Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megéri vallásossá válni a szerelmemért?
23 vagyok, és azonkívül, hogy megvagyok keresztelve sosem voltam vallásos. Ateista sem vagyok, de a templomba járás sosem tartozott az életem részévé, ahogy az imádkozás sem. De a mostani párom gyakorlott katolikus és nagyon fontos számára a hit és csak is olyan feleséget tud elképzelni maga mellé aki szintén vallásos, hogy a gyerekeit majd ebben a hiszemben tudja felnevelni.
El tudom képzelni, hogy a gyerekeimet ebben a hiszemben nevelem, de ugyanakkor megtartva azért a saját nézeteimet is. El tudom képzelni hogy néha-néha templomba megyünk, de a minden vasárnap...
Tetszik, ahogy ő áll a vallásoshoz, hogy Istent a szeretettnek tartja, mert a szeretettben én is hiszek. Pozitív, és irigylésre méltó az az összetartás, amelyet a gyülekezetében tapasztaltam. És hogy sosem érezte magát egyedül, amit szívesen biztosítanék majd egyszer a gyerekeimnek, de nem tudom, hogy kéne vallásossá válnom. Vagy hogy megéri e azzá válni.
Másfél éve vagyunk együtt. Szeretem. Tényleg nagyon szeretem, csak talán ez a különbség áthidalhatatlan. És abban sem vagyok biztos, hogy az hogy meg kéne változnom azt jelentené, hogy mi vagyunk egymásnak rendelve. Ő pedig ebből nem akar engedni, neki ez a vallásosság nagyon fontos, pedig ha mellette vagyok az esetek nagy részében elfelejtem, hogy az.
Hát már neharagudj, de én igenis a lány oldalát védtem, amiket meg most te mondtál az nem válasz a kérdésre!
De őszintén nem tudom hogy mi volt az a mondandómban ami nem a kérdezőt védte...
Mekkora mázlista vagy!!! :) Én is ilyen barátot... férjet szeretnék...
Az előttem szólók már sok érdekes gondolatot osztottak meg..
Én egy kicsit át tudom érezni a párod problémáját, mert egy ideje, amióta megtértem (szintén katolikus), elhatároztam, hogy hívő fiút szeretnék magamnak, aki megérti, hogy mi mozgat, motivál, mi irányítja a tetteimet, mi az ami a legfontosabb a számomra. Ezt sokan furcsállják, hogy hogy lehet a párod fölé helyezni Istent... tulajdonképpen úgy, hogy nem zárják ki egymást :) sőt szikla szilárddá teszi a kapcsolatodat..
Viszont azt is tudom, hogy ha egy fiú képes lenne elfogadni azt (figyelem, újabb megbotránkoztató kijelentés következik), hogy no szex házasságig, és úgy gondolkodna, ahogy te, én hozzá mennék feleségül :) mert ez egy elég kemény biztosíték a szeretetéről.. nem tudom, hogy nálatok ilyen téren mi a helyzet, de ha ez mind megvan, akkor értetlenül állok a párod kételyei előtt.. csak értse meg, hogy nem lehet egyik pillanatról a másikra megtérni, meg ez nem ilyen "nagyon akarom" és akkor az leszek.. sok víz lefolyik még addig a Dunán, és nagyon sokat kell olvasni, beszélgetni, gondolkodni erről a témáról, bővíteni az ismereteket ahhoz, hogy az ember többet lásson a világból és kényszer nélkül el tudja dönteni, hogy szerinte mi az igazság.
23/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!