Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan tovább? Pszichiátria?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tovább? Pszichiátria?

Figyelt kérdés

20 éves lány létemre még nem volt semmi szerelmi életem, nem járok el sehova mert nincs kivel és hova. Neten ismerkedtem meg, találtam pár fiúbarátot, 1-2nél reméltem, hogy lesz valami idővel, de aztán mégsem. Megőrülök már azért, hogy legyen egy társam. Sokszor kiborulok kis dolgokon is emiatt, mert amúgy is ki vagyok készülve. Hogy még nem szeretett senki. Meg, hogy miért mindig mások a nyerők, engem miért nem vesz észre senki úgy, mint nőt. Pedig nem vagyok ronda, sem kövér. Élőben nehezen ismerkedem. Azt hozzáteszem, hogy ha meglátnak akkor ritkán jönnek oda vagy ha oda is jönnének nem tudnám hogy kezelném a helyzetet. Tényleg lenne belőle valami vagy csak szórakoznak. Egy hisztis pics@ lettem mert fiatalabb koromban nem ittam, nem dohányoztam, nem jártam bulizni és mert nem szeretett még senki úgy mint a barátnőjét. Van egy barátom ő áll hozzám legközelebb, nem vagyok belé szerelmes mégis fáj ha más lányt szeretne így elég nehéz ismerkedni. Nem tudom elképzelni, hogy egy új ismeretség fontosabb legyen, mint egy régi. Hogyan lenne fontosabb, mitől? Hol találjak egy normális fickót aki képes lenne még arra is, hogy szeressen és ne jöjjön közbe senki és semmi. Képtelenségnek tartom, hogy kelljek valakinek, hogy szeressenek, hogy találkozzam valakivel aki normális is, tetszünk egymásnak minden jó lenne. Túl szép lenne.

Úgyhogy lányok, bulizzatok, igyatok, ismerkedjetek, kavarjatok, kíméljétek magatok, hogy hasonló sorsra jussatok!

2011. szept. 6. 22:34
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
Ja és hidd el, a stílusoddal se riasztanád el.
2011. szept. 6. 22:46
 12/54 anonim ***** válasza:

"Megőrülök már azért, hogy legyen egy társam. Sokszor kiborulok kis dolgokon is emiatt, mert amúgy is ki vagyok készülve. Hogy még nem szeretett senki. Meg, hogy miért mindig mások a nyerők, engem miért nem vesz észre senki úgy, mint nőt."

Szeretethiány. Plusz önbizalomhiány. Nem szereted önmagadat és azt várod hogy majd egy másik emberre támaszkodva meg fog oldódni a probléma. Pedig van egy rossz hírem: azok akik másokra támaszkodnak azért hogy szeretetet érezzenek azok soha nem lesznek igazán boldogok. Ők azok akik féltékenykednek, akkor is ragaszkodnának a másikhoz amikor inkább megbízni kéne benne. Csak hát ha magadban nem bízol, abban hogy elég jó vagy neki akkor hogy akarsz a másikban megbízni?

Hogy működik egy kapcsolat? Kapod amit adsz. Önmagad felé is. Ha neked nincs szereteted, tiszteleted önmagad felé akkor mégis miből akarod ugyanezt a másik felé megadni?

"Pedig nem vagyok ronda, sem kövér. Élőben nehezen ismerkedem. Azt hozzáteszem, hogy ha meglátnak akkor ritkán jönnek oda vagy ha oda is jönnének nem tudnám hogy kezelném a helyzetet."

Mert félsz attól hogy "jaj ott egy srác aki tetszik mi lesz ha idejön?" Látszik az ilyen. Az önbizalomhiány. És az önbizalomhiányos emberrel maximum egy másik önbizalomhiányos ember fog ismerkedni. A végeredmény pedig minden csak boldog párkapcsolat nem.

2011. szept. 6. 22:53
 13/54 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék megváltozni, mert ha változok akkor annak belülről kell jönnie, mint egy természetes folyamatnak nem lehet ezt erőltetni, hogy most eljárok ide-oda, annyira ismerem magam, hogy csak azt várnám mikor tűnhetek már el onnan és mehetek végre haza. Ha meg kivárom amíg természetes ez a változás akkor meg lehet, hogy jól érezném magam. azt tudom, hogy ilyen állapotban nem lehet ismerkedni, vagyis lehet csak értelme nincs....
2011. szept. 6. 22:55
 14/54 anonim ***** válasza:
Így van, mindennek mi vagyunk a forrása. Ha nem szeretjük magunkat, nem fogadjuk el magunkat, akkor mást sem fogunk. Erőltetni nem lehet, de pl ha negatív szavak helyet pozitív szavakat használnál, akkor lehet a természetes folyamat is elindulna. Hisz hogy indulna el, ha állandóan negatív dolgokat mondasz? Képtelen, mert elnyomod.
2011. szept. 6. 22:57
 15/54 anonim ***** válasza:
Akkor várjál, és légy boldogtalan. Most választhatsz, elmész pl valami tömegsportra, koncertre stb. helyre ahol egy társaság összejöhet, ott megismerkedsz egy fiúval, és jön minden magától és minden f@sza lesz, vagy otthon ülsz és kockulsz. Ezt már egyszer el mondtam szépen, most rondábban mondtam. Ha nem csinálsz valamit, akkor ne rinyálj folyamatosan gyk-n ha meg csinálsz, akkor jön minden magától. Te választásod. Engem nem érdekel, hogy mit csinálsz, de csinálj valamit. "Nem akarok változni" akkor mit akarsz? A változás az élettel jár. Most a gyerekkori tudásoddal akarsz élni? Ha nem változtál volna, akkor azzal élnél.
2011. szept. 6. 23:01
 16/54 anonim ***** válasza:
És az előttem szólóknak meg igaza van, de ezt is el mondtam, hogy szeresd magad és mások is szeretni fognak. Tudom, nehéz, én is át estem ezen, de most boldog vagyok.
2011. szept. 6. 23:02
 17/54 anonim ***** válasza:

Ez a változáselméleted nagyon sántít, kérdező. Én átéltem ugyanezt, tudom miről beszélek. Belülről soha nem fog jönni a változás. Minél idősebb leszel, annál inkább beléd csontosodnak ezek a szokások és gondolatok, és végül már külső segítséggel sem tudsz megváltozni.

