Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
El kell mondanom a barátnőmnek,hogy van 1/2 lakásom edinburgben?
Az öcsém még jóval a brexit előtt kiköltözött edinburgbe, azóta is ott él.
A nagyszülők után az örökségből vásároltunk ott közösen egy hitelmentes lakást,ami ki van adva.1450 fontért
Elfelezve is nagyon jó pénzt hoz.
A lényeg ,hogy a barátnőm nem tudd arról a lakásról,a belőle készült befolyó pénzről,mert az én részem rögtön megy egy megtakarítási számlámra.
A barátnőmmel viszont itthon közösen bérlünk egy kis garzont pesten.
5 hónapja vagyunk együtt
2 hónapja élek vele, előtte 2 másik régi volt egyetemista szaktarsammal béreltem lakást közösen ( de ők se tudtak a fél lakásomról skóciában)
Érdemes erről most szólnom neki?
Ha a kapcsolat annyira komoly, hogy összeköltöztetek, közösen tartjátok a bérelt lakást, közös élet, miegymás - akkor magától értetődő, hogy MINDEN vagyoni állapototokra vonatkozó tényt megosztotok egymással. Attól még ő nem nyúlhat hozzá, az a sajátod marad.
Mit szólnál, ha a barátnődről egyszer csak kiderülne, hogy valahonnan rendszeres pénzt kap külön számlára, és ezt elfelejtette neked elmondani?! Ha ennyi bizalom sincs köztetek, mire alapozzátok a közös életet? Vagy csak olyan ideig-óráig tervezel? Siralmas.
Mondd el, ha akarod, ne mondd el, ha nem...
Ha tervezed, hogy egy közös jövő esetén, gyerek, stb. rájuk költöd (magatokra), akkor mondd el.
Házasság esetén pedig kössetek házassági szerződést, az a tuti.
Érdekes kérdés szerintem, nekem kettő oldal van, amit kiemelnék:
1. Nem, nem kell elmondanod neki, nem kötelezhet rá. Egyébként annak ellenére, hogy együtt éltek korai lenne számonkérhetőnek lenned.
2. Mivel együtt éltek én nem hallgatnám el, egyértelműen egy idő után több közös anyagi vonatkozású dolgotok lesz, fontos, hogy ezzel ketten közösen tervezzetek, még ha ez a te pénzed is. Emellett egy idő után ha nem tudja kínos lesz elmondani, mint valami titkot és hát ez eléggé bizalomromboló.
Én a helyedben konkrétumok nélkül mondanám valahogy általánosan, tehát nem pontos hely, nem pontos összeg, de hogy neked anyagilag van egy ingatlanból befolyó jövedelmed, ezért mondjuk nem kell aggódnod ilyen téren. Így nem hallgatod el, de mégis bizonyos szempontból megtartod magadnak a pontos helyzeted.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!