Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretném, ha a párom 2 év után is kedveskedne néha?
már több mint 2 éve együtt vagyunk (sőt 2és fél lassan) a párom sose volt az a nagyon bókolós típus, de azért néha néha mondta hogy jól nézek ki, vagy jó a hajam, ilyesmi. de mostanában, olyan egy éve, vagy több..már semmit nem mondd. megváltozott egy kicsit, lehet hogy már megunt, de ez ellen nagyon tiltakozik.De mostanában semmi kedveset nem mondd, a barátaim ( sok fiú barátom van) lassan többször mondják hogy "na ma nagyon jól nézel ki"( minden házsó szándék nélkül) mint ő:( már kb semmi önbizalmam sincs. én próbálok neki mindig kedveskedni vmi aprósággal, dicsérem, hogy jó az illata vagy jól néz ki, de ő semmi..
mondtam is ezt neki, hogy szeretném, ha kicsit aranyosabb lenne, mert nekem ez hiányzik. persze ő azt mondja hogy miért kell mondania? mert azért van velem,mert tetszek neki, és szeret. és 2 év után miért kell "bókolni?" pedig nem azt mondtam, hogy mindennap... csak néha néha jól esne. na de azt mondta, hogy örüljek neki hogy nem bókol,mert akkor elvárnám..mondom nem azért kell kedveskedni,mert elvárom, hanem azért,mert örömet okozol vele.
erre hülyültünk az este, és valamire mondtam hogy "Bunkó vagy" erre ő visszavágott hogy :" te meg szép" annyira örültem, közben pedig meglepődtem, és nevetve megkérdeztem, hogy na, mi van beteg vagy , hogy ilyesmit mondasz? erre ő nevetve mondta hogy jaaa, ez csak egy Hofi poén, csak én nem értem.
hát nem esett jól :(
Ez így már nem az igazi kapcsolat, te is látod...
Szerintem ha a kommunikáció nem működik, akkor semmi.
Az én párom már akkor szólt, amikor összejöttünk, hogy nem szívesen fejezi ki szavakkal az érzelmeit. El is mesélte azt a viccet, amikor a székely felesége megkérdezi az urát, hogy szereti-e, mert hogy 40 éve házasok, de sosem mondja. Erre az öreg székely közli, hogy: 40 éve egyszer mondtam. Ha változás van, szólok.
Ebben is van ráció, abban is, amit a párod mond.
Ha nincs önbizalmad, azt nem várhatod tőle. Mert akármit is mondasz, a bókok csak azért kellenek, hogy téged megerősítsen. Inkább magadban kellene rendet tenni, és akkor nem lenne létszükséglet a külső megerősítés.
Különben fogadásokat mernék kötni, hogy a szex sincs rendben a kapcsolatotokban...
24/N
honnan is veszed, hogy gond van a szexel? most már nagyon kíváncsi vagyok
egyébként ne mondd azt hogy ez nem egy kapcsolat, hiszen az, egyszerűen fura mostanság. én elhiszem neki hogy szeret, sok mindent megteszünk, és áldozunk egymásért. igen, baj van az önbizalmammal, ezt nem én mondom, hanem több ember. és igen, ez csak azért lehet,mert nem mondja,nem fejezi ki, hogy tetszenék még neki. elmondhatom én magam bármilyen gyönyörűnek, ha ő nem mondja, de mondhatom magam egy rondaságnak, ha ő mindennap megdicsér, hogy szép vagyok , úgyis valamennyire elhiszi az ember, vagy legalábbis örül annak, hogy a párjának ez a véleménye. de nála az önkifejezés max annyiba mutatkozik hogy rácsap a fenekemre. ezenkívül de, tudunk beszélgetni, van hogy napokat át dumálunk, de más dolgokról. ezt ha felhozom neki csak sunnyog, és mindig tereli a témát.
