Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párom alkalmatlannak tart a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom alkalmatlannak tart a gyereknevelésre, vagy tényleg csak tehermentesíteni akar?

Figyelt kérdés
Van az előző kapcsolatából egy 5 éves fia, aki alapvetően az anyukájánál van, hétvégente szokott a páromnál lenni. Jövő héten munka miatt úgy alakult, hogy 5 napot külföldre kell mennie pont akkor, amikor anyuka és párja elutaznak üdülni. Nagyszülők nincsenek egyik oldalról sem, így kézenfekvő lenne, hogy én vigyázok a kisfiára ezalatt. Kicsit több mint 2 éve ismer a kicsi, úgy érzem jó kapcsolatot ápolunk egymással. Én HO-ban dolgozom jövő héten, így meg tudnám oldani a gyermek felügyeletét, mikor először mondta a párom, hogy nem lesz itthon, akkor örültem is neki, hogy végre együtt tölthetünk pár napot a kisfiával kettesben, hátha így még szorosabb lesz a kapcsolatunk. Ki is néztem néhány programot, ahova szívesen elvinném (pl. korcsolyázás, Lumina Park, legóvillamos). Ma bejelentette a párom kvázi a semmiből, hogy leszervezett neki egy vadidegen bébiszittert, nem akar rám ekkora terhet pakolni, úgyis sok dolgom van a melóban év végén. Eddig egy szóval sem mondtam, hogy én ezt tehernek érezném, sőt, épp ellenkezőleg. Totálisan megsemmisített, úgy érzem, hogy még annyira sem tart, hogy egy 5 éves gyerekről pár napig tudjak gondoskodni, egy idegenben jobban bízik, mint bennem. Igaz saját gyerekem nincsen, de a 7 éves keresztfiammal (húgom fia) rengeteg időt töltünk együtt, ezt a párom is nagyon jól tudja.
dec. 14. 22:32
 1/8 anonim ***** válasza:
69%

Hát elég érdekes hogy bébiszittert keresett inkább.

Mégis mit gondol rólad?

Nekem se tetszene a helyzet a te helyedben.

dec. 14. 22:40
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Nem lehet, hogy az ex nem akarja hogy kettesbe legyen veled a gyerek?
dec. 14. 23:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a gyerek anyjának nem tetszik, hogy az te vigyázz 5 napig a gyerekre és ő nem bízik benned. Másrészut igaza van abban, hogy egy 5 évesre folyamatosan figyelni kell, és munka mellett ez nem a legjobb megoldás.
dec. 15. 00:17
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk sajnos az ex is benne lehet, de home offlice-ban egyedül vigyázni egy gyerekre vigyázni nem egyszerű dolog és természetesen hatalmas felelősség is, nem mondom, hogy megoldhatatlan, de szerintem simán lehet hogy a párod tényleg csak Téged nem akart ezzel terhelni. Mondjuk természetesen a pontos választ egy valaki tudja ezzel kapcsolatban: a Te párod.
dec. 15. 03:35
 5/8 anonim ***** válasza:
56%
Nyugodtan kérdezd meg, hogy ennek mi az oka. Mond el, amit itt leírtál, hogy neked ez rosszul esett és hogy már milyen programokat szerveztél. Amúgy csak megjegyezném, ez becsülendő, hogy ilyen jó szívvel állsz párod kisfiához és ezt értékelnie kéne
dec. 15. 10:22
 6/8 anonim ***** válasza:

"Ma bejelentette a párom kvázi a semmiből, hogy leszervezett neki egy vadidegen bébiszittert, nem akar rám ekkora terhet pakolni, úgyis sok dolgom van a melóban év végén."

Szerintem tekintettel van rád. Én elhiszem, hogy kedveled a gyereket, de szó nélkül szervezkedni a párod tudta nélkül nem a legjobb mód. Persze ő is hibás mert mondani kellett volna hamarabb, hogy inkább bébiszittert alkalmaz. Tehát a kommunikáción csiszolni kéne mindkettőtöknek. Kérdező dolgozol és nem fogsz tudni két fele szakadni. 5 éves a gyerek és akármi baja lehet. Akarsz felelős lenni érte, vagy azt akarod, hogy a párod feleljen érte? Tök megértem, hogy nem akarja rád bízni amikor nen tudnál rá odafigyelni 100%. Ne fújjad magad fölöslegesen! Vagy fújjad, de akkor ne csodálkozz, hogy gyereknek néz és kirak előbb vagy utóbb...

dec. 15. 11:12
 7/8 anonim ***** válasza:
Azért ez van annyira furcsa, hogy érdemes lenne erre rákérdezni. Nem is értem, hogy miért nem tisztáztad vele. Bizarr, hogy inkább fizet egy idegent, semmi értelme. Maxmimum arra tudok gondolni, hogy az exnek nem tetszene.
dec. 15. 11:28
 8/8 anonim ***** válasza:

Inkább örülj neki, hogy ekkora felelősséget levesz a válladról.

Bármi történhet a gyerekkel, akkor te felelsz érte!

Elsősorban dolgoznod kell, nem a gyerekre vigyázni.

dec. 15. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!