Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerinted jogos ez az elvárás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerinted jogos ez az elvárás?

Figyelt kérdés

Fél éve összeköltöztem a barátommal. A szülővárosomtól 20 km-re egy másik városba. Azóta folyamatosan folyik a vita, arról, hogy miért járok vissza az eddig megszokott orvosokhoz, a fodrászomhoz, a kozmetikusomhoz. Miért nem jó nekem az, aki abban a városban van? Próbáltam higgadtan elmagyarázni, hogy milyen régóta járok oda, de csak annyit mondott, hogy minek kell nekem utaznom, ha van a városban is van?

10 éves korom óta van egy gyógyíthatatlan, de kezelhető szembetegségem, azóta járok ugyanahhoz az orvosnőhöz minden hónapban. Most miért kellene nekem egy vadidegenhez járnom, csak azért, mert az a városban van? Sokadik próbálkozásra találtam olyan nőgyógyászt, akiben végre megbízom, erre most váltsak egy teljesen idegenre? A fodrász kérdésben ugyanez, 10 éve járok ugyanahhoz, minek váltsak másikra? Lehet, hogy ez a férfiaknak mellékes dolog, de nekem mint nőnek egyáltalán nem mindegy kinek a kezére adom a fejemet. Minden alkalommal, amikor megyek valahová, kapom a megjegyzéseket, hogy miért nem jó nekem a helybeli? Néha már arra gondolok, hogy az nem tetszik neki, hogy egyáltalán kimozdulok a városból. Azért mert ő ebben a városban él mióta megszületett, már nekem is kutyakötelességem beérni azzal, ami itt van? Addig érdekes módon nem zavarta, amíg nem költöztem vele egy fedél alá. Csak azóta.

Igaz, ő megcsinál olyanokat, hogy ha valami hivatalos ügyet el kell intéznie, és a városban csak egy nap van félfogadás, akkor addig nem intézi el, amíg olyan beosztása nem lesz, amikor azon a napon szabadnapos. Ezzel szemben én elmegyek a másik városba, ahol mindennap van félfogadás és elintézem. Nem várok vele hónapokat. Rosszul látom, vagy szerintetek is be akar zárni a városhatáron belülre? 28/N 31/F

2012. máj. 30. 11:48
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Megértelek, és olyan témában mint szemorvos, én is visszajárnék a helyedben. De a fodrász, meg kozmetikus...simán keresnék újat, a közelben.

Nem akar ő bezárni, csak egyszerűen nem érti:)

2012. máj. 30. 11:53
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Az a 20km nem a világ vége, nem értem mi baja a párodnak ezzel. Szerintem üljetek le és beszéljétek meg egymás között!
2012. máj. 30. 11:54
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
20km az semmi.Ha még 100km lenne vagy több,akkor talán még megérteném.Ha én elköltöznék,ugyanúgy visszajárnék a megszokott dolgaimhoz,lehet hogy néha kipróbálnám abban a városban is,de eddig ha máshova mentem,mindig rájöttem hogy maradok akihez mindig is jártam,mert ő a legjobb.
2012. máj. 30. 11:55
 4/23 A kérdező kommentje:

2-nek.

Próbáltam higgadtan elmagyarázni, hogy milyen régóta járok oda, de csak annyit mondott, hogy minek kell nekem utaznom, ha van a városban is?

Ezt már ezerszer elmondtam neki, mondjam el még egyszer?

1-nek. Én sem értem minden mániáját, de elfogadom. Ebben viszont tőle várnám az elfogadást.

2012. máj. 30. 11:57
 5/23 anonim ***** válasza:

Kérdező te dolgozol?

Esetleg nem az a baja, hogy az utazást neki kell finanszírozni?

Félreértés ne essék nem rosszindulatból kérdezem, csak egy ötlet. :)

25/N

2012. máj. 30. 11:58
 6/23 anonim ***** válasza:
28%

rosszul látod.

Ő férfi és logikus lény. Bár én nő vagyok de nekem is úy logikus, hogy ahol élek ott tapasztalom, ki, hogy mi hogy merre.

Pl én Győrben élek, de sűrűn vagyok otthon, ami 100 km-rel arrébb van. Fodrászért nem fogok csak azért hazarohanni, és a nőgyógyász is van itt elég. Igaz a 3. volt a befutó.

Egy csomó útiköltség, idő, ami gazdaságilag nem éri meg. Én sem értem miért nem adsz egy lehetőséget az új városnak.

A párod csak a logikát ne érti. Hisz az lenne a legegyszerűbb, ha helyben lenne minden. De nem menjünk bele ennek a közgazdasági vonatkozásába.

Viszont ha valami jobb, tehát saját tapasztalat alapján az adott településen a szolgáltatás pocsék... így megértem. De egyébként számomra is csak felesleges kényeskedés.

22/L

2012. máj. 30. 11:59
 7/23 A kérdező kommentje:

5-nek. Igazad van, ezt elfelejtettem.

Nos, ő egy fillérrel sem járul hozzá. Van saját keresetem, abból fizetem.

2012. máj. 30. 11:59
 8/23 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem fog tetszeni a válaszom: Ha ilyen kis semmiség esetében nem tudtok értelesen beszélgetni és megfelelő kompromisszumra jutni, akkor semmi jövője ennek a kapcsolatnak. Nem vagytok már tinédzserek, felnőtt emberként meg kell tudni beszélni ezt. És nem az az egyetlen jó megoldás, hogy a párod mindent rád hagy. lehet, neked is engedned kell. Mondjuk orvoshoz hazajársz, de keresel fodrászt ott, ahol most laksz. Vagy ilyesmi.
2012. máj. 30. 12:00
 9/23 anonim ***** válasza:

Jól látod.

Én 40 km-re lakom a háziorvostól,de ragaszkodom hozzá,kocsival 20-25 perc,nekem ér annyit.

Akinek nehezen kezelhető a haja,fodrász szintén örül ha normálisat talál.

Nőgyógyász ugyanez ha nem csak évente citológia kell.

2012. máj. 30. 12:01
 10/23 A kérdező kommentje:

"Egy csomó útiköltség, idő, ami gazdaságilag nem éri meg."

Igaz. Nekem viszont megéri. És szeretek utazni. Megőrülnék, ha minden ott lenne helyben, semmiért sem kellene elutaznom. Laktam olyan faluban, ahol semmi sem volt, szinte mindennap mentem valahová, hát az volt az igazi. Hiába szeretek úton lenni. Ez baj?

2012. máj. 30. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!