Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire számít egy kapcsolatban, hogy a másik fél szülei mennyire "pénzesek"?
Az a helyzet, hogy van egy lány akivel úgy néz ki, hogy nem sokára összejövünk, nagyon egy húrra pendülünk, viszont vannak a családunk között "különbségek"
Én egy szakközépbe járok, most vagyok végzős, viszont egyszer évet ismételtem, a 10. osztályt (nem kell elítélni, volt egy súlyos balesetem, ami miatt 20 napot voltam kórházban + lábadozás) és én inkább mennék szakképzésre tovább, mint főiskola/egyetem.
A lány már egyetemista egy nagyon komoly egyetemre jár, plusz a szülei a tipikus sznobnak tűnnek nekem elsőre, mint megtudtam az anyja egy nagyon komoly cégnek a vezetője, az apja pedig egy lízingcég fejese, tehát van pénz rendesen. Ellenben apám szerelő, anyukám bolti eladó, kicsit más a két család anyagi helyzete.
Attól félek, hogyha összejövök a lánnyal, akkor a szülei ki fognak utálni, mert pl. nem egy menő ügyvéd/bíró/orvos leszármazottja vagyok, hallottam már ilyet.
Nektek mi erről a véleményetek?
Milyen tapasztalatotok van, esetleg ismerősök elbeszélései stb.
Előre is köszönöm a válaszokat!
18/F, 19/L
Tök mindegy mit gondolnak rólad,ha esküvő után a seg-ged alá tolnak egy házat meg egy kocsit.
Csinálj nekik unokát és imádni fognak.
Mázlista szemét:).
az anyagi különbségek valóban okozhatnak problémát, aki ezt tagadja, az vagy nem ebben a világban él, vagy hazudik.
DE: az anyagi különbségek sokkal könnyebben áthidalhatók, mint a neveltetésbeliek. tehát ha te egy jólnevelt, tisztelettudó, rendes fiú vagy, akkor nem lesz ellened kifogásuk. hiszen hosszú az élet, és nem tudhatod, hogy a lízingcég-fejes apukának pl. nem csak középfokú végzettsége van-e szintén. ha intelligensek, tudják, hogy a boldogulás nem ezen, illetve nem csak ezen múlik.
ami viszont fontos: a látszatát is kerüld, hogy a pénz miatt vagy a lánnyal! körülöttem elég olyan pasi ólálkodott, akinek a szeme előtt semmi más nem lebegett, mint apám bankszámlája. ő kiszúrta az ilyeneket és elég keresetlen szavakkal dobta ki őket.
29/N
Ez hülye előítélet.
Ismerd meg őket és utána alkoss róluk véleményt. Ráadásul a lányukat kell szeretned.
Figyelj, ha ilyen gazdagok, akkor eszük is van. Egy okos ember pedig nem néz le egy dolgos embert.
Szerintem nincs mitől tartanod.
napietus.blog.hu
Pont félreértesz. Épp az, hogy inkább örülnék neki, ha "magam béli" lenne a család, attól félek inkább, hogy le fognak nézni, mert én csak ennyi vagyok, a lányt nem zavarja, látszik rajta, de a szülei nagyon sznobnak tűnnek.
Én anno hasonló helyzetben voltam, mint te:) mármint inkább a barátnőd. Szóval elmondom, hogy én anno mit gondoltam erről pénzkérdésről meg egyéb különbségekről.Engem igazából nem zavart a pénzkülönbség, finanszíroztam mindent, viszont őt igen. Ezt magadnak kell ledöntened menniyre tűröd el, mert nekünk hossszútávon erre ment ráa akapcsoaltunk. Nagyon rágörcsölt erre a pénz dologra, de sztem a barátnődet különösebben nem fogja érdekelni, a szülei meg úgy sem szólnak be, ha szeretika a lányukat, akkor ellened sem lesz kifogásuk. Engem az, ami zavart, az képzésbeli különbség, de az is csak reális okokból, mert úgy voltam vele, hogoy ő sose tudná magát egyenrangúnak tekintenie magát, mint én... illetve a barátaimmal sem (orvostanhallgató vagyok) Szóval rávettem az egyetemre a saját,illetve az ő érdekében is, de a végén úgy 7-8 hónap után már annyira szerettem, hogy különösebben az sem érdekelt volna, ha az OKJ-n marad... Aztán végülis arra ment ráa kapcsolatunk, h egyetemre ment ugynis megcsalt a GT-ben. Mondhatni megástam a síromat:) Remélem segítettem:)
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!