Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szex elrontja a kapcsolatot szerintetek is?
kifinet <pont> hu oldalon találhattok a témával kapcsolatban cikkeket.
Volt már párkapcsolatom és utólag rájöttem, mindegyik fellángolás volt, nem igazi szerelem.
Most úgy érzem igazán szerelmes vagyok életemben először. Úgy érzem nem kéne a szexszel elrontani a kapcsolatot.
Ha már egyszer lefeküdtetek akkor azután mindig le fogtok feküdni és a szex igazán jó program tud lenni az unalmas napokon az eredmény egy szexkapcsolat, aminek az alapját a szex tartja össze.
Mit gondoltok erről és mit szólnátok, ha így elétek állna a párotok?
Jó az, ha minden gondolatot megoszt veletek?
""a nők se bírják saját bevallásuk szerint 3 hónapnál tovább azt jelzi, hogy már bennük is állatias ösztön van"
Bennük IS? Miért még kiben? Talán azt akarod mondani hogy a férfiakat állatias ösztön vezérli? Mert akkor csak sajnálni tudlak, hogy ilyenekkel hozott össze a sors. Meg mi az hogy "pénztártól való távozás"? Milyen süket duma ez? Te is olyan nő vagy aki a szüzességét, meg a nemiséget árúnak tekinti, amit majd a legtöbbet (házasságot, örök szerelmet, stb) ígérőnek fog "eladni" (legalábbis nagyon ez jött le). Milyen hozzállás ez?
A kérdésedre válaszolva: nem, a szex nem rontja el a kapcsolatot, hanem a természetes velejárója, hisz ettől párkapcsolat a párkapcsolat, ha nem lenne benne nemiség, barátságnak neveznénk.
Nem egészen értem hogy mit gondolsz, hogy akik nemi életet élnek azok csak és kizárólag szexelnek egész álló nap, és nem beszélgetnek semmit, nem csinálnak közös programokat, stb? Mekkora hülyeség ez? Ne haragudj, de szerintem te vagy szűz vagy, és ebből kifolyólag csak ködös spekulálásaid vannak a szexualitásról, vagy volt 1-2 rossz tapasztalatod, és azt vetíted ki az egész szexualitásra magára. Egyik se jó megoldás...
Az hogy nemi életet élek azzal az emberrel akivel párkapcsolatban vagyok, egyáltalán nem szabadosság, még akkor sem ha a későbbiekben úgy döntünk hogy szakítunk. A tapasztalat meg igenis kell a "pénztártól való távozás" előtt, és itt most nem csak arról van szó hogy a leendő házastársag között mennyire van meg a szexuális összhang (ami már önmagában nagyon fontos), hanem arról is hogy aki nem szerez elég párkapcsolati tapasztalatot, nem tudja felelősen eldönteni hogy milyen ember is való hozzá Pár példát mondanék: mindig is azt hittem hogy konzervatív, családcentrikus férfiak jönnek be, míg egyel össze nem hozott a sors, azt is hittem hogy a nagydumás, társaságkedvelő pasik valók nekem, amíg nem voltam eggyel együtt másfél évet, és most sorolhatnám, minden kapcsolatból tanultam valamit magamról, a férfiakról, és a párkapcsolatokról, és most jutottam el odáig hogy nyugodt szívvel igent mondtam a vőlegényemnek, hisz már tisztában vagyok hogy milyen ember való mellém, és van elég párkapcsolati tapaztalatom ahoz hogy úgy érzem meg tudok majd bírkózni a házasság alatt felmerülő esetleges konfliktusokkal is.
Egyébként arról is sokat hallani hogy első kapcsolatból házasság lett, majd rájöttek a felek hogy hülyék voltak, nem élték ki magukat, elkezdte őket érdekelni hogy vajon milyen lehet másokkal, és elkezdődtek a félrekacsintgatások...Én is tudnék a környezetemből nem egy ilyen példával szolgálni.
Ha a férfi megun téged, az nem a szex miatt lesz (illetve ha amiatt lesz, nem csupán azért mert "van" hanem azért, mert rossz...), és azt sem egészen értem a gondolatmenetedben hogy ha szerinted 1 év szex alatt "megun" a férfi, mi a garancia arra hogy ha mondjuk két év után fekszel le vele, akkor a harmadik év végére nem fog megunni? Inkább arra kell törekedni hogy színt, változatosságot vigyen az ember a kapcsolatába (és a szexbe is), mindig legyenek közös célok, közös programok, és akkor nem is lesz unalmas.
Egy egészséges nőnek nincsenek ilyen kétségei, és félelmei a szex-szel kapcsolatban, mint neked...Kicsit nyitottabbnak kéne lenned, szerezni egy kis tapasztalatot a párkapcsolatotkról, kevesebbet görcsölni, ne aggódj, ettől még nem leszel liberális ri*anc.
