Évente hány ember hal meg vaddisznó, vagy egyéb vad támadások miatt Magyarországon? Biztonságos akár éjszaka is túrázni?
Ha elég hangos vagy, már általában amiatt is elijednek a vadak.
Hát, nem sok szarvas járkál 180+ centi magas emberrel a hátán sem, felnyergelve. 😂 teliholdas éjjel, elég szépen látni lehetett ráadásul...
A vaddisznó azért többnyire kitér, kerüli az embert. Az igazán veszélyes időzítés az, amikor kismalacai vannak, na olyankor óvatosabban járd az erdőt. De nem fog rádtörni éjjel hogy a húsodból lakmározzon, ez azért nem a Zóna a Stalkerből még mindig :)
Aztán mi van még nálunk, róka, aranysakál, azok se igen támadnak meg, messzire elkerülnek. Vadmacska, hiúz? Végképp. A medve, na az valóban probléma lenne, de az elég ritka nálunk, általában a hegyekben fordulhat elő de többnyire jelzik ha látják valahol.
Én is inkább a vadászoktól tartanék a helyedben, esetleg a törvényen kívüli életformáktól, hogy rajtad ütnek.
Én más emberektől jobban félnék mint a vadaktól. :D A vad elkerül, nem keresi a balhét. Az ember meg igen, ha olyan. Ha elmész éjjel túrázni, legyen rajtad láthatósági mellény és ne egyedül menj!
Egyébként jó móka :)
Magyarországon gyakoribb a vadászbaleset, mint a vadtámadás, és a vadászbalesetek sem mindennaposak.
A vaddisznó akkor támad emberre, ha nem lát lehetőséget a menekülésre, vagy a kicsinyeiét érzi veszélyben, és ilyenre nem sok az esély, bár nem is nulla.
Az utóbbi években az Északi-Középhegységben megfigyeltek több alkalommal is medvéket, az már lehet veszélyesebb, de többnyire az is kitér az embertől, a megfigyeléseket is többnyire vadkamerás felvételek bizonyították, nem az erdőt járók elé toppant oda a medve.
A vadászbelesetek is súlyos szabásszegésekre vezethetők vissza, mert a vadásznak tilos olyankor lőni, ha nem tudta beazonosítani a célpontot, de szinte minden évben vannak vadászbalesetek.
Az sem olyan, hogy "nem szabad az erőbe menni", de a vadászt meglepni sokszor rosszabb, mint egy nagyvadat meglepni, mert a vad jó eséllyel elmenekül, de a meglepett vadász a tiltás ellenére is elsütheti a fegyvert
Egy se.
Vadászok szoktak veletlen emberre lőni. (emiatt jo, ha lampaval kozlekedsz).
Ha turistautakon maradsz,cakkor azert azokat ismerik, ott kevesbe eselyes, hogy vmi idiota rad lő.
Sokat turaztam ejszaka is, nem volt gond sose. (kivetel vadaszok). Meg neha lakott terulet kozeleben, erdoszelen kutya.
En sose szerettem emberekkel talalkozni mar estefele, ha megis es kerdeztek hova megyek, mit csinalok, akkor megvolt a valaszomnelore, hogy x faluba tartok vagy folugrok meg a kilatohoz, aztan vissza a faluba vagy varnak a ... parkolonal. De esetek 99%-aban senkit nem erdekelt mi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!