Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szorongó kötődő vagyok. Tönkreteszi az életem. Mit tegyek?
Adott egy pár hónapos kapcsolat..
Igyekszek változtatni, de mindig csak ideig óráig sikerül.
Mindent felnagyítok, szenvedek egy kimaradt üzenet miatt is, amit én vártam volna.
Sokszor csak gyűlnek bennem a feltételezéseim és osszeveszek miattuk.
Bárki volt/van hasonló helyzetben? Mit lehet tényleg kezdeni ezzel? :(
Sokszor nem tudom eldonteni, hogy szituációkat én nagyitok fel, vagy tényleg problémák..
szorongo kötödésem miatt örülök h nem vagyok kapcsolatban, egy pokol így élni
bár igazábol bárhogy is már, szoval mind1 is
F
31. Pontosan ez történt ma. Minden szavamra figyeltem, hogy ne őt hibáztassam, csak elmondjam neki, én hogyan érzem magam, nekem mik járnak a fejembe. Köszi a tanácsod!
32. Hát ez sajna már az én fejembe is megfordult.. rossz volt egyedül lenni, tényleg. De ez se könnyebb semmivel.
Én két dologban látom a kötődési zavarok megoldását. Az egyik az önkép és a többi emberről alkotott kép megváltoztatása, stabilizálása. Mert ha alaposan végiggondolod, pont ezek a tényezők ha ingadoznak és nem kellően stabilak, ezek generálják a kételyeket, és az egész szenvedést is. Amint ezt elkezded magadban helyreállítani vagy normalizálni, az a kötődési stílusodra is hatással lesz.
A másik amit fontosnak tartok, egyfajta mindfullness technika. Amivel el tudsz vonatkoztatni az aktuális érzéseidtől, és - mint egy külső szemszögből, elvonatkoztatva magadtól - meg tudsz állni, és felül tudod vizsgálni őket. Hogy mennyire helyes, mennyire normális, mennyire megalapozott az, amit éppen érzel. Ha ez az önkritikus szemlélet megvan, az sokat segíthet hogy ne futtasd zátonyra a kapcsolataidat. De a legfontosabb szerintem tényleg az önképed, és a többi emberről alkotott képed stabilizálása lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!