Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
17 évesen terhesen a párom nélkül hogyan tovább?
Egy év alatt 2* terhes? És most megint? Ilyen nincsen! Nem szeded rendesen a tablettát, vagy c-vitamint szedsz helyette...
Tény, hogy egyik fogamzásgátló módszer sem 100%os, de gyógyszer mellett 1,5 éven belül 3..ilyen nem létezik. És buta vagy, hogy az első eset után nem használtatok egyből gumit.
Megmondom őszintén nem tudom mit tennék a helyedben. Ha elveteted, akkor lehet, hogy többet nem lehet gyereked..azért 3 abortusz már eléggé durva. Másrészről viszont én 17 évesen, pár nélkül nem tudnám megtartani. Nem lenne rá erőm.
Még ha az apa akarná is a gyereket,miből akarod felnevelni?
Ha megszülöd,akkor ki neveli fel? Miből tartod el? Vagy anyukád hajlandó őt is felnevelni?
Ha elveteted,akkor valóban lehetséges,hogy nem lesz majd később gyereked. De ha megtartod,akkor neki is rosszat teszel.
Legfeljebb örökbe adhatod,de az nagyobb trauma lesz neked,mint az abortusz. Tudod,hogy van valahol egy gyereked,de nem tudsz a sorsáról semmit. Várhatod,hogy ha 18 éves lesz,felkeres és megkérdezi:miért dobtál el?
Neked kell döntened,ha már eddig felelőtlenek voltatok.
Nagyon nagy szerencséd van, hogy 2 abortusz után még nem lettél meddő, ismerősöm már az első után az lett, ő ráadásul nem felelőtlenül védekezett, hanem megerőszakolták... El ne vetesd ezt a harmadikat, lehet, hogy ezután már nem lesz ilyen szerencséd és soha többé nem lehet babád! Ha nem tudod felnevelni, mert nincs rá keret, akkor kérj támogatást (szeretetszolgálat, családsegítő, vallásos szervezetek szoktak segíteni ilyen anyáknak)! Anyukád segítene felnevelni? Tudja egyáltalán?
Ha én tizenévesen szexeltem volna (nem tettem, mert felelőtlenségnek éreztem), akkor mindent elkövettem volna, hogy ne essek teherbe. Óvszer, tabletta, megszakítás, így azért csak csökken az esély, ha nem is nullára. Ezt kellene tennie minden tizenévesnek, hogy ne járjanak úgy, mint te. Csak manapság a szexuális felvilágosítás a béka segge alatt van, nálunk pl. egyáltalán nem is volt a suliban, a szülőkről meg ne is beszéljünk, sokan azt hiszik, ez az iskola dolga, vagy csak simán prűdek és nem beszélnek ilyen dolgokról.
Abortusz vagy tedd állami gondozásba a gyereket
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!