Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szorongó kötődő vagyok....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szorongó kötődő vagyok. Tönkreteszi az életem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Adott egy pár hónapos kapcsolat..

Igyekszek változtatni, de mindig csak ideig óráig sikerül.

Mindent felnagyítok, szenvedek egy kimaradt üzenet miatt is, amit én vártam volna.

Sokszor csak gyűlnek bennem a feltételezéseim és osszeveszek miattuk.

Bárki volt/van hasonló helyzetben? Mit lehet tényleg kezdeni ezzel? :(

Sokszor nem tudom eldonteni, hogy szituációkat én nagyitok fel, vagy tényleg problémák..

tegnap 17:44
1 2 3 4
 31/35 Fragments of Fantasy ***** válasza:
Talán egy őszinte beszélgetés is segíthetne a másik féllel ami nem torkollik veszekedésbe.. de ugye ahhoz az kell, hogy ne letámadd ezekkel a dolgokkal vagy sértődj meg a "semmin", mert azt hiszed nem vagy fontos neki.
tegnap 22:17
 32/35 anonim ***** válasza:

szorongo kötödésem miatt örülök h nem vagyok kapcsolatban, egy pokol így élni

bár igazábol bárhogy is már, szoval mind1 is

F

tegnap 22:33
 33/35 A kérdező kommentje:

31. Pontosan ez történt ma. Minden szavamra figyeltem, hogy ne őt hibáztassam, csak elmondjam neki, én hogyan érzem magam, nekem mik járnak a fejembe. Köszi a tanácsod!

32. Hát ez sajna már az én fejembe is megfordult.. rossz volt egyedül lenni, tényleg. De ez se könnyebb semmivel.

tegnap 23:29
 34/35 anonim ***** válasza:
Kérd meg hogy figyeljen erre, hogy este lefekvés előtt írjon neked. Mert neked ez fontos, ezeket nyugodtan mondhatod neki. Próbálj ne ennyire rágörcsölni és inkább élvezd a kapcsolatodat. Lehet hozzád egy cuki pasas lenne való, aki nagyon törödő
tegnap 23:53
 35/35 anonim ***** válasza:

Én két dologban látom a kötődési zavarok megoldását. Az egyik az önkép és a többi emberről alkotott kép megváltoztatása, stabilizálása. Mert ha alaposan végiggondolod, pont ezek a tényezők ha ingadoznak és nem kellően stabilak, ezek generálják a kételyeket, és az egész szenvedést is. Amint ezt elkezded magadban helyreállítani vagy normalizálni, az a kötődési stílusodra is hatással lesz.

A másik amit fontosnak tartok, egyfajta mindfullness technika. Amivel el tudsz vonatkoztatni az aktuális érzéseidtől, és - mint egy külső szemszögből, elvonatkoztatva magadtól - meg tudsz állni, és felül tudod vizsgálni őket. Hogy mennyire helyes, mennyire normális, mennyire megalapozott az, amit éppen érzel. Ha ez az önkritikus szemlélet megvan, az sokat segíthet hogy ne futtasd zátonyra a kapcsolataidat. De a legfontosabb szerintem tényleg az önképed, és a többi emberről alkotott képed stabilizálása lenne.

ma 00:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!