Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az emberi kapcsolatokban, konfliktus esetén mennyi időt tudsz várni arra, hogy a másik fél aktívan tegyen a helyreállításért?

Figyelt kérdés
Például, ha valaki nem tartja a szavát vagy időhiányra hivatkozva, csak pár szóban válaszol az üzeneteidre, amikor valami bánt, akkor meddig tudsz várni türelemmel? Elfogadható az számodra, ha valaki ilyesmire hivatkozva nem tesz a kapcsolatba? Ki tudsz engesztelődni pusztán azzal, hogy valaki nagyon szépen elmondja a dolgokat, de nem következetes és, ha mondjuk arra kéred, hogy ne "fordítson neked hátat", pár szavas üzenetekkel, akkor el tudod fogadni, hogy ő ilyen? Nem érzed azt, hogyha ő számára itt vannak a határok, akkor ő nem tud neked elég törődést és figyelmet nyújtani? Nem őrlöd magad, hogy talán neked kellene alkalmazkodnod? Ha voltál már valaki ilyen cipőben, akkor hogyan sikerült ezt megoldanod? Létezik olyan konstruktív megoldás, ami mindkét félnek jó vagy jobb elengedni az ilyesmit, hogy ne legyen megalkuvás, ami miatt elveszthetjük önmagunkat?

dec. 31. 12:46
 1/10 anonim ***** válasza:
Én pl a hazug emberekkel már rég torkig vagyok. A hitegetőkkel, a kenyérmorzsázókkal, de igazából már azokkal is, akik szerint teljesen jogos és oké dolog bárhol bármikor ghostingolni a másik felet. Akikben ezt érzékelem, azokat egyszerűen már nem engedem közel, vagy ha menet közben derül ki mert mondjuk sikeresen megvezetett azzal, hogy megjátszotta magát nekem, akkor falat húzok be én is felé. Játszmázókra, talonozókra, érzelmi vámpírokra akik elővesznek amikor épp szükségük van rám, már semmi szükségem. És értem én hogy alaposan elcseszték a jelenkori világot, az emberi kapcsolatokat, a figyelmet, a fókuszt, az értékrendet, de könyörgöm! Akinek fontos vagy, az ott lesz, ez a mai napig is még ennyire szimpla és egyszerű! És akkor fogod ezt igazán átérezni, amikor tényleg olyat találsz újra, ahol ennyire egyszerű. És nem azért mert mondja, hanem eszerint is cselekszik. Az összes többi embert meg az érdemei alapján kell kezelni, mert szépeket mondani meg ígérgetni az ingyen van, de amikor oda kell tennie magát vagy teljesítenie amit ígért, na akkor derül ki végül mindig a valóság. Az meg egy külön típus még ezek között is kérdező, aki még jól neked is esik, meg téged kér számon, miután rákérdezel nála ezekre az ellentmondásokra vagy ígéretekre, amikről te is írsz. Na abban az esetben szerintem főleg indokolt már a törlés, tiltás. Mert a hazug embereknél már csak a nagyképű, magát mindenki másnál többre tartó hazug emberek a rosszabbak. És a jelenkori társadalmunk egyre több ilyet termel ki magából.
dec. 31. 13:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Nagyon jól esik amit írtál. Pontosan igy érzem én is. Most el vagyok bizonytalanodva és úgy érzem, hogy én voltam a teher, mert elhittem a kapcsolat elején tett ajánlatokat, ígéreteket. A gyakorlatban ezek soknak bizonyultak. Nehéz már eldönteni, hogy mi a normális. Mondtak valamit, elhittem, ettől sok lettem, a végén pedig én érzem magam rossznak, pedig a másik vert át. Talán ő nem ismerte a saját határait, de mégis én sérültem és az enyém a fájdalom. A másik oldalon meg talán a sajnálat bukkan fel. Nehezen tudom már elképzelni, hogy van olyan, ahol egymást megértve, egymásra és önmagunkra figyelve lehet együttműködni.
dec. 31. 13:33
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem jól érzed, menet közben valamiért teherré váltál számára. Tehát nem ő a megfelelő ember. Bár arra sem árt ügyelni, hogy mérték és mérsékletesség, tehát hogy ne válj teherré se. De az meg már csak a kölcsönösség kérdése, ha normális emberekről van szó. Csak manapság az is egyre ritkább, a többség csak lehúzni akar, visszaadni már kevésbé.

Egyébként voltam ott ahol te, kérdező! Azóta rájöttem, hogy a kulcs az önértékelésben rejlik. Amíg ez nincs rendben, az ember nagyon magára tudja venni mások hitványságát és aljasságát. Holott ez nem téged minősít, nem te leszel tőle értéktelenebb, hanem róla állít ki szegénységi bizonyítványt, hogy milyen ember is valójában.

dec. 31. 13:41
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Eloszor elfogadtam. Aztan rajottem,hogy alapjaiban nem felel meg a magatartasa az en altalam vagyottakhoz.