18:03-as vagyok
részben egyet értek a kérdezővel,mert tényleg rossz irányba megy a világ és valóban elég szomorú,hogy ilyen fiatalon már másról sem szól az élet,csak a szexről. Én is csak 18 éves vagyok és aláírom azt is,hogy korán kezdtem,de mint írtam az előző kommentemben, 3 éve vagyok a párommal,tehát Ő nekem az első és az egyetlen remélhetőleg. Biztos,aki nagyobb tapasztalattal rendelkezik,az okosabbakat tud erről mondani,de mi még mindig szerelmesek vagyunk egymásba,talán jobban is,mint az elején,kívánjuk egymást,de nem csak erről szól a kapcsolatunk és továbbra sem gondolom,hogy a szex elrontaná a dolgokat. Szóval lehet,hogy még gyerek vagyok,de úgy érzem ennyi idősen komolyabb kapcsolatot tudok felmutatni,mint néhányan idősebb korukban.
a legutóbbi válaszolónak megjegyezném, hogy akkor érezd magad nagyon szerencsésnek, hogy elsőre összejöttél egy olyan fiúval, aki tud értékelni és nem hiszem, hogy érettebb lennél, esetleg nálam, csak arra alapozva, hogy neked ennyi idősen sikerül 3 éves kapcsolatot felmutatnod.
kíváncsi vagyok, hogy 3 év múlva is ezt fogod-e mondani. Amúgy tiszta szívemből kívánom, hogy legyetek boldogak!
ezzel a gondolattal én nem tudok kibékülni. sokmindenben egyetértek veled, de alapvetően nem ítélem el a szexet.
már írtam a kérdés elején, hogy szerintem a szex létfontosságú egy kapcsolatban...
persze, nem oylan szinten hogy még a nevét nem tudom de már megkettyintett. De mégis mi lenne az optimális? házasság előtt nincs szex? az zsákbamacska, olyannal meg nem élek. a rossz szex ugyanis bármilyen idilli kapcsolatot megronthat, életed végéig meg nem élsz szex nélkül, ezt még te sem vállalnád.
ráun a nőre a férfi... hát persze hogy ráun, de ez nem a szex hibája, hanem azé, hogy az emberek nem kommunikálnak. Ha egy párkapcsolat normálisan működik, és meg tudják beszélni a vágyaikat nem fog ráunni.
a jövő generációval kapcsolatban... én is rossz voltam. korán kezdtem, mindent. 14 évesen már nem voltam szűz, és bulizni jártam... lehet lehurrogni. talán nem volt még itt az ideje, de én nem bántam meg. normális ember lett belőlem mindezek ellenére, egyetemre járok, mellette dolgozom, és bár párkapcsolatom éppen nincs, de túl vagyok egy 5 éves kapcsolaton, azthiszem korrekt életet éltem. Felhoztad példának az emosokat. furcsa egy irányzat, az tény, de miért ne lehetne belőlük teljes értékű ember? fiatalok még, most keresik az identitásuk, kipróbálnak mindent...persze, egyetértek: rossz dolog hogy cigizik már minden 15 éves, nem erről van szó. de attól még lehetnek majd a társadalom teljes értékű tagjai.
lényeg a lényeg... szerintem nem a szex az ami tönkreteszi a kapcsolatot. az emberek szexhez való viszonyulása már inkább, persze. mert nem ebszélnek, mert csak a szexre koncentrálnak. Én nem fogok cölibátust tartani, bár párkapcsolaton kívül nem bírnék lefeküdni senkivel, alapvetően elég liberális felfogásom van az ilyen dolgokról... ha jólesik meg fogom tenni, nem fogok hónapokig várni. Ha optimistán nézzük a dolgot: úgyis vele fogom leélni az életem, ha rám un ígyis úgyis rám fog unni. Ha pesszimistán: úgyis szakítunk, akkor meg nem mindegy?
"A szex elrontja a kapcsolatot szerintetek is?"
Képtelen felvetés.
"úgy érzem igazán szerelmes vagyok életemben először. Úgy érzem nem kéne a szexszel elrontani a kapcsolatot."
Valami nagyon nem stimmel itt.
"Ha már egyszer lefeküdtetek akkor azután mindig le fogtok feküdni és a szex igazán jó program tud lenni az unalmas napokon az eredmény egy szexkapcsolat, aminek az alapját a szex tartja össze"
És nem lehet mást IS csinálni a szex MELLETT? Vagy ti valami automaták vagytok, amik ha egyszer bekattantak, akkor már irányíthatatlanok?
"Mit gondoltok erről és mit szólnátok, ha így elétek állna a párotok?"
Ha egy nő azt mondaná nekem, hogy "Szerintem a szex elrontaná a kapcsolatunkat", akkor értenék a szóból és ezt a kapcsolatkezdeményt lezártnak tekinteném.
"Jó az, ha minden gondolatot megoszt veletek?"
Ez egy másik téma. A válasz pedig az, hogy attól függ, miről, de általában jó a nyíltság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!