Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek bajotok lenne azzal, ha a párotok elutazna nélkületek 1 hétre a barátaival, és nem engedné, hogy vele menjetek?
"Ki mint él,úgy ítél."
Ilyen hozzáállással nem jósolok nagy jövőt a kapcsolatnak,ha hosszabb távra terveznél akkor gyakorolj önuralmat,tanulj toleranciát.
A "közös" csak akkor lesz sikeres vállalkozás ha mindkettőtöknek lehet benne "külön" része.
Az "önző én" háttérbe szorítása nem könnyű de meghálálja magát.
46F
Egyet értek az elöző hozzászolóval.Nem az a kérdés hogy el megy nélküled egy hétre, az természetes. Inkább az hogy ti ezt hogy tudjátok megbeszélni , és hogy tényleg fontosak vagytok egymás számára. Ha szeret téged, fontos vagy neki akkor az elégnek kell hogy legyen. Nem adhatja fel teljesen önmagát. Csak amennyire szükséges.... és hogy ezt a közös nevezőt megtaláljátok ,ahhoz kell az őszinte beszélgetés,belátás ,elfogadás.
Az emberek ösztöneiktől hajtva gyakran elkövetik azt a hibát hogy kizárolagosan és teljesen birtokolni akarják a társuk figyelmét,szeretetét ,társaságát ,ezzel megölik a kapcsolatot. A szeretet , az összetartozás nevében pusztitják el önző módon a szeretetet,a kapcsolatot. Annyiszor láttuk ezt.
Nekem nem lenne bajom ezzel. Jelenleg nincs párom, de ha lenne se akaszkodnék rá annyira, hogy az életünket ezután már csak úgy tudjam elképzelni, hogy mindenütt sülve főve együtt vagyunk.
A párkapcsolat nem erről szól, szerintem. Hanem hogy szeretitek egymást és szerettek együtt lenni, ezért igyekeztek minél többet együtt lenni. De az embernek vannak a párján kívül is barátai, akik szintén fontosak, akikkel szintén szeretne az ember találkozni, beszélgetni. És ha ezt nem adod meg a párodnak(még évi 1 hetet sem) az mindenképpen rosszul sül el, még ha nagyon szeret is Téged, mert elveszítheti a barátait, ha folyton Veled van. Nekem a legjobb barátnőim az ország különböző szegleteiben élnek, és egyikükkel pont azért szakadt meg a kapcsolat, mert "összejött" valakivel, és nem maradt ideje ránk.
Nekem például eszembe se jutna a párommal tartani, ha tudnám, hogy ez amolyan pasis összejövetel lesz. Elvégre, ha én szerveznék a barátnőimmel 1 hetes nyaralást, amin azt tervezzük, hogy nappal nonstop plázázunk, szépségszalonokba járunk, esténként meg lelkizgetünk, akkor egyrészt a barátnőim se biztos hogy rajonganának az ötletért, hogy a közös csajos titkainkat egy férfi is hallja majd, másrészt a párom meg tuti, hogy nem érezné jól magát az ilyen programokon. És nem csak a programok miatt, az ember külön nyelvezetet alakít ki a barátaival, amit a párja adott esetben nem biztos, hogy megért, és ez mindkét félnek kellemetlen: nem érteni semmit a beszélgetésből & és folyton lefordítani, hogy miről van épp szó.
