Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mindenhez motiválatlan a párom, folyamatosan “szenved”, panaszkodik…Megértőbbnek kéne lennem?

Figyelt kérdés

4 hónapja vagyunk együtt és egyre jobban kiütközik, hogy mennyire panaszkodós. Folyamatosan fáradt, ha nála vagyok, csak fetrengünk egész nap és hatalmas szenvedés és panaszok között tudunk csak kimozdulni pl.: boltba. De oda is véletlenül sem sétálunk, csak kocsi, mert ő biztos nem sétálgat. Ha valami programra megyünk azt is másfél óra alatt megunja és inkább menne haza folytatni a semmittevést. A munkájáról is 0-24 panaszkodik,

(Bolti eladó), hogy mi a f*szert zabálnak ennyit az emberek, meg miért jönnek ennyien, meg azon szenved hangosan hogy 8-ra be kell érnie. Mindig mondja, hogy neki milyen szörnyen fárasztó a munkája, el sem tudom képzelni. (Segédápoló vagyok, és elég gyakran ügyelek is éjjel.) Ha sokan vannak az utakon az a baj, mert miért nem maradnak otthon az emberek, ha kevesen akkor meg az a baj. Próbálok egy kis életet lehelni belé, átadni az energiámat, hogy legalább csak egy kicsit nagyobb lelkesedéssel fözzük meg az ebédünket, vagy egy kicsit lelkesebben fetrengjünk, ne úgy mint aki az egész világra haragszik és egy 80 éves öregember. Én orvosnak tanulok (csak csúsztam egy évet, így most a kevesebb óra mellett tudok dolgozni is.) Tele vagyok ötletekkel, ambiciókkal, neki meg semmi elképzelése nincs, ami meg van neki, azért egy lépést sem tesz. Egy kb semmire sem hasznosítható szakon vergődik 4 éve. Próbáltma vele tanulni is, de semmi kitartása, 10 perc után már telefonozott mindig, ameddig én napokat végigtanultam. Amúgy anno gimi elején jogász akart lenni, csak rájött, hogy sokat kell tanulni, ezért lemondott róla.

szept. 30. 00:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én hagynám főni a saját levében. Nem lennék vele tovább.
szept. 30. 08:13
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Semmi ertelme, csak lehuz teged is. Egyetemistakent en is lattam hogy csinos, okos lanyok troger alakokkal voltak egyutt de aztan ez szep lassan felbomlott.
szept. 30. 11:13
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én is ilyen vagyok valamelyest és ez engem is bosszant.. szerintem legbelül a barátod is szenved emiatt. Az a baj ezzel, hogy bármennyire is próbálnánk nem ilyenek lenni, egyszerűen nem tudjuk, hogyan változzunk meg. Hidd el ha csettintésre lehetne boldog embernek lenni, akkor azok lennénk mert nyilván emiatt nem csak a barátod környezete - köztük te is -, hanem maga a barátod is szenved. Jó kérdés, hogy ebből hogyan lehet kijönni...

Ha valakinek van erre valami tanácsa, akkor szívesen fogadom.

szept. 30. 15:54
 14/14 anonim ***** válasza:

Meg kell próbálni a dolgok jó oldalát nézni és nem a rosszat. Elfogadni,hogy most rosszabb idoszakod van,de lesz majd jobb is. Viszont neked is tenned kell érte. És mint említettem, önismeret kell hozzá. Csak van valami,amiben oromodet leled. Csinálj olyan dolgokat,amikor feltöltenek, és/vagy sikerelmenyeket adnak. A 4 fal között nem fog a boldogság megtalálni. Engem például ami nagyon feltölt,az a természet és a sport. Kimenni a természetbe még csak pénzbe sem kerül,max ha messzebb utazol,akkor egy Volán jegy+ viszel magaddal egy szendvicset.

De ez csak én vagyok. Valaki a festesben éli ki magát,valaki spirituálisabb és meditál,meg ilyesmi. Valaki meg jó könyveket olvas. Valaki fotózni szeret. Valaki a kutyájával jár különböző sportokra és versenyekre és a vele töltött training idő és az elért sikerek meg a közösség,akit megismer,az tölt fel. Valaki főzni szeret,valaki sütni, különböző receptekkel kísérletezik. Annyi még annyi minden van. Én tényleg sajnállak titeket valahol,de egyszerűen nem hiszem el,hogy nincsen annyi bennetek,hogy elgondolkodjatok és megtaláljátok azt,ami számotokra örömöt okozhatna.

És nem a levegőbe beszélek,mert nekem is volt borzasztó idoszakom,évekig tartott. És engem sem vigasztalt,hogy mások ott állnak mellettem és támogatni akarnak,mert nem segített a kínomon. Sok rosszat és tragédiát éltem át akkoriban és nagyon nehéz volt kimászni belőle. Az akkori kényszer munkámat sem szerettem és covid időszak is volt éppen. Túl sok rossz változás ért egyszerre. De elkezdtem magamra koncentrálni,minden szomorúságomat és duhomet beleolni a mozgásba, + annyi időt töltöttem a természetben,amennyit csak tudtam. Aztán rájöttem,hogy lehetne még rosszabb is,szóval inkább értékelem és szeretem az életemet úgy,ahogy van.

Azóta eltelt pár év,újra álmaim munkáját tudom végezni,az edzésben jó eredményeket értem el,az anyagi helyzetem felfelé szárnyal,el tudtam költözni olyan helyre és olyan lakásba,ahová szerettem volna. Az idei évre sok utazást terveztem el tavaly,amire tavaly spóroltam és rengeteget dolgoztam érte. De április óta minden hónapban el tudtam jutni olyan helyekre,amik évek óta a bakancslistámon voltak. Meg tudtam csinálni végre a jogait és remélhetőleg hamarosan az autómat is meg tudom venni. Ezek nekem mind mind akkora örömet és buszkesedet adnak,hogy elmondhatatlan. Hogy néhány éve még hol voltam,és azóta mennyi mindent elértem, egyedül,mert tettem érte. Persze nem hatalmas dolgok ezek,mert nem milliós utazásokról van szó és 20 milliós autóról,de nekem nem is ez a lényeg. Hanem a rengeteg élmény,amikkel idén is gazdagodtam és még gazdagodni fogok.

szept. 30. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!