Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerinted jogos ez az elvárás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerinted jogos ez az elvárás?

Figyelt kérdés

Fél éve összeköltöztem a barátommal. A szülővárosomtól 20 km-re egy másik városba. Azóta folyamatosan folyik a vita, arról, hogy miért járok vissza az eddig megszokott orvosokhoz, a fodrászomhoz, a kozmetikusomhoz. Miért nem jó nekem az, aki abban a városban van? Próbáltam higgadtan elmagyarázni, hogy milyen régóta járok oda, de csak annyit mondott, hogy minek kell nekem utaznom, ha van a városban is van?

10 éves korom óta van egy gyógyíthatatlan, de kezelhető szembetegségem, azóta járok ugyanahhoz az orvosnőhöz minden hónapban. Most miért kellene nekem egy vadidegenhez járnom, csak azért, mert az a városban van? Sokadik próbálkozásra találtam olyan nőgyógyászt, akiben végre megbízom, erre most váltsak egy teljesen idegenre? A fodrász kérdésben ugyanez, 10 éve járok ugyanahhoz, minek váltsak másikra? Lehet, hogy ez a férfiaknak mellékes dolog, de nekem mint nőnek egyáltalán nem mindegy kinek a kezére adom a fejemet. Minden alkalommal, amikor megyek valahová, kapom a megjegyzéseket, hogy miért nem jó nekem a helybeli? Néha már arra gondolok, hogy az nem tetszik neki, hogy egyáltalán kimozdulok a városból. Azért mert ő ebben a városban él mióta megszületett, már nekem is kutyakötelességem beérni azzal, ami itt van? Addig érdekes módon nem zavarta, amíg nem költöztem vele egy fedél alá. Csak azóta.

Igaz, ő megcsinál olyanokat, hogy ha valami hivatalos ügyet el kell intéznie, és a városban csak egy nap van félfogadás, akkor addig nem intézi el, amíg olyan beosztása nem lesz, amikor azon a napon szabadnapos. Ezzel szemben én elmegyek a másik városba, ahol mindennap van félfogadás és elintézem. Nem várok vele hónapokat. Rosszul látom, vagy szerintetek is be akar zárni a városhatáron belülre? 28/N 31/F

2012. máj. 30. 11:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Nem, baj. Remélem a munkád is rohangálós.
2012. máj. 30. 12:03
 12/23 A kérdező kommentje:
Valaki kérdezte, hogy miért nem adok egy lehetőséget az új városnak? Ha már megtaláltam a számomra ideálisat, akkor miért változtassak rajta? Ha esetleg majd valamikor messzebbre költözöm akkor igen, de ennyi távolság kedvéért szerintem nincs értelme.
2012. máj. 30. 12:06
 13/23 anonim ***** válasza:

Neki lehet ezzel valamilyen, valószínűleg neveltetési, családi eredetű "problémája". Ha szereted, elfogadod Őt így. Ez igaz visszafelé is. Ha szeret Téged, elfogadja, hogy Neked nem gond a 20km utazás. Hacsak nincsenek akkora anyagi gondjaitok, amikor már tényleg számít ez, nincs olyan gyakorlati ok, amiért ne tehetnéd.

Viszont annyi minden lehet mögötte, ami nincs közvetlen összefüggésben a gyakorlati dolgokkal, hogy tippelni sem akarok, csak gondolkozz el azon pl. mennyire félt Ő Téged? Vagy mennyire féltékeny, amikor elmész, az Ő mércéje szerint messzebbre. Esetleg mekkora a párod önbizalma? Rengeteg minden lehet, ami lelki eredetű, és pont ebben a tünetben jön a felszínre. Ezt messziről (innen) megmondani képtelenség.

Ha a kérdést így teszed fel, ahogy most (jogos-e?), akkor kétféle választ kaphatsz. A Te irányodból természetesen nem jogos, hiszen ha szeret, elfogad. (Ahogy már írtam.) A másik irányból viszont teljesen jogos, hiszen egy olyan igény állhat mögötte, amiről a párodnak esetleg nincs is tudomása (tudati szint alatt van), ezért nem is érti, miért kell ezt kérnie, amikor neki ez olyan természetes lenne. Sok beszélgetés segíthet megérteni egymást.

2012. máj. 30. 12:06
 14/23 A kérdező kommentje:
13-nak. Igazad lehet. Lehetnek más okok is. Csak én azt érzem, mintha rám akarná erőltetni a helybeli szolgáltatásokat, hogy még véletlenül se menjek sehová. De nekem az olyan, mint egy kalitka. Nem is ismeri azokat ahová járok, de állítja, hogy van olyan mint aki itt van a városban, mivel ő itt ismer mindenkit. De attól még, hogy ismeri, nem tudja milyen.
2012. máj. 30. 12:11
 15/23 A kérdező kommentje:
Szerintem inkább az lehet a baja, hogy én nem érem be azzal ami ott van. Ő nem keres jobbat, beéri azzal. Én meg nem vagyok ilyen. Mindig igyekszem megkeresni a legjobbat. Bár lehet, hogy vele ez nem sikerült. :)
2012. máj. 30. 12:16
 16/23 anonim ***** válasza:

Erről van szó, amit utoljára írtál: Nem tartod elég jónak a párodat. Ha ilyen pitiáner dolgot így felfújtok, akkor mit fogtok kezdeni az igazi problémákkal.

Mondjuk 28 évesen már nem ilyeneken kellene szerencsétlenkedni.

2012. máj. 30. 12:23
 17/23 A kérdező kommentje:

"Mondjuk 28 évesen már nem ilyeneken kellene szerencsétlenkedni."

Lehet, de nekem most ez jutott. :-)

2012. máj. 30. 12:25
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

"Bár lehet, hogy vele ez nem sikerült. :)"

Hm. Olvastam egy jó könyvet erről, az írójának az volt a nézete, hogy az egész élet egy tanulási folyamat. Tehát, ha elsőre úgy is tűnik, hogy a mostani párod nem volt a legjobb választás, viszont pont ebből a "rossz" választásból tanulod meg azt, amire szükséged van, akkor tágabb értelemben véve mégiscsak ő volt a létező legjobb választás. :D

2012. máj. 30. 12:26
 19/23 anonim ***** válasza:

Orvost ne válts!

De tehetnél egy próbát egy közeli fodrászdában.

2012. máj. 30. 12:27
 20/23 A kérdező kommentje:

Fodrászda.

Ez tetszik. :-)

2012. máj. 30. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!