Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Biztonságosan kötődő ember...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Biztonságosan kötődő ember voltam, de az elkerülő kötődésű párom szorongóvá tett?

Figyelt kérdés
Az első 3-4 hónap nagyon jó volt, éreztem a kölcsönösséget. Aztán számomra nem ismert ok miatt egyik napról a másikra hanyagolni kezdett, a kommunikáció látványosan érzelemmente lett részéről. 2 nap múlva ar melegebben beszélgetett velem, és az előzőleges viselkedését a munkára fogta, hogy ott sok a gondja. Az én érzelmi igényeimet elkezdte hanyagolni. Ha a legnagyobb óvatossággal is hangot adtam ennek, elmondtam hogy nekem hiányzik ez, és nem érzem magam érzelmileg biztonságban a következetlen hozzáállása miatt, akkor egyszerűen vagy besértődött és nem szólt hozzám, vagy úgy kellett tenni, hogy az én igényeim nem is léteznek, lesöpörhetőek. A hangulata/hozzáállása naponta, kétnaponta változik. Észrevettem hogy mindent irányítani akar, és a kapcsolat csak az ő érdekeit szolgálja. Ezt a meglátásom is elmondtam neki, nagyon finoman. Hiba volt. Elzárkózott, besértődött. Soha egy kapcsolatomban sem tapasztaltam ilyet. Mindig nyilta, nyitottam elmondtam mit érzek, mi a jó és mi a rossz, mi hiányzik. Ezekért egy kapcsolatomban sem kaptam megtorlást, távolságtartást, büntetést. Mindig biztonságosan kötődő voltam, de úgy érzem ebben a kapcsolatban szorongó lettem, és kezdem elveszíteni önmagam, a másik javára. Kérdezni sem merek, a kapcsolati problémákat sem merem felhozni. Már minimálisan sem. Egyrészt belefáradtam, másrészt félek a büntetéstől amiatt, hogy én is szeretnék érvényesülni a kapcsolatban. Soha nem éreztem szorongást, de olyan szinten érzem vele kapcsolatban, hogy remegek, reszketek. Szakítani fogok, de már most rettegek attól a hibáztatástól, amit kapni fogok tőle, hiszen minden mindig az én hibám volt, és leginkább az, amikor kiálltam az alapvető igényeim mellett. Szóval volt-e valaki úgy mint én, hogy biztonságos kötődése volt minden korábbi kapcsolatában, kivéve egyet, amiben szorongóvá vált? Ha igen, elmesélné nekem itt?
ma 09:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a kötődési típusok nagyban függnek a másik fél viselkedésétől is.

Saját magamon is tapasztaltam hogy én is biztonságosan kötődő típus vagyok de voltam olyan kapcsolatban ahol a másik fél viselkedése teljesen kifordított önmagamból.

Tehát én hiába kötődtem hozzá biztonsággal ha úton útfélen, egymástól teljesen független emberektől visszahallottam róla hogy miket művel a hátam mögött más nőkkel. Ő persze tagadott mindent, még én voltam pszichésen labilisnak beállítva. Nem vagyok féltékeny típus, de ha a másik fél triggerel ilyen szempontból, akkor én hiába vagyok biztos önmagamban ha ő az aki "kifordít" a megszokott viselkedésemből.

Jobb az ilyen embereket messziről elkerülni mert soha nem lehet velük egy nyugodt párkapcsolatot kialakítani.

Valójában nem is a te kötődési típusod a lényeg hanem az hogy a másik féllel hogyan működtök együtt, az ő viselkedése mit hoz ki belőled.

Ilyenkor mutatkozik meg hogy kik azok akik tényleg egymáshoz valók, teljesen mindegy hogy alapvetően milyen a kötődési típusa. Az számít hogy a "jó vagy a rossz" oldaladat hozza e ki belőled.

ma 10:22
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

7

"40 múltam, túl vagyok házassagon, válason, és hosszú távú, stabil kapcsolatokon!"

