Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire számít egy kapcsolatban, hogy a másik fél szülei mennyire "pénzesek"?
Az a helyzet, hogy van egy lány akivel úgy néz ki, hogy nem sokára összejövünk, nagyon egy húrra pendülünk, viszont vannak a családunk között "különbségek"
Én egy szakközépbe járok, most vagyok végzős, viszont egyszer évet ismételtem, a 10. osztályt (nem kell elítélni, volt egy súlyos balesetem, ami miatt 20 napot voltam kórházban + lábadozás) és én inkább mennék szakképzésre tovább, mint főiskola/egyetem.
A lány már egyetemista egy nagyon komoly egyetemre jár, plusz a szülei a tipikus sznobnak tűnnek nekem elsőre, mint megtudtam az anyja egy nagyon komoly cégnek a vezetője, az apja pedig egy lízingcég fejese, tehát van pénz rendesen. Ellenben apám szerelő, anyukám bolti eladó, kicsit más a két család anyagi helyzete.
Attól félek, hogyha összejövök a lánnyal, akkor a szülei ki fognak utálni, mert pl. nem egy menő ügyvéd/bíró/orvos leszármazottja vagyok, hallottam már ilyet.
Nektek mi erről a véleményetek?
Milyen tapasztalatotok van, esetleg ismerősök elbeszélései stb.
Előre is köszönöm a válaszokat!
18/F, 19/L
Ha a barátnőd így szeret és elfogad, akkor semmi gond. Egy kapcsolat két emberre tartozik. Személy szerint ha nekem lenne gyerekem sokkal jobban örülnék, ha valaki szeretné, és boldoggá tudná tenni, mintha hozzámenne egy dúsgazdaghoz, aki igaz mindent megvesz neki, de magányos lenne mellette.(Az élet rövid, meg kell becsülni, és ÉLVEZNI) A boldogság sokkal fontosabb, mint a pénz, de az az igazi, ha mindkettő van. Viszont ha hozzámész ehhez a lányhoz, sem ti, sem az esetlegesen születendő gyerekeitek nem fognak hiányt szenvedni semmiben.
16/L
Az ilyen nagy anyagi, származásbeli különbségek ritkán vezetnek hosszútávú kapcsolathoz, nem csak a szülők miatt, hanem a lány is hozzá van szokva valamihez, egy színvonalhoz, aki azt neki nem tudja megadni, akivel nem azonosak a céljaik, az érdeklődési körük, nem látja benne a jövőképet, azzal előbb-utóbb szétválnak.
Én ismerek olyan szegény származású lányt, aki állandóan csüngött a gazdag évfolyamtársai nyakán, hogy abba a körbe tartozónak érezhesse magát, hagyta magát kihasználni, minden gazdagabb srác meghúzta, aztán végül csak sikerült felkapaszkodnia az egyiknek a hátán. Annak a lánynak a szülei bár szegények voltak, de arra ösztönözték a lányt, hogy a testével alapozza meg a jövőjét és fogjon egy gazdag fiút magának. Nem valami szimpatikus mentalitás, de ez is mutatja, hogy a szegények nem mindig tiszta lelkűek, lehetnek ők is kapzsik és ellenszenvesek. Nem mindig a gazdag oldalon vannak az elítélendő gondolkodásúak.
Szerintem mindenki a hozzá hasonlókkal jön ki jobban hosszú távon. És valóban nem csak az anyagiakról, hanem inkább a mentalitásról van szó, a célokról.
Az anyagi különbségek igenis nagyon sokat számítanak. Most még az elején vagytok, nagy a varázs, de ez előbb-utóbb elmúlik és akkor minden apróságon össze fogtok veszni. A lány hozzászokott egy bizonyos szinthez, amiről nem szívesen mondd majd le. Hiába fogja az ellenkezőjét bizonygatni. Ha hatalmas házban élnek, sok pénzük és kocsijuk van, akkor nyilván nem akarna egy panellakásban élni, busszal járni és robotolni a pénzért. A szülők az elején alapból tartanak a lányuk udvarlójától, még akkor is ha egy szinten vannak. Nyilván az első gondolatuk, hogy a pénzre hajtasz, hogy nincs jövőképet, így nem is felelhetsz meg az elvárásoknak és hogyan fogod a jövőtöket biztosítani a kicsi lányuknak és ezt éreztetni is fogják veled.
Persze ez nem azt jelenti, hogy aki csóró az ne lenne pofátlan és ne használna ki valaki.
Köszönöm az eddig válaszokat!
Tetszik, hogy ennyire megoszlóak a vélemények, sok mindent olvastam itt, amikbe nem is gondoltam bele, mind pozitív, mind negatív irányban.
Továbbra is várom a véleményeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!