találtam őket, de biztosan nem szépnek.
Sorry, nem kell szeretnem valakit, hogy együtt legyek vele. Kimondtam már azt a szót olyannak is, akit nem szerettem. Hallani akarta. Évekig együtt voltunk, de nem szerettem.
Szakítás után haragszom az exemre, gyűlölöm. De néhány nap vagy hét után már semmit nem jelentenek nekem.
Nem tartozom senkinek magyarázattal, mert volt már más nő is az életemben. Ha valaki elkezd hisztizni, mert megemlítem az egyik exemet, az mehet tovább. Ez az igazi megoldás. Nem lehet olyan kapcsolatban élni, ahol ilyen dolgok miatt is megy a lelki terror.
Ha nem lett volna az exem illetve más lett volna, akkor vagy korábban szakítunk és egy másik kapcsolatban lennék, vagy nem is szakítottunk volna (még). Az előző kapcsolatnak mindig szerepe van a következő kialakulásában. Minden kapcsolatban tanul valamit az ember. Lehet, hogy téged az ilyen exekkel kapcsolatos hisztid miatt fognak dobni. Emlékezni fogsz érre és a következő kapcsolatodban okosabb leszel. Ennek a következő párod örülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!