Én azt hittem egy huszonéves kislány írta ki a kérdést... :( Fú, anyus, ebben az esetben főleg ne hagyd, hogy valami hülye irányítsa az életedet. Ennyi mindenen túl vagy, biztos tök sok nehéz dolgot megoldottál már, nem ezt érdemled.

Mindegy, hogy nárcisztikus vagy sem a pali (most nagyon divat mindenkit lenárcizni...), hanem az hogy te nem jól érzed magad. Csak azt tudom mondani továbbra is, hogy én a helyedben valami kamu-szöveggel lépnék ki, hogy véletlenül se tudjon még tovább alázni.

ma 10:22
 13/25 A kérdező kommentje:
9-es nem voltak jelek! Mondom! Nulla jel volt! Nem a szakítástól félek, hanem attól az érzelmi bántalmazastól amit rám fog zúdítani! Soha nem leptem le szó nélkül, mindig tisztességesen szakítottam, de most azon vagyok, hogy a saját önvédelmem érdekében szó nélkül lelépek.
ma 10:23
 14/25 A kérdező kommentje:
12-es egy idő után úgy éreztem, fogalmam sincs mit akar tőlem: egyszer mintha az anyjának kéne lennem (dicsérni, vígasztalni) aztán a szeretőjének, aztán a támigatójának, aztan a nem tudom milyének. Mindezt radom módon, éppen milyen hangulata van. Soha az életben nem találkoztam ilyennel! Mint egy öntudatlan kisgyerek!
ma 10:26
 15/25 anonim ***** válasza:

13

"attól az érzelmi bántalmazastól amit rám fog zúdítani"

Ezeket nem vagy köteles végig hallgatni... Fogd kíméletesre és rövidre, aztán pá, és tiltás minden felületen.

ma 10:27
 16/25 A kérdező kommentje:
15-ös most életemben először nem akarom magyarázni a szakításom okát. A kapcsolat alatt mindig vázoltam a problémát. Egyszerűen nem akarom "kitenni" magam neki.
ma 10:30
 17/25 anonim ***** válasza:
Ha félsz attól, hogy szakitáskor szavakkal lealáz, azzal nyugtasd magad, ezek csak az ő gondolatai, ne törődj vele és nyugodtan lépj ki ebből a kapcsolatból, mert tönkre fog tenni ez az ember teljesen idővel, ha hagyod!
ma 10:31
 18/25 A kérdező kommentje:
11-es nekem az tűnt fel, hogy soha egy kapcsolatomban sem szorongtam, nem féltem beszélni az erzéseimről, és soha senki nem büntetett meg, ha beszéltem az érzéseimről. Sőt, megköszönték, és ellezdük kölcsönösen megoldani a gondokat. Itt meg mintha valamilyen párhuzamos univerzumban lettem volna.
ma 10:33
 19/25 A kérdező kommentje:
17-es ezt tettem egy idő után a kapcsolatban is, de a büntetésekkel szemben tejesen tanácstalan voltam, és igazságtalannak, aránytalannak, túlzónak éreztem ezeket. Ezt is finoman megmondtam neki. Eredménye: mégaranytalanabb büntetés, vagy sajnáltatta magát. Nem volt az, hogy belátná hogyan hat rám, a kapvsolatunkra a viselkedése. Besértődés, és mindent úgy megcsavarni, hogy én legyek a hibás, és ezzel neki oka legyen bántania engem. Valami kriminális volt!
ma 10:36
 20/25 anonim ***** válasza:
75%
A biztonsagos kotodes nem azt jelenti, hogy korabban csak “normalisakkal” jottel ossze. Hanem hogy mar voltal szr kapcsolatban, ezaltal tudod, milyen es tobbet nem mennel bele. Ugy konnyu valamirol kijelenteni, hogy jo lennel valamiben, ha meg nem csinaltad.
ma 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!