Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Megéri vallásossá válni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megéri vallásossá válni a szerelmemért?

Figyelt kérdés

23 vagyok, és azonkívül, hogy megvagyok keresztelve sosem voltam vallásos. Ateista sem vagyok, de a templomba járás sosem tartozott az életem részévé, ahogy az imádkozás sem. De a mostani párom gyakorlott katolikus és nagyon fontos számára a hit és csak is olyan feleséget tud elképzelni maga mellé aki szintén vallásos, hogy a gyerekeit majd ebben a hiszemben tudja felnevelni.

El tudom képzelni, hogy a gyerekeimet ebben a hiszemben nevelem, de ugyanakkor megtartva azért a saját nézeteimet is. El tudom képzelni hogy néha-néha templomba megyünk, de a minden vasárnap...

Tetszik, ahogy ő áll a vallásoshoz, hogy Istent a szeretettnek tartja, mert a szeretettben én is hiszek. Pozitív, és irigylésre méltó az az összetartás, amelyet a gyülekezetében tapasztaltam. És hogy sosem érezte magát egyedül, amit szívesen biztosítanék majd egyszer a gyerekeimnek, de nem tudom, hogy kéne vallásossá válnom. Vagy hogy megéri e azzá válni.

Másfél éve vagyunk együtt. Szeretem. Tényleg nagyon szeretem, csak talán ez a különbség áthidalhatatlan. És abban sem vagyok biztos, hogy az hogy meg kéne változnom azt jelentené, hogy mi vagyunk egymásnak rendelve. Ő pedig ebből nem akar engedni, neki ez a vallásosság nagyon fontos, pedig ha mellette vagyok az esetek nagy részében elfelejtem, hogy az.

2011. dec. 30. 12:07
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
8%

Én biztos, hogy egyetlen csajért sem vennék fel semmilyen vallást sem. Ez a tömegek ópiuma és a XXI. század hajnalán, ahol már egyre jobban értjük és ismerjük a természet működését, semmi szükség nincs rá. Aki pedig vallásos, az általában nem képes tolerálni azt, aki nem az, de persze ők ezt elvárják.

És még azt sem értem, hogy egy újszülött gyereket mégis miért kell megkeresztelni? Minek erőltetünk rá egy vallást, amiről még semmit sem tud? Mi van, ha felnőtt korában jön rá, hogy ez neki nem jön be és mondjuk református, görög keleti, buddhista vagy mit tudom én mi akar lenni.

"Pozitív, és irigylésre méltó az az összetartás, amelyet a gyülekezetében tapasztaltam."

Persze, mivel a többiek is olyan agymosottak, mint ő.

2011. dec. 30. 12:37
 12/34 Allback válasza:
69%

NEM ÉRI MEG!

1. Ha a párod igazán szeret, akkor elfogad olyannak amilyen vagy. Akármiben hiszel és akárhogyan.

2. Ha a párod csak akkor tud igazán szeretni, ha felveszed a vallását, akkor nem szeret igazán.

Az án párom refortmátus vallású, én ateista vagyok. Elfogadjuk egymás hitét. És így boldogok vagyunk.

Az elveidet ne add fel soha!

2011. dec. 30. 12:40
 13/34 anonim ***** válasza:
Inkább keress egy normális, modern gondolkodású pasit!
2011. dec. 30. 13:21
 14/34 anonim ***** válasza:
Ha neked megéri, akkor megéri neked. Majd más eldönti neked mi a jó
2011. dec. 30. 15:05
 15/34 anonim ***** válasza:
Kedves 13. válaszoló, ugye ezt nem gondoltad komolyan... Modern gondolkodás alatt mégis mit értesz? Azt, hogy csak magával foglalkozik, első a karrier, mindenki magasról le van szarva? Mert körülbelül ennyit jelent a ma divatos hozzáállás. Így van, az ilyen biztos sokkal jobb partner, mint egy vallásos.
2011. dec. 30. 15:15
 16/34 anonim ***** válasza:
A modern gondolkodás azt jelenti, hogy nem hisz valamiben feltétel nélkül és ezért nem ítél el másokat, mint a vallásosok. De látom le lettem pontozva valami szentfazék által, de leszarom.
2011. dec. 30. 16:17
 17/34 anonim ***** válasza:
10%

#15:

Komolyan gondoltam.

