Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretnék egy háziállatot például egy nyuszit, a párom nem, mi a megoldás?
Kedves kérdező.
Ne haragudj, de elég akaratos, csökönyös és makacs is vagy! Nem tudom ki a 10 es válaszoló, de szépen leírta a dolgot!
"Állatbarátként beláthatod, hogy a te alternatívád CSAK neked jó, sem a nyúl, sem a párod nem élvezné."
Egy állatnak van szaga, nyúl nem a lakásba való! Ezt, ha nem látod be, akkor csak magadra gondolsz és nem látod át a helyzetet!
Lakásba halakon kívül más állat nem való.
Próbálj ki valamit, ha ezt nem hiszed el. Te amikor hazaérsz suliból, munkából. Zárd be magad a Wc be és legyél ott reggelik. Ott egyél, fürödjél, tanulj és pihenj! Majd meglátod mennyire kényelmes az élete egy bezárt nyuszinak!
Kérdező,én téged is megértelek,nekem is voltak egész életemben állataim.Már kicsi koromban is volt kutyánk,macskánk.Később hörcsög,patkány,papagáj,halak..Most nyuszim van.:) Nekem a kutya a régi vágy,de a család ellenezte és bekellett látnom,hogy most tényleg nem lenne jó ötlet..Így hát várok rá egy pár évet(reményeim szerint még 2és fél évet:D) és majd lesz.
Egy kissebb állattal nem tudnál kiegyezni?Hátha a párod abba belemenne.Jobb ötletem nincs.:/
Egy kutyát megértem h nem akar azt én se akarnék aranyos meg minden, de ha nem tökéletesne jólnevelt és szép tiszta akkor az ember agyf*szt kap tőle. Főleg lakásban. Persze ez amúgy rajtad múlna h megtudod e nevelni, csak aztán mi erre a biztosíték, mivan ha mégse, akkor nem lehet cska úgy kidobni, érted... ebből a szempontból megértem a párodat.
A kis szörmókkal már kiegyeznék, de azt is tanítgatni kell h a ketrecbe pisiljen, ne rágjon meg semmit, ezenkívül naponta alomcsere ha ezt elvállalod és elég hiteles vagy ígérettevésben akkor talán a párod is bevállalja a kedvedért. Beszéld meg vele h neked ez mennyire nagy dolog lenne és h tényleg nem kéne neki vele foglalatoskodni, mer a legtöbb ember sztem ettől fél. Csak aztán tartsd is be!
Másik megoldás h keresel egy embert aki nyuszi tenyészettel foglakozik és hajlandó visszavenni pár hónap után. Így aztán tehettek egy próbaidőszakot és ha a párod nagyon kivan tőle akkor sajnos vissza kell adni. Hidd el ezt nem játssza meg az ember, ha megszeret egy kisállatot akkor nem játssza el h utálja... ellenben ha menthetetlen és hülyét kap tőle akkor tényleg neked kéne vállalni kompromisszumot.
Tudjuk, hogy nő vagy, tudjuk, hogy nincs gyereked, tudjuk, hogy fiatal vagy.
Hogy honnan? A stílusodból. Pasi így nem hisztizik, egy anya tudja, mi az önzetlenség, egy érett ember pedig se nem hisztis, se nem önző - a párjával szemben főleg.
Nem mindenki szereti otthon a nyulat. Nekünk volt otthon. Levágtuk ill. néha ha sokan voltak leadtuk azokat.
A budapesti nagyvárosiak persze elsősorban nem kajaként ismerik a nyuszit. Nekem fura mondjuk, de van ilyen. Neked is meg kell értened a párod.
Próbálj meg esetleg egy kutyát. Rengeteg menhelyi kiskutyus van. Nem kell pénzért venni a sok tenyésztőtől.
Ime egy link a picike kutyusokhoz.
törpenyulat simán lehet lakásban szabadon tartani... bár tény h fűben talán jobb volna neki de sztem úgyis elvan.
az meg most mivel jobb, h egy kutya aminek régen egy fél erdő volt a vadászterülete most egy pár négyzetméteres kertben sínylődik... érted.
amúgy néha én is gondolkozom h a vadon élő állat boldogabb v a kisállat... végülis az emberek nagyrésze is pár négyzetméteres garzonban éli le az életét hiába van lehetőség a szabadságra, nem menekülnek ki... talán pont olyanok vagyunk mint a háziállataink...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!