(ez csak az én véleménye, nem kell szentírásnak venni)
De én annak a barátnőmnek nem bókoltam sosem, aki igazából nem a külsejével fogott meg. Nem akartam neki egyszerűen hazudni, ha már nagyon láttam rajta, hogy hiányolja, akkor max. annyi mondtam, hogy aranyos , de többet nem tudtam kipréselni magamból. De belsőre nagyon értékes hölgy volt, azért is voltam vele addig ameddig.
"de egy puszit nem adott, egyszer nem simogatott meg, alig beszéltünk kajálás közbe :("
Ezt te írtad. Ebből szűrtem le, hogy nem működik a kommunikáció. Hiszen ha nem beszélgettek, akkor nem működik, ez ilyen egyszerű. Nem azt írtam, hogy nem kapcsolat, hanem azt, hogy ez már nem az igazi. Mert nem tudtok beszélgetni.
Az pedig egyáltalán nem mindegy, hogy elfogadod magad, van önbizalmad, és ez belülről jön vagy szükség van rá, hogy ő minden nap elmondja. Mert az utóbbi a kapcsolatfüggőség első jele és alapja, az meg nagyon nem kellemes dolog.
Egy egészséges önbizalommal és önértékeléssel rendelkező nőnek nem létszükséglet, hogy a párja minden nap elmondja, mennyire csinos.
Onnan gondolom, hogy a szex sem működik tökéletesen, hogy láttam már karón varnyút. Az önbizalomhiányos nő az ágyban sem tud teljesíteni, gátlásos, problémás, innen veszem, hogy ott sincs minden rendben. Persze, nyilván, most az jön, hogy veszettül tagadni fogod, nem, nem nálatok minden rendben. Legyen, a te dolgod, a te ágyad, nem az enyém. Persze mi a párodat nem tudjuk megkérdezni, de ő nyilván tudna mondani egy-két dolgot, ami nem okés a szexben.
24/N
Azt észreveszed, hogy saját magadnak mondasz ellent?
Az egyik hozzászólásodban azt írod, hogy elvitt pizzázni, és alig beszélgettetek. Most a legutóbbiban (amiben némi védekezési mechanizmust látok, annak ellenére, hogy a válaszoló egyáltalán nem támadt rád) meg azt írod, hogy mennyit tudtok beszélgetni, és hogy ez igenis egy jó kapcsolat.
A másik része az, hogy azt mondod nem kapsz tőle megerősítést, hogy tetszenél neki. Na most lehet én vagyok a hülye, de a pasi nem fekszik le azzal, nem kívánja, akit rondának tart. Szóval azt állítod rendben a szexuális életetek (a visszakérdezésedből ítéltem ezt meg), másik részben pedig azt mondod, hogy nem csókolgat, vagy simogat meg. Olvasd csak vissza. Saját magad győzködöd igazából, hogy ez egy működő párkapcsolat, csak ő bókolhatna kicsit többet, meg kedveskedhetne. Ha őszinte vagy magaddal, akkor belátod, hogy te ebben a kapcsolatban nem érzed jól magad, mert elvesztetted az önbizalmadat, és önértékelési problémád is van ezekszerint. A kommunikáció nem működik köztetek mégpedig ez abból látszik, hogy nem érti meg a te problémádat, és változtatni sem akar. Valószínüleg valamit nagyon rosszul kommunikáltok le.
Azért azt elmondanám, hogy engem nem kell meggyőznöd, hogy mennyire jól működő kapcsolatban élsz, mivel ha így lenne, akkor nem írnál ki ilyen jellegű kérdést. Az én párkapcsolatom működik (10 éve) és képzeld, nem is írok ki ilyen jellegű kérdést, szóval ezt a kört nem fussuk le.
Szerintem nem ártana átgondolnod, hogy neked mi a jó ebben a kapcsolatban és tényleg erre van szükséged.
28/n
köszönöm a véleményeket! leírnám én is lépésről lépésre, hogy nekem miről mi, és kiegészítem amit eddig írtam. aztán persze senki nem tudja bebizonyítani hogy igaz vagy nem, de minek állítanék olyat itt, ami nem is igaz,hiszen teljesen névtelen a dolog, szóval még csak ki se derülne a hazudnék, és miért is lenne jó ha hazudnék? magamat csapnám be.
