Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hülye vagyok működhet ez így? (csalfa asszony)
Hülye vagyok működhet ez így? Már vagy öt éve vagyok egy lánnyal együtt (2-3 éve dolgozik is már), majdnem egyből hozzám költözött, látszólag minden tökéletes volt. Le írom még egyszer mindent TÖKÉLETESNEK éltem meg egy kb. hónappal ez előttig, akkor meg tudtam, hogy félre kefélt egész idő alatt (rendszeresen) az egyik régebbi exével. Igaz én nekem meg fél éve volt egy futó pár hónapos viszonyom egy válófélben lévő kolléganőmmel, amiről meg ő nem tudd. Mondjuk egyikünk sem tudd arról - tudtommal - hogy a másik tisztában lenne a helyzettel. De ugyan olyan házias, édes és oda adó. Több mint valószínű az igazi. Ami egy gáz, hogy állandóan csal, és ma esete tudtam meg több exével is volt már így. Bár ami jó senki újjal. Egyik exével beszéltem, rendes srác és nekem haverom, nem is közös ismerős csak máshonnan ismerem őt (ex-kolléga). Ő mondta a lány ilyen, forró vérű, és ők azért mentek szét mert ezt meg akarták beszélni, de hosszú idő alatt sem ment. Leginkább azért mert közben meg tényleg féltékeny a lány. Nem őrjítően, de azért ha nem meló helyen munkaidőben csalóm tuti lebukok és vége a kapcsolatunknak. Ami más, hogy most igényem sincs más nőre. Anno a válófélben lévő asszonyka szeretet éhsége, és gyakorlatilag az én fogalmaim szerint a szexben mindenre nyitottsága magával ragadott, de már rég a múlt. Ott van egy új férj/apa jelölt, mert nem mondtam de volt egy három év forma gyerekeke. Most én úgy vagyok vele, hogy nekem ő kell, a párom így is, bár ugye természetesen sokkal jobb lenne, ha az "ágyam" nem kellene mással megosztanom. Valamiféle ma már feleslegesnek érzett kompenzáció miatt amióta tudok a barátnőm ügyeiről, két munka helyi lánnyal is volt rövidke viszonyom, de nem érzem úgy, hogy ha kihagyom rosszabb lett volna.
Hülye vagyok működhet ez így?
tegnap 02:43
Muszlim nők szabad választása?... :DDDDDD
Ennek legalább annyi értelme van mint az eszkimó mikroelektronika iparnak! :DDDDD
A muszlim világ globalizálódása (vagy a speciális belső-ázsiai hatások (pl.: Törökország), vagy egy évszázada barbár pásztor népek mint az emirátus és Arábia más földjén, az más kérdés.
De a második hozomány, ami egy elvált nőnek jár, és az imám meg is ítéli, megadja a válás utáni anyagi biztonságot. Olvas utána, és beszélj több országból származó iszlám emberekkel, és látni fogod, hogy a média és saját rémálmaidnak köze sincs a valósághoz! - nem mennyország, de nem is pokol a muszlim világ. De semmivel sem rosszabb mint Európa Bulgáriától a Írországig, vagy Máltától a Lapföldig.
ma 04:14
Onnantól kezdve hogy a nő a férfi tulajdona és még az életével is rendelkezik... Nem tudom mi lehet ebben olyan jó... Válásról pedig nem igazán hallani!
Nem a tulajdona. Ez egy baromság. Mondom Arábiát hagyd ki, mert azok még kecske pásztorok voltak mind száz éve!
Minden nőnek van saját háza/otthona és a férjnek is egy. A férjét csak akkor engedi be ha az jól viselkedik. A pap bírónál/imám fől nyomhatja ha például megveri. Az első felségnek az engedélye nélkül nem nősülhet meg másodjára. Ha egy nő monogámiát akar az lesz. Olvasatok és kérdezettek már utána több forrásból is mielőtt véleményt formáltok!