Egy modern gondolkodású ember nem hisz elvakultan egy istenben.

Ahogy a tudomány fejlődik, úgy cáfolódnak meg szép lassan a bibliában leírt marhaságok. Nem hiszek istenben, nem létezik egy felső hatalom ami irányít, hanem evolúció az egész. Ezek ellenére nem vagyok rossz ember. Nem lopok, nem bántok embereket és becsületesebb vagyok mint a vallásos emberek 90%-a.

Számomra is fontos a karrier, mert meg kell élnem valamiből, de családcentrikus vagyok és nem magammal foglalkozok elsősorban!

Az egyháznak egy előnye van, hogy hitet ad embereknek amiknek szüksége van rá és visszatartó ereje van a bűnelkövetéssel szemben.

2011. dec. 30. 16:22
 18/34 anonim ***** válasza:

Bár visszaolvasva az utolsó mondatomban butaságot írtam, mert nem egy előnye van az egyháznak.

Nem is akarom bántani azokat akik hisznek benne, de ne csináljanak olyanokat mint kiskoromban a nagymamám, aki folyamatosan "pénzt küldött a Jézuskának" ha szeretett volna valamit.

Én a pénzemet és az időmet fontosabb dolgokra szentelném, mint templomba járni.

2011. dec. 30. 16:29
 19/34 A kérdező kommentje:

hmm...

a helyzet az, hogy modern gondolkodásúak is hihetnek Istenben. Ahogy hihetnek angyalokban, Buddhában, Allahban, ki amiben akar. Valaki a politikusban hisz... Mindenkinek a szíve joga eldöntenie, szerintem hogy miben hisz. Mert kell, hogy legyen valami, valami kapaszkodó. Nem ezen múlik, hogy ki az aki modernül gondolkodik és ki az aki nem.

A bibliában pedig számos tanító történet van. Olyanok melyeket nem feltétlenül szó szerint kell értelmezni, hanem a lényegét kell megérteni. A jó és rossz közti különbségek, a szeretet lényege és hogy hogyan is kéne élnünk... ajánlanék egy-két történetet egyeseknek, csak valószínűleg nem értenék meg... az a baj a Bibliával, hogy a túlbuzgók rosszul értelmezik.

Nem vagyok vallásos, de nem is kell annak lennem ahhoz, hogy lássam ezeket a dolgokat, egyszerűen csak érdeklődnöm kell a világ felé, és nyitott szemmel kell járnom.

Mindennek meg vannak a maga szépségei, a vallásnak is.

Az én problémám, az hogy a páromnak ez a nyitottság nem elég. Nem azért, mert nem vagyok nyitott. Hanem mert két ember kell ahhoz, hogy átadhassa majd a gyerekeinek azt a csodát, amit ő Istennek köszönhet. Azt, hogy sosem volt egyedül, hogy akárhol járt a világban, mindig tudta hogy valaki biztosan vigyáz rá, akihez biztosan szólhat, és hogy mindig akadnak katolikus emberek, akik ha kell befogadják éjszakára, és akár azt a keveset, amit nekik jutott azt is megosztják. Azt szeretné, ha a gyerekei ugyanolyan szeretettel fordulnának majd Istenhez, ahogy ő, de a ha a felesége más hitben hisz, vagy egyáltalán nem hisz, akkor a gyerekeiben majd ott lesz a kétely, és nem fogják tudni olyan biztonságban érezni magukat, ahogy ő tette.

2011. dec. 30. 18:08
 20/34 Ájron ***** válasza:
Sztem nem éri meg álszentté és téves világnézetekkel rendelkezővé válni.
2011. dec. 30. 20:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!