Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Megéri vallásossá válni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megéri vallásossá válni a szerelmemért?

Figyelt kérdés

23 vagyok, és azonkívül, hogy megvagyok keresztelve sosem voltam vallásos. Ateista sem vagyok, de a templomba járás sosem tartozott az életem részévé, ahogy az imádkozás sem. De a mostani párom gyakorlott katolikus és nagyon fontos számára a hit és csak is olyan feleséget tud elképzelni maga mellé aki szintén vallásos, hogy a gyerekeit majd ebben a hiszemben tudja felnevelni.

El tudom képzelni, hogy a gyerekeimet ebben a hiszemben nevelem, de ugyanakkor megtartva azért a saját nézeteimet is. El tudom képzelni hogy néha-néha templomba megyünk, de a minden vasárnap...

Tetszik, ahogy ő áll a vallásoshoz, hogy Istent a szeretettnek tartja, mert a szeretettben én is hiszek. Pozitív, és irigylésre méltó az az összetartás, amelyet a gyülekezetében tapasztaltam. És hogy sosem érezte magát egyedül, amit szívesen biztosítanék majd egyszer a gyerekeimnek, de nem tudom, hogy kéne vallásossá válnom. Vagy hogy megéri e azzá válni.

Másfél éve vagyunk együtt. Szeretem. Tényleg nagyon szeretem, csak talán ez a különbség áthidalhatatlan. És abban sem vagyok biztos, hogy az hogy meg kéne változnom azt jelentené, hogy mi vagyunk egymásnak rendelve. Ő pedig ebből nem akar engedni, neki ez a vallásosság nagyon fontos, pedig ha mellette vagyok az esetek nagy részében elfelejtem, hogy az.

2011. dec. 30. 12:07
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
igen nagyyon is
2012. jan. 2. 12:26
 22/34 anonim ***** válasza:
fúúúú na ez az álszentség. ne akarj buzgó hívőnek tűnni ha NEM VAGY az. és még is hogy neveled egy hitre a gyerekeidet amit te sem hiszel úgy?? megéri v nem... fogalmam sincs, de gusztustalan. szerintem. és szerintem az sem jó ha majd állandóan kényszerítened kell magad hogy ilyen meg olyan hívő módjára viselkedj... ez még is milyen kapcsolat? olyannak szeressétek egymást amilyenek vagytok, vagy ne.
2012. jan. 5. 11:07
 23/34 Macs1209 ***** válasza:

A válasz: NEM

Képmutatás, csak azért, hogy bevágódj....

A vallás az meggyőződésen alapul, ha nem vagy hithű vallásos, akkor az nem vallásosság.

2012. jan. 5. 11:27
 24/34 anonim ***** válasza:
67%

Ez a dolog ne álljon közétek.Nyilván te nem leszel vallásos mert nem fogsz egyik pillanatról a másikra hinni,de szerintem nem kell neked a vallásért nagy áldozatot hozni.

Ha vasárnap elmész vele templomba,kajálás után,lefekvés előtt elmondtok közösen egy imát az nem lehet annyira elviselhetetlen dolog számodra ettől függetlenül ugyanúgy éltek mint más "normális" ember.Jóval kisebb itt a probléma mint ahogy te látod.Akik itt válaszoltak talán úgy tekintenek a kersztényekre mintha egy másik világ lennének,pedig nem.Ha csak annyi választ el titeket,hogy ő szokott imádkozni,bibliát olvasni,templomba járni az nem sok.Ennél nagyobb különbségek is vannak egyes párok között,mégis jól elvannak és szeretik egymást.Az az igazi probléma kettőtök között,hogy te nem tudsz hinni,de gondolom ő is megérti,hogy ez nem olyan dolog amit erőltetni lehet valakire.

Próbálj meg úgy hozzáállni a valláshoz,ahogy neked kényelmes,lásd meg benne azokat az értékeket amiket például te is leírtál,nem kell mindenhez szó szerint ragaszkodnod amit nem tudsz elfogadni.Aztán még ki tudja,szép lassan változhat a gondolkodásod ezekben a dolgokban.

Végére még annyit,hogy talán azért szereted a párod mert olyan amilyen és ez lehet a vallás miatt is.Ha szereted őt akkor szeretheted a hitét is,nem csak elfogadni,ez nem kényszer,gondolj arra,hogy boldoggá teszed őt azzal ha osztozol vele ebben a hitben és ez a tudat téged is boldoggá tehet.

