Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nárcisztikus lehet?

Figyelt kérdés
A másik fél a férfi. Kontrollmánániás: mindent irányít,a kommunikációt, (ami egyoldalú mert mindig róla szól), tökéletes és szó nélküli, automatikus alkalmazkodást vár el a random módon változó szeszélyeihez, hangulataihoz, semmit nem hozhatok fel ami nekem rosszul esik, kérésem sem lehet, mert mindent aránytalanul megtorol. Ki kellene találnom mire gondol, hosszú órákig nem szól hozzám, és büntet amiatt is, hogy elmondom az övétől eltérő véleményem. Pl nem visz el oda, ahova szeretném hogy elvigyen. Olyan szinten kihozza belőlem a legnagyobb indulatot mint soha senki!Amit saját magam miatt nem vezetek le rajta, mert akkor már olyan szint alá mennék, ami méltatlan saját magamhoz. Nyugodtan értelmesen nem támadóan elmondom a véleményem, és megkapom hogy mivel bántom őt, (rosszul fogalmazok pl) ezért most elfordul tőlem. Ja és megbüntet. 3-4 éves szinten van, és olyan szinten Istennek képzeli magát, és legyek hálás ha leereszkedik hozzám, hogy annyira irritáló, hogy az sosem tapasztalt indulatot vált ki belőlem. Most pl büntetésből nem vitt el egy utazásra, elment egyedül, és minden kommunikációs csatornát elzárt. Nyilvánvaló hogy szakítok, habár nem is kell, mert nem veszi észre, hogy egy kapcsolat nem csak róla szól, igy a hianyom sem tűnne fel neki. Szerintetek ő nárcisztikus?
jan. 21. 12:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Aki meg ilyennel együtt van, az mazochista. Felismered a problémákat, tudod, hogy ez nem okés. Ettől azonnal menekülni kell.
jan. 21. 12:49
 2/14 A kérdező kommentje:
Pont hogy nem vagyok mozohista, talán ez is a baja 😆
jan. 21. 12:52
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ezek nárcisztikus vonások.

Meg még pszichopata is.

jan. 21. 12:59
 4/14 A kérdező kommentje:
3-as pszichopataság is felmerült bennem is.
jan. 21. 13:26
 5/14 anonim ***** válasza:
Szerintem is nárcisztikus, olyan mintha pont az anyámat írtad volna le. Az ilyentől menekülj kérdező, mert emberszámba nem vagy véve a kapcsolatban, csak akkor nem értem miért kellett kapcsolat neki. Na mindegy is.
jan. 21. 13:31
 6/14 anonim ***** válasza:

Muszáj a diagnózis?

Már így is látszik, hogy neked nem jó, nem megfelelő.

jan. 21. 13:40
 7/14 A kérdező kommentje:
5-ös teljesen igazad van, én azon is nevettem már, hogy arra gondoltam: minek neki bárki is? Tökéletes a párkapcsolata saját magával.
jan. 21. 13:55
 8/14 anonim ***** válasza:
#2 mégis vele vagy.
jan. 21. 13:58
 9/14 A kérdező kommentje:
8-as hát nem. Mondom nem veszi észre hogy egyszemélyes kapcsolatban van önmagával.
jan. 21. 14:08
 10/14 anonim ***** válasza:

Kontrollmániás, alkalmazkodást vár el, neked ez rosszul esik, és megbüntet, ha valami mégse úgy van, ahogy akarja.

Ki kellene találnod mit gondol, büntet a véleményedért.

Nagy indulatokat hoz ki belőled.

Te legyél hálás neki.

Nem visz magával utazásokra, hogy tovább büntessen.

Nem, ő veled van kapcsokatban, mert te ezt hagyod. Tudom, hogy nehéz ezzel szembe nézni, de ez bizony egy tipikus bántalmazó kapcsolat, aminek te vagy az áldozata. Lehet tippelgetni, hogy nárcisztikus-e, teljesen mindegy. Ez egy nagyon rossz helyzet. Azt is megértem, hogy próbálsz érzelmileg elhatárolódni, hogy igazából ő saját magával van kapcsolatban. Nem. A realitás az, hogy ez veled történik, veled csinálja, neked kell kilépni. Igen, ez szakító ok, és nem igaz, hogy “nem is kell szakítani, mert fel sem tűnne neki a hiányod”. De, a te felelősséged ebből kilépni. Oh, hidd el, hogy feltűnne neki, ez a típus nem szeret veszíteni. Tapasztalatból tudom, hogy ez nagyon rossz helyzet, könnyebb hárítani, tagadni, kiszínezni. A valóságban egy életed van, ne egy ilyenre pazarold. Írd le ezeket a gondolataidat nekik: [link] vagy nekik: [link] nagyon tanulságos beszélgetés lesz.

jan. 21. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!