Most nem fogok szociológia kiselőadást tartani, de a iszlám és ezen belül például az kulturált arab vagy arábiai kecske pásztor vagy perzsa, vagy kelet- vagy dél-ázsiai részek mind mind sok egyedi sajátossággal rendelkeznek. Egyiptom nagy részén világi állam van. De az egész iszlám világra érvényes a Korán törvénye.
ma 09:35
Az mind szép és jó amit mondasz, de Magyarországon is sok nőt nyomnak el és a házasságon belüli erőszak is tömeges méreteket ölt. Ott viszont a szemlélet is a férfinak ad igazat.
Tessék, olvastam!:
"A hagyomány arról is rendelkezik, hogy ha a férfinak több felesége van, akkor kötelessége mindegyiket egyformán szeretnie. Mindezek azt mutatnák, hogy az iszlám védi a nők jogait. Ez azonban csak az elmélet, a gyakorlat egészen mást mutat egyes országokban. Szaud-Arábiában például azokat a lányokat, akiket megbecstelenítettek, az apjuk még ma is nyilvánosan megfojtja. Az Egyesült Arab Emírségekben a házasságtörő asszonyokat halálra kövezik, és még a felvilágosultnak mondott Egyiptomban is évente több mint ezer kislánynak – világszerte pedig tíz és százezreknek (pontos adatunk nincs) – vágják ki a klitoriszát. Ez a gyakorlat hasonlít a férfiak körülmetéléséhez, csak annál sokkal fájdalmasabb és kegyetlenebb.
A nők jogai a törvényalkotásban is korlátozottak. Egy leánygyermek például csak feleannyit örökölhet, mint egy fiú. A férfi csupán Allahnak tartozik felelősséggel, egy asszony viszont Allahnak és a férjének. Az asszony ilyen értelemben birtoka a férjének.
Ez a megkülönböztetés azonban nemcsak erre a világra szól, hanem az örökkévalóságban is fennáll majd. A Korán leírja, hogy férfi és nő egyaránt eljuthat a Paradicsomba, - „Aki pedig jótetteket cselekszik, lett légyen férfi vagy nő, és (amellett még) hívő, az (majdan) a Paradicsomba megy" (Korán, 4:124) - viszont ott különböző sorsuk lesz. Ha egy férfi például dzsihádban (szent háború) veszíti el az életét, egyből a Paradicsomba kerül Allahhoz és hetven szűz leánnyal hálhat. (Valószínű ezért olyan fanatikusok az iszlám terroristák, akik dzsihádnak vélik tevékenységüket.) Arról nem beszél a Korán, hogy mi lesz azzal a hölggyel, akivel ugyanez történik. Talán bekerül az egyik hetvenes társaságba."
"Tagadhatatlan, hogy az iszlámban a nő bizonyos jogi tekintetben másodrangú állampolgár. Így például, miközben a férfinak négy felesége lehet, addig a nő, ha egynél több férje van, házasságtörést követ el, és elválni is csak akkor tud, ha a férje hagyta el őt. De ezt példázza az is, hogy csak fele annyit örököl, mint a fiútestvére, vagy tanúvallomása is csak fele annyit ér, mint a férfiaké. A nő csak muszlim férfihoz mehet feleségül, a férfi viszont közös tőről fakadó monoteista vallású nőt is elvehet. Ennek oka az, hogy a családban a férfi viszi tovább a vallást és így biztosítják az utódok iszlámban való nevelését. A Korán ugyan nem írja elő, hogy a nőket elzárva, háremben kell tartani, de utalásokat tesz rá,[66] illetve nem említi a csadorviselés[67] kötelező jellegét, ám az általános rendelkezésekből, a Korán bizonyos értelmezéseiből, illetve a hadíszokból levezetik ezeket a szokásokat.[68]"
Elfogulatlan forrás lenne egy Babtista keresztény felekezethez tartozó akinek az ("Istenét") megváltóját Jézust csak egy Mózessel egyenértékű prófétának tartja egy muszlim???