2012. jan. 5. 11:49
 25/34 anonim ***** válasza:

Figyelj, az én szüleim nem vallásosak én mégis az lettem. Bár nem járok minden vasárnap templomba de bennem van az Isteni hit. Attól mert a szüleim nem hisznek benne stb, nem lett semmi bajom tőle, ne haragudj, de a barátod ezt nagyon hülyén látja. Mivel te támogatod ezt az egészet, valószínűleg a gyerekeitek előtt sem fogod azt mondani hogy hülyeség de csináljátok, nem lesz bennük kétely! Egyrészt nagyon sokat fognak kapni az apjuktól, másrészt azt mondtad nagyon jó kis társaság az ottani, higgyétek el, ezek elég erős motíválók, és mivel nem vagy ellene, és gondolom segítenél is ebben, semmi bajuk nem lesz a gyerekeknek!

Csak azt nem értem, így hogy jöttetek össze, ha ő ennyire "vaskalapos"...? Akkor mért jött veled össze? Akkor is így gondolkodtál már. Az ilyen nekem nem tiszta:/

Hogy nem lennétek egymásnak rendelve ez nem garantálja. Az én párommal sem teljesen ugyanaz a gondolkodásunk, én jobban vallásos vagyok, ő kevésbé, de tudjuk, hogy meg fogjuk ezt tudni oldani, mire odáig jutunk:)

Egyébként meg nem attól lesz vallásos valaki, hogy mindennap templomba jár, és elmond 20 imát..

Isten nem azt várja el tőlünk hogy állandóan térdepeljünk, hanem hogy higgyünk benne, és szeressük egymást... ésatöbbi

A gyerekeiteknek is az a fontos, hogy rendes, tisztaszívű, jó emberek váljanak belőlük.

2012. jan. 5. 11:53
 26/34 anonim ***** válasza:

11:49-es vagyok

A gyerekekről meg annyit,hogy nem árt meg nekik ha keresztény hitben nőnek fel.Ezt nem lehet rájuk erőltetni.ha nagyok lesznek majd úgyis maguk döntenek arról,hogy miben hisznek.De addig is jó ha van egy kiindulási alap,legalább megismerik a vallást és így majd felnőtt korukban könnyebben tudnak dönteni,mintha egy számukra teljesen ismeretlen dolog volna a hit.

2012. jan. 5. 12:16
 27/34 anonim ***** válasza:

Persze hogy megéri!

Nem csak a szerelem miatt, hanem önmagad miatt is!

2012. jan. 5. 12:41
 28/34 anonim ***** válasza:
Hogy tudsz vallásossá válni? Szerintem ez nem döntés kérdése; vagy hiszel, vagy nem.
2012. jan. 5. 12:42
 29/34 László22 ***** válasza:
Olvasgattam az írásotokat és meglepően gondolkoztok páran, nem tudom hogyan gondolják azok a dolgot hogy vallás nélkül is lehet istennek tetcő életet élni, hiszen az isten hit maga a vallás nem lehet nélküle úgy élni, de ti tudjátok, tanácsot annyit tudok adni neked hogy a párod nyugodtan hihet istenben és élheti úgy az életét ahogy isten akarja de téged nem erőltethet rá a dologra hiszen ő sem teszi meg pedig megtehetné megtehette volna hogy ő nem embereket hanem robotokat teremt de nem tette meg, azt szeretné ha saját ön akartadból szeretnéd őt és nem mások kedvéért, illetve ne várd el hogy te legyél az életében az első hiszen így soha sem lehetsz az tudja ő is hogy isten az első és utána te és majd a család. Templomba járást kicsit hülyeségnek tartom hiszen nem kell oda járnod hogy istennel lehess a szentírás azt mondja a te tested az ő temploma, ne építsetek földi helyeket és ne készítsetek bálványokat az én imádatomra, imádkozhatsz otthon a házadban is ő hozzá, nem kell eljárni mert megteheted ezt bárhol és bármikor, de ne kürtöld szét hogy imádkozol, menj be a szobádba és imádkozz ott. Ismerd meg a bibliát és értsd meg, így eldöntheted szeretnéd-e ezt vállalni vagy sem, de csak ő érte ne vállald mert ellentétet fog szülni és ebből nem áldás hanem átok lesz. És ne csak istennek hívjátok ez csak a címe, van az istennek is neve, a héber levelekben JHVH-nak van írva de ügye mi így ejtjük JEHOVA benne is van a bibliában ez az ő neve használjátok mert csak így hallgat meg titeket. Isten áldjon titeket.
2012. jan. 5. 12:45
 30/34 anonim ***** válasza:

Tudod mióta imádkozom ilyen fiúért?! Örülj neki, h neked megadatott.

Amúgy azt h megtértem életem legszerencsésebb dolgának tartom.

2012. jan. 5. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!