"de egy puszit nem adott, egyszer nem simogatott meg, alig beszéltünk kajálás közbe :("
Ezt te írtad. Ebből szűrtem le, hogy nem működik a kommunikáció. - igaz,lehet, sőt így visszaolvasva én írtam le hülyén. úgy gondoltam ezt hogy "alig beszéltünk" hogy nem úgy dumáltunk mint régen, hogy aranyosan nevettünk közbe, és ilyenek. egyszerűen beültünk kajálni, és úgy beszélgettünk, mint 2 nagyon jó barát. természetesen ez se kapcsolathoz normális dolog, de ezt én is tudom, és ezért is zavar. de az túlzás hogy nem beszélgettünk (sajnálom, én fogalmaztam rosszul) de egyszer nem puszilt meg,én több puszit is adtam neki,mikor megköszöntem hogy elvitt kajálni, és stb.
az egészséges önbizalomról annyit, hogy én igenis jól éreztem magam a bőrömben évekkel ezelőtt, amikor még nem voltunk együtt, illetve ismerkedtünk.ki csattantam a vidámságtól, sose éreztem csúnyának magam (nem nagyképűségből,sose mondanám hogy szép vagyok, de magamnak jó voltam így, és tetszettem magamnak) mikor ismerkedtünk, és még csak találkozgattunk,ha nem is mondta, láttam rajta h tetszek neki, mikor meglátott nagyon mosolygott, és szokta is mondani, hogy jól áll ez a ruha , vagy ilyesmi. most viszont hogy azért régóta ( persze mihez képest. nekünk ez a leghosszabb kapcsolatunk) együtt vagyunk, neki akarok tetszeni, nem magamnak.és próbálok olyan ruhát felvenni, ami tudom hogy tetszik neki, viszont semmi de semmi visszajelzést nem kapok, ezért sincs már semmi önbizalmam.Lehetséges hogy itt rontom el? hogy neki akarok tetszeni? és hogy addig sokkal jobb volt, amíg csak magamnak akartam? ...
a szexuális életben viszont nincs ilyen gondom.Igaz mostanság nem sokszor voltunk együtt, ami igaz, hogy engem zavar, de őt is. viszont azt merem mondani hogy neki is épp olyan jó velem, mint nekem vele. nem hinném, hogy nem élvezné, mikor együtt vagyunk, hiszen látom rajta. érdekes módon, valamiért AKKOR nincs semmi bajom, igenis szépnek érzem magam...mert akkor puszilgat, simogat, stb.
köv.hozzászólónak: igen ezt írtam, tényleg úgy látszik hogy összevissza beszélek, de ezt most magyaráztam el, milyen beszélgetés volt. és igenis, sokat dumálunk, van hogy éjszakákat át, és éppen ezért zavar hogy most kb alig dumáltunk, és amit mégis, azt úgy mintha jó baráttal beszélt volna. de nem beszélek múlt időbe, mert csak ez az egy délután volt, hogy beszélgetés szempontjából rossz. de pár szót dumáltunk ma reggel, és már nem volt olyan fura, ezért sem értem..ebben is van valami, hogy olyan nővel nem fekszik le, aki nem tetszik neki, viszont én nem csak szex közbe szeretném érezni, hogy tetszek neki
Tessék, vélemény: egyszer már voltam hasonló szituban, ugyanezek a tünetek. Önbizalomhiányos nő, hosszú kapcsolatban (2,5 éve), szex ritkul, barátként beszélgetünk, bók alig, két hete puszit adni is nyűgös, tehernek érzi a kapcsolatot.
Diagnózis: két hete a barátnőmet dugja.
Vond le a konzekvenciát.
Ha nem akarok ennyire drasztikus lenne, akkor azt mondom, hogy a szerelem átalakult szeretetté, inkább már csak barátok vagytok, és fel lehet ezt ismerni időben, vagy el lehet húzni, amíg valaki félre nem lép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!