Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Évente hány ember hal meg...

Évente hány ember hal meg vaddisznó, vagy egyéb vad támadások miatt Magyarországon? Biztonságos akár éjszaka is túrázni?

Figyelt kérdés
Gondolom azért nincs minden évben, és ha van is, akkor nagyrészt vadászok, kutyák miatt. Azért ha az ember turista útvonalon jár, van nála lámpa, gondolom nem veszélyes annyira, városban biciklizni sokkal veszélyesebb lehet.
aug. 7. 19:53
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

Még csak hangosnak sem kell lenned,elég ha bedezodorozod magad.

Attol is elmennek az utadból,még a medve is...mondta egy vadász.

Ami necces a vaddiszno esetében ha vele vannak a kicsik. Akkor még a medvének is nekimegy!

aug. 7. 20:57
 12/39 A kérdező kommentje:

5.: Hát felénk pont van medve. Vagy legalábbis a szomszéd településre már bement. Én még sosem láttam medve nyomot. Azt olvastam róla, hogy általában félénkebb, mint egy nyuszi.

6.: Nem tudok senkivel sem menni. Egyébként egy kis faluban lakok. Itt nincsenek bűnöző típusú alakok.

7.: Olyan úton megyek, amin autó is elfér, tehát nem gondolnám, hogy meglepek, vagy sarokba szorítok bármit is. Egyébként ha teljesen nyugodt maradok, akkor még a legidegesebb kocás malac is jó eséllyel békén fog hagyni. A vadak megérzik a félelmet, és ha az ember nyugodt, azt nem azonosítják veszélyforrásként, vagy rosszul gondolom?

9.: Régen én is megálltam a vadászoknak, erdészeknek. A legtöbbnél ott volt ez a számonkérő stílus. Most már nem állok meg nekik, megyek a dolgomra. Ott telt be a pohár, amikor tavaly nyáron "este" 6 órakor sétáltam, erre megállt az autójával egy, és elkezd nekem magyarázni, hogy inkább napközben menjek, mert ilyenkor már lehetnek vadászok. Direkt ilyenkor mentem, mert nem akartam a nagy melegben sétálni. Mondom neki, hogy dehát a vadászok biztos nem az úton lövik a vadat. Erre mérgesen és felháborodottan rámnéz, majd padlógázzal elhúzott. Utána néztem a szabályoknak, és le is kéne zárniuk az utat, ha ott vadászat van, szóval a mai eszemmel azt mondtam volna neki a rizsázására (veszélyes ilyenkor kint lenni, az én érdekemben mondja blablabla), hogy bekéne tartani a szabályokat, és akkor nincs veszély. Kíváncsi lettem volna, hogy akkor mit reagál :D Fel nem tudom fogni, hogy a legtöbb vadász miért hiszi azt, hogy ő neki több joga van ott lenni, mint bárki másnak.

11.: Gondolom a kullancsriasztó bűze megteszi a dezodor helyett is, nem? :DD

A vaddisznó is megérzi? Annak eléggé rossz a szaglása. Találkoztam már kocával és a malacaival szürkületkor, nem volt semmi. Meglátott, ijedtében röffentett egyet, aztán elhúzott. A vaddisznónak egyébként mennyire jó a szaglása, csak mert olvastam, hogy a gázspray nem hat rájuk, de olyat is írnak, hogy nagyon jó a szaglásuk, akkor valószínűleg csak érzéketlenek erre?

aug. 7. 21:10
 13/39 anonim ***** válasza:
100%
A vaddisznó megtalálja a szarvasgombát, szóval jó az orra...
aug. 7. 21:13
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vannak erre kijelölt túrahelyek
aug. 7. 21:15
 15/39 anonim ***** válasza:

Nyáron nagyrészt cserkelő vadászat szokott lenni, tehát nem igazán tudja lezárni a területet. Vagy max kiírja, hogy az xy erdészet területén este 6 és reggel 8 között csak a kijelölt turistaútvonalon lehet közlekedni.

A vadász ha követi a szabályokat, akkor maximum lővilágig (vagyis amíg le nem megy a nap teljesen) lőhet.

Elvileg lámpázni nem etikus, szóval kint lehet reggelig is, de max a szarvasbőgést, disznóröfögést, sakálvinnyogást hallgathatja. Nem lőhetne.

aug. 7. 21:33
 16/39 anonim ***** válasza:
70%

Állat Magyarországon ami veszélyt jelenthet max a medve meg a farkas, de annyira azért egyik sem gyakori, hogy csak úgy összefuthass velük.

Én is inkább az emberektől félnék. Annyi elmebeteg ember él közöttünk... Rengeteg olyan esetről számoltak be az USA-ban, hogy embereket vadásztak meg daraboltak fel, nyúztak meg. Ha ott van ilyen, itthon miért ne lehetne? Simán bújkálhatnak az erdőben ilyen elcseszettek.

aug. 7. 21:39
 17/39 anonim ***** válasza:

Igazából az erdei vadanak sokkal jobb a szaglásuk mint az embernek.

A macit nem látsz,ha jó az illatod. Elöbb érzi és elszele mint hogy meglátnád.

A röfik is kerülik az embert nem véletlenül.

Ha kismacok vannak az rizikosabb időszak,de ott is inkább elmennek minthogy leálljanak veled izmozni...ha nem kerülsz szülö és kismalac közé. Akkor bizony nem árt ha van nálad nyúlcipő vagy jól mászol fára.

aug. 7. 23:26
 18/39 A kérdező kommentje:
17.: Ezt a fára mászós dolgot sosem értettem. Próbálkoztam azzal, hogy random fára felmászok, na de egy sima rönkre, amin nincsen semmi fogás, nincsenek gallyak, vagy túl vékonyak/túl magasan vannak, arra hogy mászik fel az ember? Felénk fenyők vannak, és arra nem igen lehet felmászni, mármint 20 fából jó, ha 1-re.
aug. 7. 23:29
 19/39 anonim ***** válasza:

A fára mászás akkor érhet valamit, ha akrobata, vagy tornász vagy civilben, és néhány másodperc alatt több méter magasra fel tudsz surranni, amire nagyon kevés ember képes.

Sokkal több az esély arra, hogy egy kutya megtámad, mint bármilyen vad

aug. 8. 00:02
 20/39 anonim ***** válasza:

Ha te sem tudsz fára mászni akkor a többi állat,hogy tudna?

Egy erdőben van kb:3faj ami ezt megoldja.

1:kis maci.

2:hiúz?

3:puma? Az utobbi 2ben nem vagyok biztos.

A vaddisznót pedig biztosan nem futodle az erdőben!

Mi marad?

aug. 8. 07:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!