Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért ilyen kegyetlenek a nők?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ilyen kegyetlenek a nők?

Figyelt kérdés

Amikor egy nő visszautasít vagy eleve levegőnek néz egy férfit, nem gondol bele, hogy mekkora fájdalmat, mekkora lelki törést okoz?

A rengeteg önbizalom-hiányos, önértékelési zavaros férfi többnyire a nőknek köszönheti az állapotát. Komolyra fordítva a szót, pár hónapja halászták ki a Dunából az egyik fiúismerősömet, aki a rendszeres elutasítások miatt dobta el az életét.

Miért gondolják azt - s miért számít kimondatlan társadalmi konvenciónak -, hogy egy férfi regenerálódó-képessége nagyobb egy nőénél? Megjegyzem, olyan lányokat láttam siránkozni, akiknek egy ujjukra tíz udvarló jut, de "egy sem megfelelő".

Én korábban mindig figyelmes és tisztelettudó voltam a nőkkel szemben, de egyre kevésbé tudom őket és az arroganciájukat elfogadni, értékelni.

2012. júl. 25. 12:04
1 2 3
 21/23 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Szerintem sokféle elvárás van a férfiakkal és a nőkkel kapcsolatban, alapjában ezek: A férfi végezzen valami a társadalom számára hasznos tevékenységet és tartsa el családját, ha van neki, a nő pedig gondoskodjon az új generáció teremtéséről és felneveléséről. Ja és persze, mivel általában egy rendes színvonalú élethez nem elég apu fizetése, ezért jó, ha anyu is munkába áll, mert különben egy lusta parazita, így a háztartásvezetés és gyerkőcnevelés mellett más nem hobbi jellegű elfoglaltságot is keresni kell. Ha a lány valami misztikus oknál fogva egy jobban igénybevevő állást választ, amit szintén nem lehet, csak úgy abbahagyni, mondván, hogy bocsi, de lejárt a munkaidőm, nem segíthetek és hiányszakma is (pl. orvos), akkor itt már az elvárások kész halmaza várja. Tehát ha ez a lány úgy gondolja, hogy a hivatása kitöltené életét és lemond az anyaságról, máris csúnyán néznek rá, esetleg el is könyvelik szívtelen, rideg boszorkánynak. Szóval mindkét oldalon lehetnek problémás esetek, én leginkább úgy vagyok vele, hogy nem baj, ha nem bálványoznak (sőt jobb is), csak csináljam azt, amihez kedvem van :-) Még ehhez hozzátenném, hogy véleményem szerint az olyan típusú elvárások, mint a „légy te a főnök, hajszold a pénzt, legyen luxusautód –házad, -nőd, tökéletes megjelenésed és mindezt kürtöld ki a nagyvilágnak inkább a férfiak közötti versengés, mint valami igazán nagy egyéni vagy társadalmi érték és a nők mást keresnek általában. Legalábbis vannak olyanok, na. Én mondjuk nem szívlelem a dicsekvőket, de a határozottság, talpra esettség és egészséges önbizalom mindenkinél fontos érték, szerintem az ezekkel nem rendelkező nőket is ugyanúgy elnyomják vagy kihasználják.

Úgy gondolom, hogy fiúk és lányok is egyaránt lehetnek szabadabbak a párkapcsolatokat illetően, mondjuk az arányokról fogalmam sincs, de talán érzékenyebb vagy arra, amikor egy lány csinál ilyet és a fiúk hasonló kérkedéseit elengeded a füled mellett vagy csak nem a te társaságod.

Sajnálom a versedet, én abban az esetben hagynék ilyet így figyelmen kívül, ha megszólalna bennem a kisördög és nem venném komolyan (ez vicc, biztos van valami piszkos hátsószándék, vagy eredetileg másnak írta, de ő visszautasította és a ’ha ló nincs, szamár is jó’ alapon ez a vers most nálam landolt). Bár szerintem ilyen esetekben az éretlenség és az empátia hiánya a gyakoribb.

Remélem segítettem,

21 éves lány

2012. júl. 26. 22:14
 22/23 anonim ***** válasza:

15 válaszló vagyok.

Amit leírtam pedig nem nagy ügy. Nem kell hgazdagnak lennie, csak szeresse azt amit csinál, vagy legalább szorgalmas legyen.

Ez olyan nagy dolog?

Hát a leírtak nagy dolgok, akkor elég keveset tudnak nyújtani...

Egy nő bejön a 90:-nak, aki szép és hűséges???

Na én szép vagyok és hűséges. Mégsem jövök be mindenkinek....

szval a férfiak elvárásai az eget rengetik, míg a nőknek csak az a lényeg, hogy nézzen ki valahogy, legyen középmagas, ambíciózus és hűséges, kedves, megbízható, becsületes.

Melyik dolog a nem elvárható??? Azt hittem, ezek alap dolgok. Amúgy egy szakmunkás is lehet ambíciózus, tehát nem sebész orvosra gondoltam...

Én ezt nőtől és férfitól (és magamtól) is elvárom.

2012. júl. 27. 13:39
 23/23 anonim ***** válasza:
Kigúnyolni vagy kihasználni valakit tényleg kegyetlenség lenne, de egy egyszerű visszautasítás? Senki sem tartozik szánalomkapcsolattal, ráadásul megalázóbb is az ilyen jótékonykodás, mint kimondani, hogy bocs, nem vagy az esetem.
2013. jún. 9. 02:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!