Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Örök hűség? - minek ezt hazudni?
Nem kedv kérdése szerintem a házasság. Hanem pusztán érdek, még megszokás is ebből fakad. Az érdek miatt szoktuk meg ezt a szokást. Egyik fatalista hozzá szóló azt mondta, meg próbálja hátha sikerül, csak az a baj hogy előre tudom, hogy nem fog sikerülni neki. Sokaknak fáj nézni ezt, mint a lemmingek a sziklafalról ugrálnak a mélybe, úgy ugranak az emberek egy házassággal elrontott/megmérgezett szakaszba egy kapcsolatnak.
Tény hogy van szerelem, de az nem végtelen. Nagyon is véges és vele együtt a hűség szándéka is véges.
Ha a házságtól egy ember kedvét is elvettem, már nyugodtan fekszek le. Ha az értelmes és építő kapcsolatok bármelyikétől elvetem egy ember kedvét is, akkor, viszont nyugtalanul fogok aludni. Nem (csak) a tapasztalat rossz, a házasság modell is rossz. Röhej de igaz, már a Ptk.-ban sincs házastársi hűség. És házassági szerződésben sem lehet ezt kikőzni. Mint a bigott amerikaiaknál, ahol meg lehet szabni kiivel mikor, hogyan élhet szexuális életet. Nálunk ez emberi szabadság jogokba ütköző lenne.
Lehet nézegetni olyan párokat, amiket mondtál. És meg lehet hallgatni négy szem közt a nyomorukat is ebben a témában. A hazugság öl, butit és nyomorba dönt. Pont arról van szó, hogy ne dögöljön bele senki, ebbe a hazugságba. Semmi sincs távolabb a gondolkozásomból, mint az hogy másnak rosszat kívánjak. Persze hogy tudom, hogy várhatok jót az élettől. Ha nem dugom a fejem a homokba egy olyan veszélyes terepen, mint az emberi kapcsolatok. Én azt nem értem, hogy miért lepődik meg azon valaki, ha gajra ment az élete egy házasság miatt. A házasság intézménye toldozgatott foltozgatott. És a keresztény modell csak az írástudatlan röghöz kötött emberekre volt szabva. Amikor már a pár településsel odébb költözött emberkék, nem tudtak így simán megszabadulni egy kapcsolatból, bevezették Európa nyugati felén a válást. Nagyon kíváncsi lennék, ha érdek semlegesé tennénk a házasságot, hányan házasodnának. Nem azt mondom, hogy minden nő és férfi tudatosan, érdekből házasodik. Csak azt, hogy az érdek tartja főnt, a gépezetet. Mondjuk a liberálisok, előbb utóbb úgy kiherélik a házasságot. Hogy senki nem fogházasodni. De hűsség hazugság ezt túl fogja élni, sajnos.
Ha nem is szándékos, de hazugság azok részéről, akik elválnak.
Tudtad hogy a hűtlenség már nem váló ok? Már kivetek a Ptk.-ból. Valami olyan indokkal, hogy emberi jogokba ütköző meg szabni ki kivel él szexuális életet. Kiherélik a házasságot.
"rengeteg házasság ér véget hűtlenség miatt." - ők mind azt hazudták megszokásból és elvárásból, hogy hűségesek lesznek. Érdeke most mi lesz a váló ok ilyenkor? Közös megegyezés? Vagy a másik bemártása valami törvénysértéssel kapcsolatban.
"a válást épp az olyanok miatt találták ki mint te!" - ezt most kire érted? Olyan, mint én, azaz ember?
Amúgy nem igaz hogy rám találták volna ki, azért nem házasodok össze, hogy elváljak. Ha felkapom a vizet.
A sínylődés mindig szánalmas. És az egyoldalú nyelés is az. Két nyelő ember kapcsolata sem felvillanyozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!