Mi a megoldás arra, ha a nagyi csak az egyik unokáját szereti?
Az én anyósom is a nagyobbik fiam szereti,de azért vesz a kicsinek is ajándékot,bár nagyon nem szereti,de igyekezett nem kimutatni.
Azt akarta váljunk el és mi ahelyett,hogy össze vesztünk volna született a ki öcsi,,ezért nem utálja :(.
Nálunk hasonló helyzet volt, apám anyja engem nagyon utált. Én ajándékot azért kaptam, de mindig jval kisebbet, mint a többiek (2 tesóm van+ 3 unokatestvérem).
Gyűlöltem ott lenni, mert folyamatosan kiabált velem, mindenért. Soha semmi nem volt neki jó. Kiskoromban nagyon sokat sírtam is, mert mindig meg akartam neki felelni, de soha nem volt semmi jó. (Megjegyzem, ez a megfelelési kényszer azóta is bennem van, nem tudok túlleni rajta.)
Anyák napja műsorokra sem jött el soha.
Most hogy felnőttem, már jó pofizik, hogy vigyem el ide-oda. Én látogatom a legtöbbet testvéreim közül is, mindenki lesz.ja a fejét. Ennek ellenére még néha most is vannak olyan megnyilvánulásai, amiben érezteti, hogy a többiek mennyivel különbek nálam...
21L
A férjem ehhez nem szól semmit, mert ezek nagyrésze a távollétében zajlik, én meg amikor hazaér este a munkából, nem terhelem inkább azzal, hogy az anyja elmebeteg. Mondjuk az azért neki is feltűnt hogy az ajándékozásból kimaradt a kislány.
Világos hogy engem akar bosszantani, és ha jólesik neki tegye, de hát ezek azért már nekem kicsit durva megnyilvánulások. A "nagylányom" is kicsi, 4,5 éves, és ez a mai mondatta arra utal, hogy vágja hogy a mami nem szereti a kishugát.
Szia!
Én biztos beszélnék a párommal ezzel kapcsolatban, és megmondanám neki, hogy állítsa le az anyját, mert ez nem egészséges dolog. Egyrészt a testvéreket is egymás ellen tudja uszítani később, másrészt téged is idegesít, harmadrészt menjen a p-ba.
Egyébiránt pedig semmi köze ahhoz, hogy te hány gyereket szülsz, neki innentől az a dolga, hogy szeresse az unokáit!
Szia!
Úristen, hát nagy az isten állatkertje! Szerintem mindenképpen meg kellene beszélned mindezt a férjeddel, hiszen mégiscsak az anyja. Ő a lelkitársad, akivel megosztottad az életed örömeit és bánataidat is. Így hát kénytelen leszel ezt mihamarabb eszközölni, mert az önsanyargatásnak semmi haszna nincs, csak beleőrülsz. Tapasztalatból mondom. Ez nagyon durva.
Sűrgősen tisztázzátok a férjeddel, és beszéljetek hármasban a cuki nagyival. A gyerekeket mindig vond ki az ilyen jellegű beszélgetésekből. Még a nagyobbikat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!