Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti ismertek/tudtok olyan nőről aki 20 alatt még nem akart se családot, se gyereket, aztán később megváltozott és szeretett volna?

Figyelt kérdés

2012. máj. 30. 13:35
1 2 3
 11/24 Bellington válasza:
34%

Szerintem omba arra gondolt, hogy az értelmes 20 éves nők nem 20 évesen akarják elkezdeni a családalapítást.

Amúgy hallottam már sokaktól, hogy nem akarnak gyereket, később ez a felfogás megváltozik.

A nő azért nő, hogy gyermekeknek adjon életet. És erről azért a hormonháztartásunk igyekszik gondoskodni, hogy így is gondoljuk.

Én amióta az eszemet tudom, 3 gyereket szeretnék. Még kettő vissza van. :)

2012. júl. 24. 12:27
 12/24 Hanariko ***** válasza:

Én (18/L) úgy gondolom, hogy soha nem lesz gyerekem, mert nem szeretem a gyerekeket, de az elgondolkodtatot mikor anyum mondta hogy majd idős (40-50-60 éves) koromban megbánom, ha nincs mellettem senki.

Úgyhogy arra jutottam hogy 1 lányt szeretnék majd egyszer. (már a nevet is kitaláltam neki xD)

2012. júl. 24. 12:47
 13/24 anonim ***** válasza:
62%

12:27

"Amúgy hallottam már sokaktól, hogy nem akarnak gyereket, később ez a felfogás megváltozik."

Remélem kevés nő gondolja meg magát.

"A nő azért nő, hogy gyermekeknek adjon életet."

Ez primitív felfogás.

2012. júl. 24. 12:50
 14/24 anonim ***** válasza:

Igen. Meg olyat is, aki nem.

Van, aki már biztos benne, hogy igen, akár nagyon fiatalon is készen áll rá. (Vagy nem, csak úgy érzi.) Van, aki azt mondja, hogy igen, de kicsit később.

A legtöbbtől mégis azt hallom, hogy később talán igen, de nem biztos.

2012. júl. 24. 12:54
 15/24 Bellington válasza:

12:50:

Miért lenne primitív? :)

A nők egész szervezete a leendő gyermekének kihordására rendezkedett be. Ezért szélesebb a csípőnk, ezért vannak tejtermelő mirigyeink, ezért lélegzünk jobban tüdőből, mint a férfiak, stb. Nem beszélve a hormonokról.

Én családpárti vagyok és ettől függetlenül a tapasztalatom is az, hogy rengetegen gondolják meg magukat 20 éves kor után és gyermeket vállalnak.

Nem tudom, hogy tévedek-e, de nem érzem úgy, hogy hülyeséget írtam volna. :)

Sajnos most jól lerontottad a százalékomat :(

OFF: Hanariko: Aki viszont csak azért akar gyereket, hogy majd ha öreg lesz, legyen ki ápolja, annak javaslom, hogy olcsóbban megússza, ha félreteszi a pénzét és majd fogad valakit maga mellé öregkorára...

2012. júl. 25. 10:18
 16/24 anonim ***** válasza:

14-es vagyok.

A testi adottság nem minden, még a hormonok sem, a szülővé váláshoz szerintem több kell. A fizikai adottság egy dolog, de nem kötelez semmire. Az agyunk is fejleszthető, de azzal sem él mindenki. :)

A légzéstechnika milyensége hogy jön a témához? Tényleg érdekel, de nem találtam róla semmit sajnos.

2012. júl. 25. 10:50
 17/24 anonim ***** válasza:
74%

"ezért lélegzünk jobban tüdőből"

Ez is egy újabb valótlan süket duma.

Sajnos valóban nem kevesen vannak azok, akik meggondolják magukat egy bizonyos kor felett.

Igen, hülyeséget írtál, mert nem attól lesz nő a nő, hogy gyereket szül.

(Ja, és nem én szavaztalak le. De részvétem nyilvánítom azért a néhány százalék miatt.)

;'-(

10:50

Egyetértek. Erről beszélek. :)

2012. júl. 25. 12:35
 18/24 Hanariko ***** válasza:

"OFF: Hanariko: Aki viszont csak azért akar gyereket, hogy majd ha öreg lesz, legyen ki ápolja, annak javaslom, hogy olcsóbban megússza, ha félreteszi a pénzét és majd fogad valakit maga mellé öregkorára..."

OFF2: Na jó, nyilván nem úgy értette anyum se, hogy csak azért legyen a gyerek, hogy majd betegápolót játszhasson körülöttem ha már öreg leszek, hanem ha már nagymamám, esetleg anyum is elment, akkor is legyen családom. Én legalábbis így értelmeztem.

2012. júl. 25. 12:45
 19/24 Bellington válasza:
100%

12:35

"Igen, hülyeséget írtál, mert nem attól lesz nő a nő, hogy gyereket szül. "

Én nem ezt írtam, hanem azt, hogy AZÉRT nő a nő (ergo azért van méhe, petefészke, petevezetéke, menstruációja, stb.), hogy gyereket szüljön. Ezt adta a természet, ezek a dolgok ezért vannak.:P Nem azért találta ki ezt a természet, hogy élvezetet vagy bármi mást adjon, hanem a szaporodás végett. Lehet, hogy jobban ki kellett volna fejtenem.

Nem arra értettem, hogy szerintem kötelező egy nőnek gyereket szülni, vagy hogyha egy nő nem szül gyereket, akkor ő nem igazi nő, mert ti így értelmezhettétek. Csak úgy értettem, hogy a női nemi jellegeknek ez a funkciójuk.

A légzésről: A férfiak főleg hasi (mély) légzéssel lélegeznek, a nők főleg mellkasi légzéssel. Igaz az okára nem találtam forrást (illetve nem kerestem annyit, hogy találjak :) ), de nekem azt mondta valaki valaha, hogy ez a várandósság miatt van. Nekem logikusnak tűnik tapasztalataim alapján is, ugyanis várandósság alatt a tüdőnek egyre kevesebb helye van, hasi légzés nehézkes lenne. De nem akarok okoskodni, mert bevallom nem ez a szakterületem, lehet, hogy más oka van ennek.

Én úgy akartam választ adni a kérdésre, hogy a biológiai okokból kifolyólag van rá esély, hogy egy nő meggondolja magát 20 éves kora után és később gyermeket vállaljon.

(Amúgy pszichológiai előadásokban hallottam a témáról: fejlődéslélektan, személyiséglélektan)

És tudok olyan nőről, aki nem akart gyereket míg gimnáziumba járt, de most már akar.

Így most jó?

2012. júl. 25. 19:02
 20/24 Bellington válasza:

"A testi adottság nem minden, még a hormonok sem, a szülővé váláshoz szerintem több kell. "

Ez így van.

De a szerepük nem kevés, ám elhatározás, szülői hivatás nélkül nem elég ahhoz, hogy valaki szülő, vagy jó szülő lehessen.

A nők többségében bőven 20 éves kor után alakulnak ki ezek a lelki tényezők. Előtte a szabadság, a bulizás dominál, no meg sokan a szüléstől is félnek. De később ezek háttérbe kerülnek.

2012. júl. 25. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!