Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem tud megvígasztalni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tud megvígasztalni a párom?

Figyelt kérdés
A párom nem egy érzelgős típusú ember. Én belátom sokat idegeskedem feleslegesen, számára aprónak tűnő dolgokon (iskola, barátnők), de mégis úgy érzem, néha azért mondhatna pár jó szót. Egyszerűen nemt tud nekem szépeket mondani. Szeretni szeret, azt szokta mondani. Persze csak akkor, ha elköszönünk egymástól - túlzásba nem viszi ezt sem. Szerintetek ez így jó? Minden fiú ilyen rideg, vagy azért akad olyan is, aki kitudja fejezni érzelmeit szavakkal is?
2012. márc. 19. 21:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Bocs, de arra annyira kíváncsi vagyok, egy felnőtt nő hogy dorombol. Konkrétan torokhangot ad ki?
2012. márc. 22. 11:16
 12/16 Zsizsik666 ***** válasza:
Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy ridegek. Habár két kapcsolatom volt csak, de a környezetemben is a többség rideg, érzelemmentes szinte :/ Nekem az a meglátásom, hogy egy férfi elvárja a nőtől a gondoskodó szerepet, és hiába fogsz te rámosolyogni, kedveskedni neki, nem fogja viszonozni jó szavakkal. Természetesnek fogja venni, hogy a nőnek a dolga gondosan, érzelmesen, odaadóan bánni a férfival. Hajlamosak elfelejteni, hogy a nő is ember, egy faj vagyunk elvégre, és nekünk is szükségünk van gondoskodásra. Szerintem mondd meg neki nyíltan, hogy neked is szükséged van az ő támogatására, neked ez mennyire hiányzik, stb.
2012. márc. 22. 13:07
 13/16 anonim ***** válasza:

Dorombolás alatt én azt értem, hogy mosolyog, kedves szavakat mond, és hízeleg, megsimogat, puszi, stb. Képletesen dorombol, tessék ezt nem konkrétan érteni.

Zsizsik666:

"és hiába fogsz te rámosolyogni, kedveskedni neki, nem fogja viszonozni jó szavakkal."

Hát ez az. Feltételezed, hogy nem érdemes meg sem próbálni, mert "hiába fogsz rámosolyogni", és "úgysem fogja viszonozni".

Én ebben látom már azt, hogy aki ilyet tételez fel a párjáról (legyen az férfi, vagy nő mindegy) máris alkalmatlan párkapcsolatra, és máris a válásra készül.

Hol marad a türelem, a megbocsátás, a másik megismerésének szándéka?

2012. márc. 22. 18:01
 14/16 Zsizsik666 ***** válasza:
Utolsó, sajnos nem feltételezés volt. Tapasztalat :/ És mindkét kapcsolatomban, sa környezetemben is ezt látom.
2012. márc. 22. 19:00
 15/16 Zsizsik666 ***** válasza:
Még mindig nem készülök válásra. Én beletörődtem, hogy ilyenek a férfiak, ha gondoskodsz róluk, még több gondoskodást akarnak. "Odaadod a kisujjadat, utána már a karod kell." A nő is kaphat valamilyen szinten gondoskodást,pl. anyagi javak, néha megengedi a férfi, hogy drága holmit vegyen, vagy jó kaját, esetleg megvédi a férfi a nőt,stb. vagy még ezek sem, de a férfi a nő lelki gondjaiban nem segít. Abban a nő egyedül van, rosszabbik esetben, ha a nő elpanaszolja gondját-baját, még a férfi le is ordítja a fejét. Szintén tapasztalat. Sőt a férfi kényeztetni sem fogja a nőt, szinte soha. Mert elvárják a gondoskodó szerepet, pedig ők is képesek lennének rá.
2012. márc. 22. 19:07
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves Zsizsik666! És kedves Kérdező!

Valójában igen fontos dolgot említettél.

Idézlek: "nem feltételezés volt. Tapasztalat :/ És mindkét kapcsolatomban, sa környezetemben is ezt látom." - körülbelül ennyire értünk a kapcsolataink egyben tartásához. Ma már borzasztóan nagy arányú a válások, szakítások száma. Régen nem így volt. A különbség csak annyi, hogy ma már mind a férfi, mind a nő birtokolni akar. A birtokláshoz hozzátartozik, hogy elvárja, hogy a másik legyen vele figyelmes, legyen odaadó, szolgálja őt, ő pedig uralkodni akar rajta, mint egy használati cikken - a kocsin, a tévén, számítógépen, vagy a vasalón.

Nem azt mondom, hogy a nők a hibásak, ne értsetek félre. Mindketten azok. De a folyamat csakis akkor tud pozitív irányt venni, ha valamelyik fél feleszmél, és elhatározza, hogy neki a kapcsolat fenntartása fontos!

Ez után sem áll le a megalázás, akár a feleség aláz, rugdos, vagy a férj, vagy akár akár ütik-verik a másikat (olyannal is találkoztam, akit a felesége vert!!! ráadásul pap volt az illető férfi).

Ezek után ha a kapcsolat egyben tartása csak az egyik fél szilárd, eltökélt elhatározása lesz, a poklok útján kell keresztülmennie. Nem változik meg a másik egycsapásra!!! Viszont aki jó irányba változni akar, egy idő múlva elveszti a kitartását, megfakul a szándék, lecsillapodik a remény.

Pedig itt csak kitartással lehet győzni.

Ha már annyit emlegettem, az én példám is ilyen. A kapcsolatunk kezdete utáni első év végétől közel 8 évig fokozatosan alkoholista lettem, majd drogos. Szinte végig ott lógott a levegőben, hogy kirúg a francba. És mikor egyszer véletlenül meghallottam, hogy az édesanyjának milyen szeretettel beszél rólam, elszégyelltem magam és ott helyben a szívem majdnem megszakadt az iránta érzett szeretetemtől.

Ha néha ő ideges, vagy nincs formában, nem érdekel. Elviselem, mert ő sokkal többet viselt el tőlem.

Nálatok nem ilyen durva a helyzet, csak nem figyel oda rátok a férj, de ha megmarad bennetek a remény, és képesek vagytok a rosszak ellenére a jóra figyelni nála, éppen ugyanúgy meg fog változni, mint én 10 éve.

Sajnos nem kaptunk hatalmat arra, hogy változtassunk a másikon. Csak magunkon tudunk! És ha magatokon erőszakot vesztek a kapcsolat érdekében, annak mindig meglesz a jutalma!

2012. márc. 24. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!