Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Elitélitek azokat a nőket...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elitélitek azokat a nőket akik úgymond"háztartásbeliek "akarnak lenni?

Figyelt kérdés
Akik elvárják azt h a barátjuk/férjük keressen annyit amivel eltartsák a családjukat.
2011. dec. 20. 23:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Furcsa. De azt magyarázom, hogyha a férfi nagyon jól keres(mondjuk ki, gazdag), akkor nincs vele probléma. Feltéve, ha nem csak a kozmetikushoz, fodrászhoz, szoláriumba és vásárolgatni rohangál a nő...
2011. dec. 21. 00:04
 12/20 anonim ***** válasza:

Ha a férfi rengeteget keres, akkor teljesen normális, kivitelezhető a dolog, stabil otthoni hátteret kap, a gyerekeket neveli a feleség stb. Ez elég komoly feladat, az más kérdés, hogy ma már általában nem ismerik el munkaként.

Pedig évezredekig ez volt az általános, működött, ez persze nem azt jelentette, hogy a nők otthon ültek és mexikói szappanoperákat néztek. Hanem volt 7-8 gyerek, ház körül kert, földek, mezőgazdasági munkák otthoni része, házimunka (nem csak mosás, főzés, hanem gabonaőrlés, kenyérsütés, sajtkészítés, fejés, takarmányozás, ruhajavítás, fonás, szövés, szappanfőzés stb.). Ma már ezeket nem végzik otthon, ezért aki háztartásbeli, annak kevesebb, könnyebb a dolga, kevésbé megbecsült személy a társadalomban.

Most is jórészt anyagi okai vannak annak, hogy a nőknek dolgozni kell, illetve valakinek olyan a munkája, hogy szereti, nem tudna meglenni nélküle.

Én ismerek olyan párt, ahol nincs kimondva, hogy a feleség háztartásbeli, de lényegében csak otthon ül és végez valami minimális távmunkát. Nyelvtanár a végzettsége, de nyelvórát már évek óta nem adott, néha egy-egy kis fordítást megcsinál, de semmi több.

A férfi meg bankban felső vezető, millió felett visz haza.

Gyerekük nincs, a háztartás nem nagy, főzni, nem főz a nő.

Szóval ennél már egy hagyományos háztartásbeli is többet tesz le az asztalra...

Ami a háztartásbeli életmód ellen szól, hogy bizonytalan a nő jövője, nem lehet tudni, mikor ér véget egy kapcsolat, nem lehet tudni, hogy mikor veszti el a munkáját a férfi.

2011. dec. 21. 00:07
 13/20 anonim ***** válasza:

# 10/12

a feministák nem szenvedtek...

a feministák azok, akik a nők egyenjogúságáért vagy felsőbbrendűségéért emelnek szót

sose szenvedtek semmiért, nem üldözték őket, nem börtönözték be, legfeljebb nem hallgattak rájuk

2011. dec. 21. 00:09
 14/20 anonim ***** válasza:
hát de azért nem volt egyszerű megszerezni azokat a jogokat a nőknek, amik most vannak..
2011. dec. 21. 00:11
 15/20 anonim ***** válasza:
Nem ítélem el, sőt kifejezetten támogatom. Régen is ez volt és kevesebb problémás kölyök, és idegbeteg felnőtt volt. Csakhogy manapság nem sok olyan állás van, amiért annyit kapsz, hogy eltarts egyedül egy családot, főleg nem kezdő fiatalemberként. Azonban akkor elvárom, hogy otthon mindent megcsináljon és ne kezdjen el rinyálni, ha azt mondom, hogy mosson már el két tányért, mivel ez az egész háztartásbeli dolog derogál a csajoknak. Szerintük azt annyit tesz, hogy egész nap otthon fetrengenek és nem csinálnak semmit.
2011. dec. 21. 01:57
 16/20 anonim ***** válasza:
52%
Ez lenne a normális családmodell, csak sajnos a mai világban kevés férfi tud annyit megkeresni, h egyedül eltartsa a családját. Szal elvárni nem kell, de én szeretnék ilyen családban élni. F/26
2011. dec. 21. 08:33
 17/20 anonim ***** válasza:

Normális esetben ilyen kérdés fel sem merülhet.

Ha két ember együttélésre adja a fejét,akkor ezt önszántukból teszik,mert szeretik egymást,tehát elvárásokról szó nem lehet.Minden amit adnak egymásnak,a szeretet kell hogy vezérelje,nem az elvárás.

S hogy családot terveznek,vagy karriert,az minden párnak a saját dolga,viszont együtt kell élni a velejáró dolgokkal.

2011. dec. 21. 10:21
 18/20 anonim ***** válasza:
72%

Azért az elég fura, hogy sokan úgy gondolják, a háztartásbeli nem csinál semmit. Én úgy nőttem fel, hogy anuykám otthon volt, mivel apukám keresetéből is kényelmesen megéltünk. Oké, külföldi nyaralásra nem telt, de ami valóban fontos, arra igen.

Miután egyetemre mentem, anyukámnak el kellett mennie dolgozni, mert nőttek a kiadásaink, egyúttal csökkent a bevételünk. Legidősebb gyerekként átvettem nyárra, amikor úgyis ráérek, a háztartás vezetését. Sok mindent nem csináltam meg, csak rendben tartottam a házat, az udvart, a kertet, elláttam az állatokat, főztem, piacra mentem, ilyesmik, és ez is elvitte több mint a fél napom. Anyukám emellett még különórákra rohangált valamelyikünkkel, ruhákat varrt nekünk, stb... valójában ez rengeteg munka, ha jól csinálja az ember.

2011. dec. 21. 10:39
 19/20 anonim ***** válasza:
17%
Én azért ítélem el, mert az ilyen nők csalják meg leghamarabb a férjüket unalmukban, az ilyen semmittevők. Szal ha majd nekem feleségem lesz biztos hogy dolgoznia kell, bármit, akár pénztáros legyen, de dolgozzon.
2011. dec. 21. 11:13
 20/20 anonim ***** válasza:
ja, unalomból nem tudnak mit csinalni..
2011. dec. 21. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!