Még egyszer, a párkapcsolat nem működhet úgy jól, ha akkor is ott akarsz lenni mellette, amikor ő nem akarja. Ez nonszensz! Azért mert van párod, még maradhat neki is magánszférája, "szabadsága". (Tegnapelőtt(nov. 20) 19:49 - nem értem, hogy miért kellene a férfinak azonnal felajánlani azt, hogy otthon marad a nővel punnyadni, mikor sokkal vidámabban is eltölthetné az estét. A ráerőltetés inkább az, hogy a férfit rákényszerítik arra, hogy azt csinálja, amit a nő akar. A párkapcsolat nem rapszolgasors! Csak addig működik, amíg mindkettő élvezi a helyzetet. Kompromisszumok kellenek persze, de nem az a kompromisszum, hogy "oké, innentől csak TE és csak VELED, és fujj világ, akár meg is rohadhatsz tőlem, a barátaimmal együtt". Kompromisszum az, hogy "aj, de megnézném vele este a TV-ben a Ház a tónál-t, na de már 3 hónapja nem is szórakozott a barátaival, most tegyem én is lehangolttá/nyugissá/romantikussá, mikor úgy fel van pörögve, hogy végre beszélhet egy jót a rég látott ismerősökkel, á inkább hagyom, nem erőltetem rá a saját hangulatomat")
Persze az sem egészséges, hogy ha túl sok programot szervez nélküled. De 1 hetet ki lehet bírni, és még mindig ott van a telefon, legfeljebb megkéred, hogy hívjon fel mondjuk szerdán, meg pénteken estefelé, hogy megnyugodj és ne aggódj miatta, vagy valami ilyesmi. Jó kapcsolatban mindent meg lehet beszélni, és ahogy mások is írták, fő a bizalom.
L/19
Tökéletesen egyetértek a ma 15:53-as hozzászólóval.
Én is valami ilyesmit akartam írni csak lusta lettem volna legépelni. :P
Párkapcsolat jóban-rosszban, de az egyének bizonyos fokú szuverenitása feltétlen szükséges.
Atyaég, ilyenekre nem gondoltál hogy elmegy mondjuk a haverjaival és csak te vagy az egyetlen csaj?
Vagy, hogy nem ismernél ott szinte senkit se és rosszul érezznéd magad? (mert ugye azt nem gondolnád komolyan h elmegy 4haverjával és szinte csak veled foglalkozik)
Vagy, hogy a haverjaival is akar tölteni egy kis időt?
Mit szólnának a haverok ha veled állítana be? Egyrészt visszakéne fognia magát pia ügyileg stb. másrészt kevesebb időt töltene a haverokkal.. Nem örülnének neked tutira.
Egyébként meg ez a csúnyán nézek rá miután visszajött dolgot csináld még meg párszor és lehet nem lesztek együtt sokáig:D
Viszajön, alig várja, hogy lásson, neked meg felvan baszódva az agyad, hogy miért ment el nélküled.. (ahelyett h örülnétek egymásnak rögtön veszekedés, értelme nulla!)
9:49
Nagyon szeretheted a párod, ha egy ilyenért otthagynád:)
Javaslat: keress egy papucsot
"engem azért zavarna, mert én sem egyedül mennék. hanem vele. nem az az ember vagyok, aki a párjával töltött időt kell kipihenje :S"
Miből gondolod, hogy a Veled töltött időt kell kipihennie a párodnak? Ha így gondolod, akkor ott már baj van. Sok mindent ki kell pihenni, és valljuk be, egy férfinek a pihenés a következőkből áll:
-Pecázás.
-Sörözés a haverokkal.
-1 hétig tartó "eszünk-iszunk hanyatt hányunk".
-Volna még, de nem sorolom.
Amennyiben a párod elég időt szentel Neked/Rád, ebben az esetben természetes, hogy a barátaival is elvonulhat, és 1 hétig minden felelősség nélkül lazíthat. Lehet, hogy a Te szüleid ezt nem így csinálták, de hidd el, nem feltétlenül az az egyetlen jó, és követendő példa. Csodálatos egy ilyen házasság, vagy párkapcsolat, én is ezt láttam a szüleimnél, de ettől még megmaradt a saját maguk által felállított "elvonuló" magánszféra, amelyben nem zavarták egymást. Ott, ahol valakinek fáj egy hét "magány",ott attól tartok, hogy az illető a párja mellett is magányos, és ezért vár el, vagy követel ki magának minden lehetséges napot, órát, percet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!