Igenis erőszakot kell tenni magadon! Divatos szóval élve: ki kell lépned a komfortzónádból. Elsőre nem fog menni. Másodszorra sem. De tizenötödszörre igen. Csak kitartónak kell lenni.

Nálam egyébként az egyetemen jött ez a váltás. Úgy voltam, hogy nem megyek el gólyatáborba sem, minek, ott úgyis csak mindenki részegeskedik és pocsékul fogom érezni magam.

Erre egy barátom megrázott és azt mondta, márpedig igenis elmegyek, és igenis jól fogom érezni magam.

Hát végül elmentem. És érdekes, jól éreztem magam. Az emberek sokkal pozitívabbak voltak, mint vártam. Hatalmas pozitív csalódás volt! (függetlenül attól, hogy a harmadik napra kikészültek az idegeim, mert annyira nem bírtam azt a tempót, hogy sírógörcs jött rám, amivel egyszerűen nem tudtam mit kezdeni. ott fel is akartam adni, mondván nem való nekem ez, de az új ismerőseim szerencsére segítettek talpra állni)

Nem egyszerű, de muszáj megtenned, különben megkeseredett vénlány maradsz, akinek az egyetlen életcélja, a férjfogás nem jött össze.

2011. szept. 6. 23:04
 18/54 anonim ***** válasza:

Keresd meg azokat a dolgokat, amik felszabadítanak. És keress olyan embereket, akik ugyanazok iránt érdeklődnek. A többi jön magától.

"Egy hisztis pics@ lettem mert fiatalabb koromban nem ittam, nem dohányoztam, nem jártam bulizni és mert nem szeretett még senki úgy mint a barátnőjét."

Talán kötelező inni, dohányozni?

Az a te bajod, hogy mintákat akarsz követni. Tedd azt amit akarsz! Ha magaddal elégedett vagy az életben is könnyebben fogsz boldogulni. A derűt majd látják a fiúk és az megfogja őket.

2011. szept. 6. 23:04
 19/54 anonim ***** válasza:
Megértelek.Én is voltam már ilyen helyzetben és az volt a legbosszantóbb amikor "kioktató" tanácsokat adtak,hogy mi az amin változtatnom kell de amúgy semmi gond nincs velem csak ez meg az ami nem jó és ha azokon változtatok minden rendben lesz meg stb.....és bármennyire sablon szövegnek tűnik mégis úgy éreztem,hogy senki sem ért meg és mindenki elvárja tőlem,hogy úgy viselkedjek meg gondolkozzak ahogy elvárják tőlem vagyis ahogy tanácsolták!
2011. szept. 6. 23:05
 20/54 kicker ***** válasza:
Az alapvető problémád az önbizalom hiánya.Hogy nem voltál még szerelmes az nem baj,ez oylan dolog ami amúgy is ritkábban adatik meg.Hogy nem volt kapcsolatod ez még mindig nem káros,de viszont azzá válhat.Hogy feltetted magadban és mások előtt ezt a kérdést ezt azt jelenti foglakozol vele,szeretnél rajta változatni és ez jó,ez egy lépés.Azt mondod hogy kinézetre rendben vagy,egy gond kipipálva,sok többi nő pont ezen szenved A kérdésre a válasz a fejben keresendő.Hogy megtanuljunk járni először fel kel állni,itt is ez a helyzet.Első sorban a kommunikációt kell gyakorolni,társaságokba kell járni hogy lásd milyen pofon egyszerű az egész.Nő vagy ezért többnyire könnyebb a helyzeted mint a hasonló fiúkkal,mert egy nőt könnyebben kezelnek ami neked is javadra válik.Mindig azt szoktam mondani és mindig igazam van,hogy mindenkinek megvan a párja,ha mutatod hogy létezel a földön biztos lesz érdeklődő.Abban van némi igazság aki nem nagyon élt tinédzser korában ez megmutatkozhat rajta,itt nem azt kell venni hogy nem ittál nem dohányoztál mert ez aztán teljesen lényegtelen mert ezt egy társaság hozza ki valakiből,de viszont az utóbbi elmaradt.Most itt az ideje pótolni simán natúr csak szórakozni elmenni valahová és emberek közt és velük lenni.Most biztos kijelented hogy mondani könnyű,hidd el ugyan ilyen megtenni is,de amíg fejben ezt a pici korlátpöcköt ki nem szeded addig nehéz lesz elindulni rajta.Még talán segít a chat is,ott is gyakorolhatsz,igaz nem annyira élő de élő személyekkel vagy akik még ismeretlenek vagy e-mail-oz ,msn-ez haverokkal ismerősökkel,minden egyes apró lépés előbbre visz és az lesz amit elmondtam neked.Minden rajtad múlik és biztosan más is segít benne,de ehhez hagynod kell magad.Mikor meg lesz egy kapcsolatod,az hogyan fog zajlani és miképp fog alakulni,ez már egy másik történet amit egy dilidoki sem tud látni,ezért teljesen felesleges elmenni hozzá és nincs is rá szükséged.
2011. szept. 6. 23:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!