Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Évente hány ember hal meg...

Évente hány ember hal meg vaddisznó, vagy egyéb vad támadások miatt Magyarországon? Biztonságos akár éjszaka is túrázni?

Figyelt kérdés
Gondolom azért nincs minden évben, és ha van is, akkor nagyrészt vadászok, kutyák miatt. Azért ha az ember turista útvonalon jár, van nála lámpa, gondolom nem veszélyes annyira, városban biciklizni sokkal veszélyesebb lehet.
aug. 7. 19:53
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

Szerintem erdőben nem nagyon van kutya

aug. 8. 09:33
 22/39 A kérdező kommentje:
19.: Hát szerintem nem igen lehetséges több méter magasra felmászni embernek. Néztem videókat, és a gally nélküli fára is csak lassan, szenvedve tudtak felmászni. Mármint a megfelelő méretűre, ami meg vastag volt, azt úgy csinálták, hogy a pulóverüket használtak. Amin van gally, arra én is felmászok, na de nálunk főleg fenyőerdő van, azokra nem olyan egyszerű felmászni. Nagyrészt korhadt, vagy gyenge gallyakra lehet felkapaszkodni. Szóval ezt a fára mászós dolgot sosem értettem. Pedig nem vagyok annyira béna szerintem, általános suliban felmásztam olyan fára is, amire mások nem tudtak, mert kb. 2,5 méter magasan volt a gally. Szerintem a fák 95%-a nem alkalmas mászásra.
aug. 8. 11:34
 23/39 anonim ***** válasza:
Nem egyszerű, de a vaddisznó elől amúgy tényleg nem hülyeség .
aug. 8. 11:49
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

Fenyőerdő? Hol?

Én nem mennék éjszaka csak ha muszáj.

Hajnalban és alkonyatkor nem tértek ki előlem a disznók. Fel kellett másszak egy fára, koca volt.

Amúgy is Romàniából Szlovákiából lassan jönnek át a medvék, ami egyáltalán nem vicces.

aug. 14. 08:40
 25/39 A kérdező kommentje:

24.: Hát eléggé sok helyen van fenyőerdő hazánkban.

És miért kellett felmásznod a fára? Megtámadtak? Lehet, csak nem vettek észre, és nem foglalkoztak veled. Velem is volt már ilyen nappal.

aug. 14. 09:20
 26/39 anonim ***** válasza:

Nem vettek észre,ja sokkal jobb hallásal es szaglassal,meg te is teljes camo-ban.

Inkább csak nem érdekelet,meg nem voltak kismalacok.

De ahogy az alapkérdésre válaszoljak:<1.

De kiszökött tehát elméletileg nem vadkutyák is elbannak 1-2 emberrel évente.

Egyébb nagyvad nincs ami emberre támadna.

Belelehet futni veszett rókába,de ott nem a tamadásba halsz bele hanem a fertőzésbe.

Megseik agrsszív szarvas támadás,már ha sikerül velük összefuni,nem jellmező.Max. bögés idején.

De,hogy bele halna valaki...olyanról nem tudok.

Esteleg a zöldhatárellenrözés hiányolása miatt erdélyből jöhet maci vagy farkas...aki aztán el is megy.

aug. 14. 14:51
 27/39 anonim ***** válasza:

Áruld már el, hogy sikerült pillanatok alatt felmászni a fenyőfára?

Az egy dolog, hogy te eldöntöd, hogy fára mászol, és nyugisan, komótosan felmászol egy fára, de teljesen más az, ga védzhelyzetben kel több méter magasba jutni, és van rá néhány másodperced.

Az kb arra sem elég, hogy az erdőben megtaláld a megmászható fát a közeledben.

Azt mindenki tudja, hogy az erdőben sok a fa, de azok között kevés a könnyen megmászható.

Mennyi idő lenne egy támadó vaddisznó elől a fára menekülni?

5 másodperc? 10 másodperc?

Legyen 30 másodperc a tesztidő, próbáljátok ki, hogy 10 random helyen ez hányszor kivitelezhető..

P

aug. 14. 17:13
 28/39 anonim ***** válasza:
27, az adrenalin dolgozik olyankor...
aug. 14. 17:32
 29/39 A kérdező kommentje:
Akkor sem lehet felmászni csak úgy egy fára! Nézzetek meg youtube-on videókat. Pl. ott vannak a kókuszdió szedők, akik profik, ez a munkájuk, és ők is szíjat használni. Ha a törzsön nincs gally, fogás, akkor nem fogsz tudni felmászni. A túlélős tutorial videókban is azt magyarázzák, hogy használjuk a nadrágszíjunkat, vagy pulóverünket.
aug. 14. 18:00
 30/39 anonim ***** válasza:

27 úgy látszik te sosem voltál helyzetben.

Egyszer a hülye szomszéd akkorát rikkantott mikor meglátta a csókafiókámat a vállamon, hogy az ijedtében felrepült egy fára. Mivel egyedül nem boldogult volna, pánikszerűen utánamásztam. Mikor hazaértem akkor vettem észre hogy csupa vér vagyok a horzsolásoktól. Olyankor az ember másfajta üzemmódban van. Utólag nem is értettem melyik fára másztam fel mert mindegyik mászhatatlan kategória.

A disznókkal meg az volt h ellepték az ösvényt és hiába kiabáltam tapsoltam csak vészjóslóan röfögtek. Így egy hatalmas kerülővel vissza kellett fordulnom. A koca meg malacokkal jött felém és én meg felmentem egy közeli fára. Mindkét eset túristaúton volt.

aug. 15. 00:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!