Az Iszlám "Házasság
A házasság nem szentség, hanem szerződés, melynek során a férj hozományt fizet a feleségnek (és nem az apósának) két részletben: az első (kisebb) részletet azonnal, a másikat akkor, ha esetleg válásra kerülne a sor. Ha a nő válik a férjétől, akkor az első részletet visszafizeti . A nőnek nem kell a férje nevét felvennie. A házasságok többségét a szülők, rokonok hozzák össze, remélve, hogy az ő tapasztalatukkal, körültekintésükkel a házasság hosszú életű lesz, illetve ettől várják a családi háló és a vagyoni kötelékek további erősödését. Ezzel együtt kerülni kell az erőszakos házasítást, ugyanis egyik fél sem kényszeríthető házasságra, annak akarata ellenére. Az anyagi előnyöket, a házasságkötés szándéka esetén, meg kell előznie a jámborságnak és a tiszta előéletnek. Egyetlen fél sem kerülhet hátrányba vagyoni helyzete vagy külső adottságai miatt.
A szexualitás nem tabu, amennyiben alá van rendelve Istennek. A férfinak örömet kell okoznia asszonyának. A házasság rendkívüli jelentőségű, Mohamed szerint aki megházasodik, az fele vallását tökéletesítette. A kereszténységtől eltérően a tisztasági fogadalom még a dervisrendeknél is szinte ismeretlen. A homoszexualitás bűn.
A házasságot nem kell mecsetben, vagy imám jelenlétében megkötni, azonban bizonyos szabályokat be kell tartani. A fogadalom egymásnak szól, közösség jelenlétében, de két tanú mindenképpen szükséges. Részleteket olvasnak fel a Koránból, mivel Allah a leghatalmasabb tanú. Két-három nap együttlét után kerül sor a lakodalomra, amely, mint más vallásokban, jelentős közösségi esemény. A házasságkötés előtt mindkét fél kikötéseket tehet. Például a feleség kikötheti, hogy a férj nem vehet maga mellé másik feleséget. A többnejűség az iszlámban engedélyezett, minden férfi négy feleséget tarthat, amennyiben képes mind a négyről egyformán gondoskodni.
A házasságon kívüli szexualitást az iszlám elítéli. A megszületett gyermeknek törvényes, vér szerinti apja kell hogy legyen, akinek kötelessége gyermekéről gondoskodni, és akit apaságától megfosztani nem lehet. Az iszlámban az örökbefogadás éppen ezért törvénytelen, bár az árva ellátás intézményei fejlettek.
A Korán szentesíti az unokatestvérek egybekelését. Ez az arab törzsi szokásokból fennmaradt gyakorlat, amelynek célja a törzsi, vér szerinti összetartozás erősítése, természetesen korszakonként irányzatoktól és iskoláktól függően eltérő megítélés alá esett, és inkább a zárt törzsi közösségekre volt jellemző. A gyakorlatban a fivérek gyerekei közti házasság aránya még itt is ritkán lépi túl az adott helyi közösségben kötött házasságok egynegyedét."
"Már miért lenne a nőnek jó az, hogy mellette van még vagy 4 nő?? A pasiknak jó de a nőknek nem."
Nálunk, mondjuk most nem. De több exem mondta a szex és a házimunka a férjről való gondoskodás és a gyerek nevelés egyedül túl sok egy embernek. Mert ugye a férfi dolga inkább a sok munka, hogy biztosítsa az anyagi biztonságot a családjának.
Az igazságtalanság nem a nő oldalán van a muszlim világban. Az a férfi aki nem tudja a két hozományt adni egy nőnek, és nem érintkezik olyan nővel aki nem muszlim, és keresztény de még csak nem is zsidó az lehet szűzen hal meg. Mert muszlim nő nem lehet prosti, és egy szűz, férjezett vagy özvegy nőt sem lehet prostitúcióra kényszeríteni. Romlott nővel ha az nem jelentette ki soha, hogy Mohamed követője akkor lehet, csak "gyónni" való paráznaság és bűn. Ja és általában drága dolog (például a legtöbb arab országban).
Emirátusokban és Egyiptomban több ezer szegény ember megkérdezésével, (koldustól a például szálódai segéd "munkásig" rengetegről derült ki, hogy szeretne feleséged, de még szűz (18-50+ évesen). A többség az volt, egy kettő megbecstelenített egy nőt annak bele egyezésével, de fél az elkárhozástól és azok akik kivételesen például indiai nem monoteista nővel háltak azok pedig úgy érzik őrökre bemocskolták a családjukat.
nagybatyam azt mondta nekem: " ronda not ne vegyel felesegul mert az dughatod magad "
dughatpk helyett mas szot hasznalt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!