Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Biztonságosan kötődő ember...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Biztonságosan kötődő ember voltam, de az elkerülő kötődésű párom szorongóvá tett?

Figyelt kérdés
Az első 3-4 hónap nagyon jó volt, éreztem a kölcsönösséget. Aztán számomra nem ismert ok miatt egyik napról a másikra hanyagolni kezdett, a kommunikáció látványosan érzelemmente lett részéről. 2 nap múlva ar melegebben beszélgetett velem, és az előzőleges viselkedését a munkára fogta, hogy ott sok a gondja. Az én érzelmi igényeimet elkezdte hanyagolni. Ha a legnagyobb óvatossággal is hangot adtam ennek, elmondtam hogy nekem hiányzik ez, és nem érzem magam érzelmileg biztonságban a következetlen hozzáállása miatt, akkor egyszerűen vagy besértődött és nem szólt hozzám, vagy úgy kellett tenni, hogy az én igényeim nem is léteznek, lesöpörhetőek. A hangulata/hozzáállása naponta, kétnaponta változik. Észrevettem hogy mindent irányítani akar, és a kapcsolat csak az ő érdekeit szolgálja. Ezt a meglátásom is elmondtam neki, nagyon finoman. Hiba volt. Elzárkózott, besértődött. Soha egy kapcsolatomban sem tapasztaltam ilyet. Mindig nyilta, nyitottam elmondtam mit érzek, mi a jó és mi a rossz, mi hiányzik. Ezekért egy kapcsolatomban sem kaptam megtorlást, távolságtartást, büntetést. Mindig biztonságosan kötődő voltam, de úgy érzem ebben a kapcsolatban szorongó lettem, és kezdem elveszíteni önmagam, a másik javára. Kérdezni sem merek, a kapcsolati problémákat sem merem felhozni. Már minimálisan sem. Egyrészt belefáradtam, másrészt félek a büntetéstől amiatt, hogy én is szeretnék érvényesülni a kapcsolatban. Soha nem éreztem szorongást, de olyan szinten érzem vele kapcsolatban, hogy remegek, reszketek. Szakítani fogok, de már most rettegek attól a hibáztatástól, amit kapni fogok tőle, hiszen minden mindig az én hibám volt, és leginkább az, amikor kiálltam az alapvető igényeim mellett. Szóval volt-e valaki úgy mint én, hogy biztonságos kötődése volt minden korábbi kapcsolatában, kivéve egyet, amiben szorongóvá vált? Ha igen, elmesélné nekem itt?
ma 09:58
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
80%
Pontosan. Az nem biztonságos kötődés, hogy voltál olyan szerencsés és nem futottál bele bántalmazó kapcsolatba. Biztonságosan kötődő egyszer szól, másodszor kilép. Nem lépked tojáshéjon, nem alámegy, simán távozik emelt fővel, nem tűri a méltatlan bánásmódot.
ma 11:31
 22/25 anonim ***** válasza:
79%

20

Egyetértek ezzel. Korábban szerencséd volt (vagy másabb kisugárzásod volt, így olyat vonzottál be), hogy normálisabbakat fogtál ki. Most, hogy jött egy nehéz eset, nem tudtad megfelelően kezelni a helyzetet, nem ismerted a helyzetet. De ezek pont arra jók, hogy tanuljon belőle az ember. Megvédeni a határaidat, szembesülni az érzelmeiddel, stb.

ma 11:53
 23/25 anonim ***** válasza:
66%

"Biztonságosan kötődő egyszer szól, másodszor kilép. Nem lépked tojáshéjon, nem alámegy, simán távozik emelt fővel, nem tűri a méltatlan bánásmódot."

Így van.

ma 11:54
 24/25 anonim ***** válasza:

Igen ez a narc. Ha nem tudod bizonyitani a hutlenseget majd radfogja h te megcsalod azer szakitasz. Ja ha nem csalod akkor miert nem lehettek baratok? Ez a tipikus forgsgokonyve az ilyeneknek 😂Szakits ,minden cuccod kuldesd el v hozasd el vkivel v hozd es tilsd le mindenhol.

Ha nem tiltod jon az ongyilkossaggal v dicserettel v h takalkozzatok. Mindig ugyanaz a forgatokonyv. 😂

ma 18:03
 25/25 anonim ***** válasza:
Amiket leírtál az alapján a világ legkönnyebb dolga lesz szakítanod vele. Simán "ismerd el", hogy kevés vagy hozzá, ezért nem húzod tovább az idejét. Ha viszont nagyon őszinte lennél magaddal, te nem szakítani akarsz, azt az első 3-4 hónapot várnád vissza amikor olyan szép volt minden. Különben nem próbálkoznál ezerféleképp megértetni vele magadat, visszaváltoztatni őt. Simán, mint biztonságosan kötődőnek felfordulna tőle a gyomrod, elfogadnád, hogy félreismerted és minden gond nélkül kitennéd az életedből. Ez nem áldozathibáztatás, ezek a kapcsolatok így "működnek". Ezért nem működnek. Nem veled, senkivel.
ma 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!