Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a megoldás arra, ha a...

Mi a megoldás arra, ha a nagyi csak az egyik unokáját szereti?

Figyelt kérdés
Az anyósom csak egy unokát tervezett magának. Szerintem már ez így önmagában is beteges gondolat, de nem az én véleményem most a fontos. Két gyermekünk van, a kisebb most hét hónapos, és amit anyósom művel az túlmegy minden egészségesnek nevezhető határon. Pl amikor viszem vizsgálatra a kicsit, direkt nem kérdez rá, hogy mit derített ki a vizsgálat ( eddig csípőficam gyanú volt, ill szívzörej ). Aztán pl a nagyobb kapott mikulásra ajándékot a kicsi nem. Sem névnapjára, valamint a nagylányom ma megszólalt, hogy : " Anya, én nagyon örülök neki hogy van egy testvérem, de ezt a mamának nem mondom el"...Hát csak kicsit ment fel bennem a pumpa. Két hete meg azt kérdezte tőlem a nagylányom, hogy mondjam már el neki, hogy miért akartam ÉN mégegy kisbabát... A mamánál volt éppen, és onnan hazaérve kérdezte ezt, majd mikor válaszoltam, a mamának ismételte meg a választ...Ez a nő egyszerűen beteg. Fogalmam nincs mit reagáljak az ilyen, és ehhez hasonló megnyilvánulásaira, mert az ő fejében ezek szerint ÉN EGYEDÜL ESTEM TEHERBE, ráadásul az ő engedéjét is elfelejtettem kikérni. Legszívesebben nem engedném be többet a lakásba, de a nagylányt imádja, és a nagylány is szereti a mamáját. Viszont azt meg nem akarom, hogy a kicsivel ezt művelje. Ha nem is szereti, legalább viselkedhetne normálisan, mint egy ember, ha már annak hívja magát.
2011. dec. 8. 17:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen nagymamám volt,én voltam a kedvenc,az öcsémet nem szerette,és ezt ki is mondta.

Még kicsik voltunk akkor volt ebből némi gond,főleg mikor a mama kitalálta hogy költözek oda,ebből családi botrány volt.

Bármit akartam megvette nekem,öcsinek semmit.Vett csokit és mondta hogy egyem meg nála mert ha hazaviszem akkor öcsinek is kell adni.

Mikor már nagyobb lettem és átláttam a helyzetett minden megváltozott.Ha kaptam valamit osztottam öcsémmel,sőt,megvetettem vele dolgokat és aztán osztoztunk.Ahogy tudtam kijátszottam a nagyit,mert gyűlöltem azért amiket mondott öcsémről és ahogy viselkedett vele.

Addig voltam jó unoka mégnem egyszer kijelentettem hogy a jelenlétemben egy rosz szót ne mondjon öcsire mert ugyis mellé állok,és igy is lett.

megjegyzem anyuék sokszor beszélgettek vele erről de semmit nem ért,ő igy érzett és ezen nem változtatott.

2011. dec. 9. 08:22
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ilyen volt a nagymamám. Apámat utálta, pedig a seggét is kinyalta(pár hónaposan magára hagyta és letaposott egy faszival majd visszajött, öregapám nevelte). Dolgozott mint az állat és a fizetését odaadta. Majd mikor jött az anyám, már apu nem oda dolgozott. A házasságukat majdnem tönkretette. Sajnos 5 háznyira lakott. Hugomra azt mondta nem az unokája. Csinált egyéb szép durva dolgokat is, amit nem részleteznék. Hugom szülinapján én kaptam csak úgy ajándékot (szerintem, hogy fájjon neki). Pedig vittünk neki enni, kitakarítottam, mégse voltunk jók.Málnaszedésnél-ribizliszedésnél mi gyerekek is dolgoztunk. Minekünk haza kellett menni enni, mig apám tesójának és gyerekeinek adott ebédet és még pénzt is. Nem zavart volna, de ne előttünk csinálta volna az egészet. Bezzeg a drága lánya meresztette a seggét, miközben anyám terhesen át kellett járnia kapálni. DE megmaradtam. HEhe. Anyu állandóan felhozza ezeket a sérelmeket, tudom nem akar rosszat, csak nem tudja kivel kibeszélni, mert öreganyám elintézte, hogy nem áll vele szóba senki,csak akik beszólogatnak. Még a föld alól is keseríti az életünket. Visszatérve. Én minden anyáknapján neki is vittem virágot. Az enyém a földre került a lánya családjáé az ablakba. Sajnos nem tudom elfelejteni, se megérteni. Szerintem a te gyereked is így lesz ezzel, hacsak meg nem utálja, ami azért nem jó.

Próbálj meg leülni pároddal együtt és beszélni az anyóssal. Ha nem megy egy ideig ne engedd egyik gyereket se, és majd akkor talán rájön.Mert így a nagyobbikat a kicsi ellen próbálja nevelni. Kölönböző nemüek a gyerekek? Egyébként szerintem is zakkant az anyósod. Örülnie kellene mégegy unokának. Egyébként gratulálok a picihez. Enyém is ennyi idős lenne :(. Jó babázást és vigyázz rájuk! :)

2011. dec. 9. 09:38
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

1) mondj el mindent a férjednek az első szótól az utolsóig! ő talán tud vmit tenni az ügy érdekében, igenis álljon mellétek, a GYEREKE mellé az anyjával szemben, ha ilyen szemét módon viselkedik-hátha akkor anyuka magába néz

2) lehet, hogy egy-két év múlva le kell ülnöd a nagyobbik lányoddal is beszélgetni arról, hogy tudja, hogy a mama őt szereti, és ő is szereti őt, viszont neked meg fáj, hogy a tesót nem szereti, mikor az is unokája, és te szeretted volna, hogy legyen testvére meg az apja is...

2011. dec. 9. 11:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Ma délelött 11.00 azaz 13-as válaszolóval teljesen egyetértek!
2011. dec. 9. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!