Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Biztonságosan kötődő ember...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Biztonságosan kötődő ember voltam, de az elkerülő kötődésű párom szorongóvá tett?

Figyelt kérdés
Az első 3-4 hónap nagyon jó volt, éreztem a kölcsönösséget. Aztán számomra nem ismert ok miatt egyik napról a másikra hanyagolni kezdett, a kommunikáció látványosan érzelemmente lett részéről. 2 nap múlva ar melegebben beszélgetett velem, és az előzőleges viselkedését a munkára fogta, hogy ott sok a gondja. Az én érzelmi igényeimet elkezdte hanyagolni. Ha a legnagyobb óvatossággal is hangot adtam ennek, elmondtam hogy nekem hiányzik ez, és nem érzem magam érzelmileg biztonságban a következetlen hozzáállása miatt, akkor egyszerűen vagy besértődött és nem szólt hozzám, vagy úgy kellett tenni, hogy az én igényeim nem is léteznek, lesöpörhetőek. A hangulata/hozzáállása naponta, kétnaponta változik. Észrevettem hogy mindent irányítani akar, és a kapcsolat csak az ő érdekeit szolgálja. Ezt a meglátásom is elmondtam neki, nagyon finoman. Hiba volt. Elzárkózott, besértődött. Soha egy kapcsolatomban sem tapasztaltam ilyet. Mindig nyilta, nyitottam elmondtam mit érzek, mi a jó és mi a rossz, mi hiányzik. Ezekért egy kapcsolatomban sem kaptam megtorlást, távolságtartást, büntetést. Mindig biztonságosan kötődő voltam, de úgy érzem ebben a kapcsolatban szorongó lettem, és kezdem elveszíteni önmagam, a másik javára. Kérdezni sem merek, a kapcsolati problémákat sem merem felhozni. Már minimálisan sem. Egyrészt belefáradtam, másrészt félek a büntetéstől amiatt, hogy én is szeretnék érvényesülni a kapcsolatban. Soha nem éreztem szorongást, de olyan szinten érzem vele kapcsolatban, hogy remegek, reszketek. Szakítani fogok, de már most rettegek attól a hibáztatástól, amit kapni fogok tőle, hiszen minden mindig az én hibám volt, és leginkább az, amikor kiálltam az alapvető igényeim mellett. Szóval volt-e valaki úgy mint én, hogy biztonságos kötődése volt minden korábbi kapcsolatában, kivéve egyet, amiben szorongóvá vált? Ha igen, elmesélné nekem itt?
ma 09:58
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nárcisztikus a párod szóval nem csoda, hogy véged. Tedd ki barát, szülő, vagy rokon társaságában, sőt lehet úgyis, hogy szó nélkül lelépsz, letiltod és ha zaklat feljelentést teszel ellene.
ma 10:01
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

"Szakítani fogok"

Tedd meg még ma. Miért szenvednél mellette tovább?

ma 10:02
 3/23 A kérdező kommentje:

Egyes, a nárcisztikusságra nem gondoltam.

Kettes, miért hibáztatsz? Biztonságosan kötődő voltam, aki toleráns, és soha nem feltételeztem azt, hogy az akit szeretek, az semmibe venne, és ilyen eddig nem is volt.

ma 10:03
 4/23 A kérdező kommentje:
Mindig kommunikatív voltam, nyiltan, jóindulatúan fejeztem ki azt is, ha valami rosszul esik, és ezért soha senkitől nem kaptam megtorlást. Most meg azon a szinten vagyok vele kapcsolatban, hogy beszèlni sem merek, már kb semmiről sem, és ez fel sem tűnik neki. Komolyan rettegek attól az aránytalan hibáztatástól amit szakításkor ràm fog zúdítani, és egyiknek sincs alapja, de a fejében van egy kép rólam, és ahhoz a képhez akart igazítani engem. Szóval rettegek.
ma 10:12
 5/23 anonim ***** válasza:
80%
Az olyan ember aki képes olyan párkapcsolatban maradni ahol megszólalni nem mer nemhogy kiállni maga mellett annak egyáltalán senmi önbecsülése nincs. Lehet, hogy volt valamennyi a múltban, de nem sok ha hagyta magát ledominálni.
ma 10:13
 6/23 A kérdező kommentje:
5-ős értelmezd kérlek amit írtam! Mindig minden kapcsolatomban kiálltam önmagamért, és soha egyikben sem kaptam megtorlást, büntetést ezért!
ma 10:15
 7/23 A kérdező kommentje:
Ertsd meg, hogy ez a szorongásom csak ebben a kapcsolatban van! 40 múltam, túl vagyok házassagon, válason, és hosszú távú, stabil kapcsolatokon!
ma 10:16
 8/23 A kérdező kommentje:
Ha felhozok neki bármit, azonnal tagad, és visdzafordítja rám. Ilyet sem tapasztaltam soha senkitől sem.
ma 10:17
 9/23 anonim ***** válasza:
63%

"Észrevettem hogy mindent irányítani akar, és a kapcsolat csak az ő érdekeit szolgálja. Ezt a meglátásom is elmondtam neki, nagyon finoman. Hiba volt. Elzárkózott, besértődött."

Már hogy lett volna hiba? Egy kapcsolatban az a normális, hogy elmondod az érzéseidet, félelmeidet a másiknak. Persze nyilván az is fontos, hogy hogyan kommunikálod le.

De mindent egybevetve ez biztosan nem egy egészséges párkapcsolat köztetek. És szerintem azt is jó lenne felülvizsgálni, hogy a te kötődési mintád valószínűleg sosem volt egészséges, hiszen ha az lett volna, akkor az első jeleknél már repült volna a pasi. És még most is félsz szakítani vele... Egy pszichológussal lehet érdemes lenne átbeszélni ezt a kapcsolatot, és levonni a megfelelő konzekvenciákat.

Az én meglátásom az, hogy ha ennyire tartasz tőle, akkor kamuzz valamit. Pasiknak olyan jól megy ez, valamit ebből is lehet tanulni: "Túl jó vagy hozzám", "Nem érdemellek meg téged", "Nem miattad, miattam", meg a többi. :D

A valódi indokaidat szerintem úgysem értené meg a felvázolt esetből.

ma 10:18
 10/23 A kérdező kommentje:
9-es azt hogy hiba volt, ugy értem hogy vele szemben volt hiba!
ma 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!