Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan szabaduljak meg az erőszakos, agresszív barátnőmtől?

Figyelt kérdés

Elég gázos kapcsolatban vagyok és nem látom a kiutat. 3 éve vagyunk együtt, de csak 1 éve lakik nálam. Részmunkaidős állása van, nekem pedig teljes, ezért valamivel több házimunkát végez mint én, de folyamatos veszekedés van emiatt. Nem érti, hogy attól még, hogy itthonról dolgozom, nem érek rá ugyanannyit, mint ő.

Ma épp főzött, és nem volt egy hozzávaló, és kiküldött a boltba, hogy hozzak azonnal. Először azt mondtam, hogy "mindjárt", de erre rögtön elkezdett hisztizni, hogy ő már feltette a kaját és nagyon kéne. Én nagyon nem értem rá, és nem is az első ilyen, ezért odamondtam neki csupán annyit, hogy már ezerszer kértem, hogy úgy kezdjen neki a főzésnek, hogy megnézi rendesen, hogy minden van-e itthon, ami kell. Erre jött a szokásos hiszti, kiabálás, hogy én nem tudok normálisan főzni, ő a konyhai rabszolga, mert ő a nő, és ne merjek beleszólni, hogy ő mit hogyan csinál. Én mondtam, hogy jó, akkor oldja meg, ahogy akarja, én ki nem megyek a boltba. Ezek után földhöz vágott több tányért, poharat és azt mondta, hogy mindet összetöri, ha nem megyek ki a boltba és mellesleg soha többé nem főz nekem semmit. Végül kimentem, és a szilánkokat is otthagyta, nekem kellett összeszedni mindent és el is várta, mert én borítottam ki, én tehetek erről.

Nos ez sajnos nem az első ilyen jelenete. Nekem pedig elegem van, féltem már tőle az értékeim és a lakásom. Bocsánatot egyáltalán nem kér, szent meggyőződése, hogy az ő rongálása és bömbölése csak az én gonoszságom tünete, és nekem kell bocsánatot kérnem.

Csak az a baj, hogy nincs hova mennie, a keresetéből képtelen lenne eltartani magát, a szüleivel nincs jóban, barátai pedig nincsenek. Akkor hát hogyan tudnék megszabadulni tőle? Ha csak felvetem érintőlegesen, hogy nem biztos, hogy szeretném ezt folytatni, akkor jön a hisztiroham, sírás, fenyegetőzés.

ma 19:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
"Szilvi, nem akarok már veled lenni, szakítok, költözz ki a házból". Esetleg hívj tanúkat, ha tönkreteszi az értékeidet, jelentsd fel. Ne legyél már fatökű. Oldja meg, felnőtt nő.
ma 19:35
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Amit veled csinál, az nagyon nincs rendben, ezt nem is kell fejtegetni, egyértelmű. Nekem a következőket mondta egy segélyszervezet amikor beszéltem velük: Nem a te felelősséged megoldani, hogy hová menjen. Te adsz egy ultimátumot, hogy akkor adott időpontig oldja meg a költözést. Felnőtt dolgozó ember, ez az ő felelőssége, meg kell tudnia oldani. A saját ocsmány viselkedése miatt neki kell vállalnia a felelősséget. Pont ezzel tart sakkban, ezért sír meg hisztizik. Hidd el, tudom, hogy nem könnyű, én is voltam ebben a helyzetben (csak nálunk én voltam a nő a sztoriban). Ez nem semmi amit művel, és még csak egy éve lakik veled. Arra is számíts, hogyha ezt a költözési időpontot kijelölöd, minden eddiginél durvább hiszti és zsarolás lesz. Ezt is átéltem, sírástól az öngyilkosságon át az én bántalmazásomig mindent hozzám vágott. Fél évig még zaklatott szakítás után is. De erősnek kell maradni, akármivel dobálózik, nem szabad megtörni. Te a saját életedért vagy felelős, nem másért. Ne hagyd magad, vigyázz magadra, és kitartást kívánok.
ma 19:43
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Tedd ki. Az téged csak ne érdekeljen, hogy hova megy ezután, mert láthatóan őt még az olyan alapvető dolgok sem érdeklik, mint a te lelki békéd. Ha kell, hívd át egy-két haverodat, mondd meg neki, hogy számodról vége a dolognak és kezdjen el pakolni.
ma 19:49
 4/13 anonim ***** válasza:
93%

"Végül kimentem" - itt követted el a hibát.

Hogy nincs hova mennie, az szomorú, de nem a te dolgod.

Csapkodjon és parancsolgasson majd otthon, a sajátjában.

Megbeszél, határidő, cucc kirak, kész.

ma 19:57
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
+1 dologgal kiegészíteném a #2 válaszom. Ne érezd magad szarul azért, mert nehezen éled meg a helyzetet. Sokan fognak úgy reagálni, hogy “csak legyél férfi, tedd ki és kész, ennyi az egész” meg hasonlók. Meg minek tűröd, minek mentél ki stb. Ez nem ilyen egyezerű, aki volt ilyen helyzetben, az tudja. Férfiként sem könnyebb, ebben biztos vagyok. Ezek nehéz helyzetek, ha kialakul egy ilyen dinamika, nehéz megtörni. Az első lépést megtetted, felismerted a problémát. Most a megoldáson kell dolgozni.
ma 20:04
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem százas nő az biztos, éljen saját magával együtt az ilyen. Neked ezt nem kell tűrnöd és nyugodj meg nem lesz hajléktalan.
ma 20:05
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Oldja meg a lakhatását, èn adnék neki 1 hetet aztán cső.
ma 20:18
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nő vagyok, de én is azt mondom, hogy mond meg neki vége adj egy határidőt és a többit oldja meg ő. Nem neked kell megoldani az életét, hanem magának.
ma 20:29
 9/13 anonim ***** válasza:
77%

Na vajon miért kerüli mindenki? Ennek oka van. Most te vagy az áldozat, aztán lesz másik.

Nem kell sajnálni, mert tíz év múlva sem lesznek barátai, sem saját lakása. Akkor még tíz évig elviseled?

Adj neki egy hónapot és takarodjon el.

ma 20:31
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha a te cuccaidat rongálja, hívd ki rá a rendőrséget. Ha nagyon kifordult önmagából, a mentőket is kihívhatod. Öngyilkossággal fenyegetőzés esetén szintén.
ma 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!