Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire számít egy kapcsolatb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire számít egy kapcsolatban, hogy a másik fél szülei mennyire "pénzesek"?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy van egy lány akivel úgy néz ki, hogy nem sokára összejövünk, nagyon egy húrra pendülünk, viszont vannak a családunk között "különbségek"

Én egy szakközépbe járok, most vagyok végzős, viszont egyszer évet ismételtem, a 10. osztályt (nem kell elítélni, volt egy súlyos balesetem, ami miatt 20 napot voltam kórházban + lábadozás) és én inkább mennék szakképzésre tovább, mint főiskola/egyetem.

A lány már egyetemista egy nagyon komoly egyetemre jár, plusz a szülei a tipikus sznobnak tűnnek nekem elsőre, mint megtudtam az anyja egy nagyon komoly cégnek a vezetője, az apja pedig egy lízingcég fejese, tehát van pénz rendesen. Ellenben apám szerelő, anyukám bolti eladó, kicsit más a két család anyagi helyzete.

Attól félek, hogyha összejövök a lánnyal, akkor a szülei ki fognak utálni, mert pl. nem egy menő ügyvéd/bíró/orvos leszármazottja vagyok, hallottam már ilyet.

Nektek mi erről a véleményetek?

Milyen tapasztalatotok van, esetleg ismerősök elbeszélései stb.

Előre is köszönöm a válaszokat!

18/F, 19/L

2011. szept. 23. 22:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Tök mindegy mit gondolnak rólad,ha esküvő után a seg-ged alá tolnak egy házat meg egy kocsit.

Csinálj nekik unokát és imádni fognak.

Mázlista szemét:).

2011. szept. 23. 22:14
 2/14 anonim ***** válasza:
84%
Gazdagokkal ne kezdj! Lenézik a "kisebb" embereket és hatalmas az arcuk.
2011. szept. 23. 22:15
 3/14 napietus ***** válasza:
70%

az anyagi különbségek valóban okozhatnak problémát, aki ezt tagadja, az vagy nem ebben a világban él, vagy hazudik.

DE: az anyagi különbségek sokkal könnyebben áthidalhatók, mint a neveltetésbeliek. tehát ha te egy jólnevelt, tisztelettudó, rendes fiú vagy, akkor nem lesz ellened kifogásuk. hiszen hosszú az élet, és nem tudhatod, hogy a lízingcég-fejes apukának pl. nem csak középfokú végzettsége van-e szintén. ha intelligensek, tudják, hogy a boldogulás nem ezen, illetve nem csak ezen múlik.

ami viszont fontos: a látszatát is kerüld, hogy a pénz miatt vagy a lánnyal! körülöttem elég olyan pasi ólálkodott, akinek a szeme előtt semmi más nem lebegett, mint apám bankszámlája. ő kiszúrta az ilyeneket és elég keresetlen szavakkal dobta ki őket.

29/N

2011. szept. 23. 22:17
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Etus! Van pasid? :)
2011. szept. 23. 22:20
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
És mikor-hol szokott pénzt felvenni apu:)?
2011. szept. 23. 22:23
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez hülye előítélet.

Ismerd meg őket és utána alkoss róluk véleményt. Ráadásul a lányukat kell szeretned.

Figyelj, ha ilyen gazdagok, akkor eszük is van. Egy okos ember pedig nem néz le egy dolgos embert.

Szerintem nincs mitől tartanod.

2011. szept. 23. 22:28
 7/14 napietus ***** válasza:
férjem van :) és az apám soha nem vesz fel személyesen pénzt :)
2011. szept. 23. 22:28
 8/14 A kérdező kommentje:

napietus.blog.hu

Pont félreértesz. Épp az, hogy inkább örülnék neki, ha "magam béli" lenne a család, attól félek inkább, hogy le fognak nézni, mert én csak ennyi vagyok, a lányt nem zavarja, látszik rajta, de a szülei nagyon sznobnak tűnnek.

2011. szept. 23. 22:32
 9/14 Walk With Me ***** válasza:
69%
A lányt nem zavarja? Helyes. Nem a szüleivel akarsz járni, hanem a leánnyal. Ő elfogad és ez a lényeg. Persze kínos lehet, ha a szülei lenéznek (nem biztos, hogy le fognak), de minden kapcsolatban lehetnek ilyesmi problémák. Hány olyan pár van, ahol az egyik fél szülei utálják a másik felet, na és? A lényeg, hogy a lánnyal jól meglegyetek, a többi már részletkérdés. :)
2011. szept. 23. 22:50
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Én anno hasonló helyzetben voltam, mint te:) mármint inkább a barátnőd. Szóval elmondom, hogy én anno mit gondoltam erről pénzkérdésről meg egyéb különbségekről.Engem igazából nem zavart a pénzkülönbség, finanszíroztam mindent, viszont őt igen. Ezt magadnak kell ledöntened menniyre tűröd el, mert nekünk hossszútávon erre ment ráa akapcsoaltunk. Nagyon rágörcsölt erre a pénz dologra, de sztem a barátnődet különösebben nem fogja érdekelni, a szülei meg úgy sem szólnak be, ha szeretika a lányukat, akkor ellened sem lesz kifogásuk. Engem az, ami zavart, az képzésbeli különbség, de az is csak reális okokból, mert úgy voltam vele, hogoy ő sose tudná magát egyenrangúnak tekintenie magát, mint én... illetve a barátaimmal sem (orvostanhallgató vagyok) Szóval rávettem az egyetemre a saját,illetve az ő érdekében is, de a végén úgy 7-8 hónap után már annyira szerettem, hogy különösebben az sem érdekelt volna, ha az OKJ-n marad... Aztán végülis arra ment ráa kapcsolatunk, h egyetemre ment ugynis megcsalt a GT-ben. Mondhatni megástam a síromat:) Remélem segítettem:)

21/L

2011. szept. 23. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!