Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom Pestre akar menni, én meg egyetemre nappalira. Van ennek a kapcsolatnak jövője?
Ha a barátod Pestre megy, mert Szegeden nincs munka, akkor gondolom van lakása vagy lesz albérlete, és dolgozni fog.
Költözzetek össze, szerezz valami kis pénzt (diákmunka/félállás/hétvégi meló/diákhitel) és a fizesd az albérlet harmadát vagy felét. A többit fizesse a barátod.
0. Így jobb képzést kaphatsz Budapesten.
1. A barátod akar Budapestre költözni, akkor viselje az anyagi következményeket is. Persze amivel tudsz, azzal szállj be.
2. Jobban jár Veled lakótársként a barátod, mint egy idegennel, és jobban jön ki anyagilag, mint egyedül.
De így lesz egy imbalance a kapcsolatunkban.
Meg amúgy sem akarja, hogy hétvégém dolgozzak.
Távkapcsolatba nem menne bele, azt mondta, ő ahhoz már nagy.
Szegedet nem akarja munka miatt.
Azt se akarja, hogy hétvégén dolgozzak.
Nekem nincs havi 100 ezrem albira, ő már csak egyedül élne vagy velem.
1. "Távkapcsolatba nem menne bele, azt mondta, ő ahhoz már nagy."
Távkapcsolat, ő ahhoz már nagy? :D
Ilyet konkrétan egy 8 éves mond, hogy "én ehhez már nagy vagyok"
24-27 éves korom között távkapcsolatban éltem, mert szerettük egymást a barátnőmmel, de külön városban jártunk egyetemre. Pont, hogy ahhoz voltunk nagyok, hogy áldozzunk egymásért és minden hétvégén találkozzunk valamelyik városban. 3 óra vonat út oda, 3 vissza. kibírtuk. Néha nehéz volt, de egy kapcsolat nem mindig móka és kacagás, hanem áldozat a másikért és egymásért.
2. Szegedet nem akarja munka miatt.
Biztos vagyok benne, hogy azért ott is lakik valahogy 160 ezer ember, akiknek azért akad munka, de oké, elfogadom hogy ha nem beszéli a nyelvet, vagy mindenképp el akar húzni a városból és ez az egyetlen indoka.
3. Azt se akarja, hogy hétvégén dolgozzak. Oké, de miért? Mit szeretne akkor, hogy szakítsatok inkább? Vagy ha ő nem akarja, hogy dolgozz, tehát ne keress pénzt, tehát ne legyél önálló, akkor azt jelenti, hogy Ő márpedig fizesse ki a lakhatásod, ha nem hagyja, hogy Te megkeresd. Mi az, hogy nem akarja, hogy dolgozz hétvégén? Akkor miből fizeted ki, amit kell?
4. Nincs havi 100ezred albira. Egy albérlet nincs 100k ha együtt laktok. 150-180k-ért lehet már találni egész jókat, csak sokat kell keresni, ügyesen és stabil pároknak szívesebben kiadják. És ha azt felezitek, akkor csak 75-90 között van a Te részed. De inkább csak 50-100k arányban osztoztok, ha van benne egy kis megértés.
Hozzátenném itt, hgoy amikor Berlinben kaptam állást és megkértem a barátnőmet, hogy költözzön ki velem, akkor mivel az én oldalamról jött az a munka és a város, ezért azt mondtam neki, hogy amíg ő nem talál állást addig teljes mértékben eltartom, lakás/étel/közlekedés/minden. Semmit nem kellett fizetnie, és nem hoztam fel sose, örültem, hogy kijött velem Németországba.
5. "De így lesz egy imbalance a kapcsolatunkban."
A kapcsolatokban mindig van imbalance, mert két ember sosem egyforma. Akármennyire rendszerető mindkettő, az egyik mindig rendetlenebb egy kicsit, akármennyire spórolós mindkettő, az egyik mindig többet költ kicsit, akármennyire egyformák, az egyik mindig kicsit jobban vagy kevésbé egyforma.
Persze itt anyagilag lesz imbalance, de érthető, mert Budapestre akar költözni és Te nem engedheted meg anyagilag. De hogy ha ő vállalja az anyagiak javát, és mondjuk "hagy" Téged dolgozni (nevetséges, hogy megtiltja, hogy dolgozz), akkor hajlandó vagy az ő akaratát elfogadni, és vele költözöl. Valamit valamiért. És teljesen logikus a dolog. Ő akar menni Budapestre, akkor fizesse is ő.
A másik lehetőség, hogy ne legyen imbalance a kapcsolatotokban, hogy szimplán szakítotok. Akkor aztán nem lesz imbalance.
Ahogy olvasom a kifogásaidat azt érzem, hogy vagy egy tipikusan csak problémát látó és nem megoldást kereső lány vagy, ami elképesztően idegesítő tud lenni. Áldozat vállalás mintha fel se merülne, csak legyen minden jó és más elfogadhatatlan.
A másik meg amit érzek, hogy a barátod valójában szakítani akar, csak nem akarja kimondani, hanem szépen rád nyomja ezeket a kifogásokat és aztán logikailag az jön ki, hogy szakítsatok.
---
A)Ő Szegeden nem marad.
B)Távkapcsolatba nem megy bele. (mert ő már nagy ahhoz :'D)
C)Pénzed nincs.
D)Megakadályozza, hogy pénzt szerezz.
A^B--> Budapestre kell költöznöd.
C^D--> Ne legyen pénzed albérletre.
(A^B)^(C^D)--> Szakítsatok!
Aki sokat markol, az keveset fog.
Mindent nem lehet egyszerre. Valamit, valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!