Megszakitottam vele minden kapcsolatot. Orokre. Bantalmazo az ilyen magatartas. Lelki bantalmazas. Az erzelmi elhanyagolas. A torodest nem lehet potolni. Amikor megigeri,h ir de megse es meg te vagy a problema,ha szova teszed. Kerdezovel es Egyessel egyetertek.

dec. 31. 13:54
 5/10 A kérdező kommentje:
#3 Te milyen lépéseket tettél az önértékelésed fejlesztésének érdekében? Fogalmam sincs, hogy merre induljak és jól esne egy kis útmutatás ebben.
dec. 31. 13:59
 6/10 A kérdező kommentje:
#4 Megszakítottam én is a kapcsolatot. Nagyon nehéz volt és időnként bizonytalan. Eközben az első napon felszabadulást is éreztem. Most kb. 2 hete nem beszéltünk. Még mindig van bizonytalanság, de sokkal jobban szenvedtem, amíg kapcsolatban voltam vele.
dec. 31. 14:02
 7/10 anonim ***** válasza:

"Az emberi kapcsolatokban, konfliktus esetén mennyi időt tudsz várni arra, hogy a másik fél aktívan tegyen a helyreállításért?"

Ameddig nem érzem magam totál értéktelennek miatta. Ha csak mondja, de sehol semmi mivel a cselekedetei ellent mondanak neki, vagy újra kezdi bár megígérte, hogy nem fogja akkor mehet amerre akar.

Magam sokkal jobban szeretem annál minthogy eltűrjem azt a fajta viselkedést amit leprodukál.

Vagyis ha őrlődsz és már meg is kérted, de teljesen tesz az érzéseidre akkor hagyd el.

dec. 31. 14:04
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

#5 Hát nézd kérdező, én nem tudom te hogyan keveredtél oda ahol épp most vagy, de az én előzményem az volt, hogy benne ragadtam abba a hülye állapotba, hogy úgy éreztem hogy feltétlen és újra kell nekem valaki. Akivel pótlom az előző személy hiánya okozta űrt. Mintha kapcsolatfüggővé váltam volna, holott régen soha nem voltam az. És amikor elengedtem ezt a hamis illúziót hogy nekem feltétlen találnom kell valakit, na akkor lett jobb ez az egész. Mert addig mindenféle alacsony minőségű, nem kielégítő új helyzetbe is nagyon könnyen beleragadtam. Azok az emberek meg sok esetben visszaéltek az éhségemmel. Persze nekem is lehetett volna több eszem, tény. A lényeg az, hogy érdemes újra elkezdeni minőségi időt tölteni saját magaddal. Saját magadat tenni az első helyre, amíg nem érkezik meg a méltó ember, akivel majd lehettek újra egyenlőek. Élvezni a nyugit, az egyedüllétet, hogy végre azt csinálhatod, amit szeretsz, és senki máshoz nem kell alkalmazkodnod.

Ezen kívül olvastam a 6-os válaszodat, még azt is tudom tanácsolni, hogy olvasgass a mindenféle toxikus emberi kapcsolatokról, játszmákról, esetleg személyiségzavarokról. Csomó dolgot meg fogsz érteni mikbe sodródtál bele, és egyrészt megkönnyíti az elengedést, másrészt segít a jövőben is elkerülni a hasonló hibákat.

dec. 31. 14:14
 9/10 anonim ***** válasza:
50%
#2 Ezt a hibát szerintem nagyon sokan elkövették már köztük én is, hogy elhittem az ígérgetést. Emiatt ne okold magad. Lényeg hogy tanulj belőle. Különben sokan ígérgetnek fűt fát, de energiát már nem fektetnek bele, hogy meg is valósítsák az élet más területen sem. Inkább ez gyenge jellemre vall, mert mondani könnyű bármit, megvalósítani már kevésbé. Persze az is benne van, nagyon jól tudta hogy nem fog változtatni és remélte hogy majd megszokod őt. Felesleges mindenben engedni, mert egy járható út, de milyen áron. Benne találod magad egy kapcsolatban amiben állandóan feszült vagy és lehangolt. Aki valóban akar téged fog alkalmazkodni ő is és nem csak elvárja hogy te fogadd el őt úgy ahogy van de fordítva semmi. Illetve akarja is hogy jól érezd magad a kapcsolatban és ez azzal jár hogy ő is a kedvedbe jár és alkalmazkodik
dec. 31. 14:15
 10/10 A kérdező kommentje:
#9 Pontosan ezt éreztem. Azt, hogy arra vár, hogy én elfogadjam őt. Ebben az én igényeim nem voltak sehol.
dec. 31. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!